Ja się tam nie napinam. Słowo przepraszam nie jest mi obce i jeśli ktokolwiek poczuł się urażony to po co się krygować i starać przestawić go na mój punkt myślenia? Szanujmy innych tak jak sami chcemy być przez innych szanowni.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Pańska aktywności zawierająca uwagi pod adresem mojej firmy skorelowana z czasem pojawiania się naszych nowości produktowych jest zauważalna od kilku lat.
Rozumiem Pańską troskę i cenne uwagi ale niestety nie skorzystam. Natomiast tym razem ja może dam Panu radę tzn. może lepiej byłoby zająć się pozytywami danego produktu? Tym bardziej, że przytoczona przez Pana "wada braku podfrezu" została dokładnie wyjaśniona rzeczywistym przykładem podanym przez kolegę Wojtka. W przytoczonym przykładzie różnica w cenie jest kilkunastokrotna a mimo to produkt za 50 tyś takich podfrezów nie ma! Może Pan wyjaśnić dlaczego tak znana firma z tak uznanym produktem zastosowała taką "wadę"?
Znane i cenione na całym świecie kolumny Wilson Chronosonic mają znacznie więcej w okolicach tweetera zjawisk dyfrakcyjnych, może krótki komentarz?.
Takich przypadków są setki, gdzie głośnik wysokotonowy nie ma żadnych podfrezów, następny przykład bardzo dobrze ocenianych kolumn, tym razem Hi-end za ponad 20 tyś PLN, proszę się uważnie przyjrzeć i wyciągnąć wnioski - dlaczego w tych kolumnach nie ma podfrezów?
https://www.stereophile.com/content/...me-loudspeaker
p.s.
Odnośnie pouczeń dotyczących FB - jeżeli ma Pan ochotę na dyskusję z osobami, których słowo kluczowe to ku..., to bardzo proszę założyć własną firmę, założyć konto na FB i na nim cieszyć się z wymiany zdań na takim poziomie. Tym razem również nie skorzystam z Pana cennych rad ale zachęcam samemu spróbować, może wówczas Pan zrozumie dlaczego.
Dlaczego za każdym razem muszą wyniknąć sprzeczki i przepychanki?! Dlaczego na żywo na audio show rozmawia się z Wami dużo spokojniej niż na forum? Czy poważnie, za każdym razem trzeba zamykać ten temat żeby uciąć te docinki?! | ![]() |
Ja się wtrącę. A z czym innym miałaby być skorelowana? Jeśli u was akurat nic się nie dzieje to jakie uwagi wnosić? Coś w tym stylu miałoby być?:Pańska aktywności zawierająca uwagi pod adresem mojej firmy skorelowana z czasem pojawiania się naszych nowości
Dyskutujmy, wymieniajmy opinie co się podoba o co nie po to chyba jest to forum
ktory czesto musimy zamykac przez przepychanki!!A wracając do podstaw: akurat użytkownicy forum szacunkiem dażą waszą pracę i rozwój, najlepszy przykład że jest to chyba jedyny wątek firmowy na tym forum.
A ja cały czas kombinuje i staram się ogarnąć compression control vent. Czy działa to na zasadzie membrany biernej czy raczej elementu stratnego (a w takim wypadku membrany stratnej? Heh taki mix słów mi się nasunął).
Cała przyjemność po mojej stronie. Dzięki tej aktywności macie co poprawiać, wprowadzać zmiany i doskonalić swoje produkty.
Panie Pogromco oczekuje Pan jak to nazwał "kapkę szacunku" z mojej strony hmm, powiem Panu tak - szacunkiem darzę osoby, które na to zasługują w moim przekonaniu więc po raz kolejny usiłuje Pan wymusić jakąś idiotyczną sytuację gdyż, jak można kogoś darzyć szacunkiem skoro ten ktoś mnie poniża, dyskredytuje moją firmę, zaczyna bezsensowną dyskusję, której nie potrafi w honorowy sposób zakończyć na podstawie przytoczonych faktów/przykładów. Niestety sprowadził Pan tą dyskusję do poziomu takiego, w której Pańskim tłumaczeniem się jest uwłaczanie mi z powodu porównywania produktów mojej firmy do innych cenionych na świecie. Mnie uczono, żeby czerpać wzorce od najlepszych a Pana widzę nauczono żeby obrażać tych, którzy biorą za przykład tych lepszych w ogólnym znaczeniu. Przytoczyliśmy Panu konkretne przykłady, żeby zrozumiał Pan, że zjawiska fizyczne są identyczne w kolumnach za 50 tyś jak i za 1tyś. Jednakże, gdyby się Panu udało udowodnić, że przytoczone przykłady dotyczące problemów dyfrakcyjnych w kolumnach Wilson Audio nie mają znaczenia a w kolumnach STX już tak, to sam osobiście uścisną Panu dłoń i zgłoszę do kapituły Nagrody Nobla (oczywiście żart ;-) za przeprowadzone badania, które jednoznacznie stwierdzają istnienie osobliwości dotyczącej dyfrakcji fali akustycznej funkcji LOGO/CENY. Podsumowując albo odniesie się Pan do wymyślonych przez siebie "wad" albo proszę zaniechać "tworzenia mitów".
Dziwię się, że kilka lat temu na forum przez 10 stron wałkowałeś temat Variovent a w Quantach nawet nie zwróciłeś na to uwagi..... tylko frezy....
Tak się Pan wzoruje na AudioVector, to może przytoczę jako wzór ich pomiar częstotliwości, w kolumnach za 20 tys.
Może powinieneś przesłać te rady do następujących firm (tak na szybko):Można i tak, ale można lepiej. Brak frezu i efekt wizualny? Oczywiście to tez kwestia gustu, ale przy kliencie, który jest już obeznany w temacie, taki wygląd to żadna zaleta, tylko zwykły babol, wyglądający na marketową taniznę. No chyba, że celujecie w zupełnie zielonych klientów, tylko w takim przypadku nie bardzo rozumiem, to chwalenie się na lewo i prawo zaawansowanymi rozwiązaniami technicznymi, które i tak takiemu klientowi nic nie mówi.
Na pewno nie będzie to obchodzić klienta, który kupuje swoje pierwsze kolumny, a Ci którzy coś już tutaj wiedzą, będą kojarzyć Quanta z najtańszymi kolumnami, w których producent oszczędził na frezach i/lub pominął temat dyfrakcji.