Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
usłyszysz różnice między 24 a 16 bit , na pewno nie usłyszysz różnicy miedzy 44.1 a 192 khz , a ponieważ dzisiaj nagrywanie muzyki opiera się na DSP to oczywiście 24 bity są najlepszym rozwiązaniem.Coś mi się wydaje, że nie usłyszysz różnicy między 16-bitowym a 24-bitowym strumieniem.
na zdjęciu jest chyba poprzednie , aktualne ma inny dac , moje dsp jest w laptopie z kartą usb ESI i będą to teraz filtry FIR z rephase.
Jeśli już porównać te same kolumny to Audium aktywne i pasywne , myślę że dla każdego będzie jasne co gra lepiej.
No ale wiaderko jest potrzebne na etapie projektowania i przydaje się do wielu projektów. Tak jak jig mikrofon itp.to bedziesz potrzebowal wiaderko cewek i kondensatorow,
No wymienili... z budżetowego na budżetowyna zdjęciu jest chyba poprzednie , aktualne ma inny dac , moje dsp jest w laptopie z kartą usb ESI i będą to teraz filtry FIR z rephase.
O jakości dźwięku decyduje DAC.
Sprawdź i posłuchaj aktywnie-pasywnie na tych samych kolumnach
Wtedy po dłuższym obcowaniu z tym samym produktem zrealizowanym na dwa rożne sposoby bedziesz mógł cos więcej powiedzieć niż rzeczy wyczytane w internecie
no to szkoda , myślałem o tym żeby nie tylko grać z laptopa , ale też z sat. bo w mojej aktualnej karcie mam tylko wejście usb.No wymienili... z budżetowego na budżetowy
usłyszysz różnice między 24 a 16 bit
na pewno nie usłyszysz różnicy miedzy 44.1 a 192 khz
W zwrotnicach dsp dyskusyjna może być regulacja głośności , choć jeśli wewnętrzna obróbka jest 64 bitowa to jest z czego tracić , ja zastosowałem pasywne regulatory głośności i dodatkowo regulacje w programie w niewielkim zakresie przez wifi .
A jaki był system?Porównywałem jak napisałeś i nie było dla mnie różnicy pomiędzy aktywnym a pasywnym filtrem. Robiłem filtr do auta dla Seasa Mu10. Jedno jest pewne, posiadając możliwość strojenia filtru z dokładnością 0,1dB umożliwia to szybsze oraz bezpośrednie ocenienie zastosowanej koncepcji.
Klime w samochodzie tez ustawiasz co 0,1st C?Jedno jest pewne, posiadając możliwość strojenia filtru z dokładnością 0,1dB umożliwia to szybsze oraz bezpośrednie ocenienie zastosowanej koncepcji.
a przyjdzie taki z kolumnami zrobionymi na słuch i pozamiata twoje wypieszczone na pomiarach .a przyjdzie taki pozytywny audiofil
Oczywiście że nie. Chciałem tylko dać wyraz możliwości jakie posiada DSP w przeciwieństwie do pasywnych. Uważam, że powinieneś pozostać przy pasywnych filtrach bo te są dla Ciebie najlepsze.Klime w samochodzie tez ustawiasz co 0,1st C?
a przyjdzie taki z kolumnami zrobionymi na słuch i pozamiata twoje wypieszczone na pomiarach .
A najgorsze jest w tym wszystkim, że nie będzie zainteresowany zmianą tego stanu bo przecież on słyszy .
ja wolę bas zasilać z końcówki w kl.D , szerokopasmowy z kl.A dzieląc sygnał przez DSP , zamiast wzmacniacz AB i pasywną zwrotnicę.Tak samo można mieć wzmacniacz dyskretny i mieć TDA7294 o parametrach tak zbliżonych, że po wykresach nikt nie powie co zagra lepiej a w odsłuchu też będzie przepaść.