Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Myślę, że nie. W tej chwili mam podłączony do wzmacniacza filtr w/g tej koncepcji http://sound.westhost.com/bafflestep.htm i ustawiłem go na ok -4dB. Odpowiada mi taki dźwięk i sprawdza się w moim pomieszczeniu.Po doliczeniu podbić spowodowanych akustyką pokoju pasmo wysokotonowe może być za ciche...
Ale dlaczego stosujesz nietypowe wartosci kondensatorów ? beda z tym trudności.
Koszt zwrotnicy wyjdzie ok 240 zł (polink)
Nie taka kolejność. Powinieneś zaożyć że to co ci wychodzi z kalkulatora zwrotnicy jest celem który realizujesz kondensatorami z szeregu znamionowego. Nastepnie podstawiasz takie zwrotnice na typowych elementach które umozliwiają realizacje celu. Robisz to zanim zaczniesz słuchać, a nie po fakcie dostosowujeac jak najblizej sie da wartosci kondensatorów.Kalkulatora używam na początku potem dobieram elementy ręcznie. Zawsze można złożyć kondensator z różnych wartości. Założyłem, że właśnie tak zrobię. Z 2, 3 szt. na jeden.
Kolejna poprawiona zwrotnica. Po 12 dB w obu torach. Głośniki połączone w przeciwnych fazach. Wysokotonowy bez przesunięcia względem niskotonowego (brak wyrównania centrów akustycznych). Kondensatory i rezystor o znormalizowanych wartościach. Cewki - wiadomo, zawsze można trochę odwinąć, więc nie zaokrąglałem.