• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Dla zainteresowanych pomiar Fs WM.STX.5.1.140.8.F.S.MC.X trochę rozbieżny z kartą katalogową ale może się komuś przyda.

Korzystając z okazji skoro jest rozmowa o nowych SCX. Wiem że Paweł coś działał/działa w kierunku zwrotnicy do nich i do różnych wysokotonówek. Czy coś noweg w tym temacie słychać. Podobno 17 SCX wypada lepiej od FG.X czy to prawda i którą wysokotonówkę z STX-a najlepiej połączyć z 17SCX?

Jakiś czas temu zrobiłem kolumny na FG.X i PC.X i mi się bardzo podobały ale z chęcią bym posłuchał jeszcze SCX-ów.

PCX jak i AWX maja irytujaca gorke w pasmie powyzej 9khz, bez pulapki gra to dosc charakterystycznie, albo sie lubi albo nie.

Ostatnia edycja:
Jak pcx jest ostrzejszy niz awx to osobiscie wolalbym nie isc juz ta droga. Awx jest imo dosc szorstki.
Szczerze to myslalem o polaczeniu scx plus jakas ciekawa wysokotonowka typu hds czy wavecore ale watpie by komus sie chcialo poswiecac tyle czasu czy pieniedzy na eksperymenty z scx-ami :-)

Jeszcze pytanie jak brzmi aluminiak stx za 69 zl. Ktos kiedys napisal, ze do plumkania.

Jak pcx jest ostrzejszy niz awx to osobiscie wolalbym nie isc juz ta droga. Awx jest imo dosc szorstki.
PCX nie ma pierscieni faradaya, stad mniej wyrownane pasmo i mniej uspokojone. ale roznica nie jest az tak wielka
skoro wg ciebie AWX gra szorstko to zmien wzmacniacz
Szczerze to myslalem o polaczeniu scx plus jakas ciekawa wysokotonowka typu hds czy wavecore ale watpie by komus sie chcialo poswiecac tyle czasu czy pieniedzy na eksperymenty z scx-ami :-)
HDS moze troche drogi. ale 30mm wavecor + 17 scx zapowiada sie bardzo ciekawie ;)
chociaz wg mnie PCX lub ALX w zupelnosci tutaj wystarcza

Powrót