czy może wiadomo coś już na temat zwrotki do monitorów gdn 15-100-8- awx i gdwk -10-250-8-awx, gdzie zamówić
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
kolumny do salonu
Collapse
X
-
przetworniki dotarły , zaczynam kleić obudowy , zdecydowałem ,że monitory i centralny głośnik, będą takie same ( przygotowałem juz tak miejsce w stoliku ),
Paweł jaki litraż powinien być do obudów tych przetworników dla monitorów (gdn 15-100-8- awx i gdwk -10-250-8-awx), obudowa monitorów kształtem ma przypominać fronty , czy bas reflex szczelinowy z przodu , a zwykły tunel okrągły z tyłu obudowy wpływa na jakość brzmienia? co ze zwrotnicą czy już jest?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mario345 Zobacz postaczy bas reflex szczelinowy z przodu , a zwykły tunel okrągły z tyłu obudowy wpływa na jakość brzmienia?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mario345 Zobacz postajaki litraż powinien być do obudów tych przetworników dla monitorów (gdn 15-100-8- awx i gdwk -10-250-8-awx)
Zamieszczone przez mario345 Zobacz postaco ze zwrotnicą czy już jest?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mario345 Zobacz postaPaweł jaki litraż powinien być do obudów tych przetworników dla monitorów (gdn 15-100-8- awx i gdwk -10-250-8-awx), obudowa monitorów kształtem ma przypominać fronty , czy bas reflex szczelinowy z przodu , a zwykły tunel okrągły z tyłu obudowy wpływa na jakość brzmienia? co ze zwrotnicą czy już jest?
Skomentuj
-
benek a co ty taki agresywny jesteś. Tak kupiłem te głośniki bez zwrotnic, bo liczę że gdzieś schemat takiej zwrotnicy będzie, ostatecznie komuś zlecę , a swoją drogą z tego co się dowiedziałem na forum to przy budowie własnego zestawu najpierw wybiera się przetworniki a dopiero później zwrotnice, no ale może ty najpierw robisz zwrotnice a póżniej szukasz przetworników pewnie też tak można ...
sam kupiłeś te głośniki pisałeś przecież:Forum trochę zamiera ale coś wstawiam. Moje nowe nabytki 15 GDN AWX.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mario345 Zobacz postabenek a co ty taki agresywny jesteś. Tak kupiłem te głośniki bez zwrotnic, bo liczę że gdzieś schemat takiej zwrotnicy będzie, ostatecznie komuś zlecę , a swoją drogą z tego co się dowiedziałem na forum to przy budowie własnego zestawu najpierw wybiera się przetworniki a dopiero później zwrotnice, no ale może ty najpierw robisz zwrotnice a póżniej szukasz przetworników pewnie też tak można ...
Skomentuj
-
Obraz 010.jpgObraz 009.jpgObraz 013.jpgObraz 008.jpgObraz 007.jpg
Prace ruszyły , wysokość kolumny lekko zmodyfikowana w stosunku do założeń ( 130 cm), kolumny wykonane z mdf 18 mm, okleina przyklejona do 3mm hdf i dopiero póżniej do kolumny narożniki kolumn będą przefrezowane i zostanie wklejony pasek drewna wenge.kolumny przednie zasypane piachem , całość bardzo ciężka , potrzeba dwóch osób do transportu , a nawet do przekręcania na boki, postaram się zważyć, na razie tyle sukcesywnie będę dodawał zdjęcia
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mario345 Zobacz postacienką płytę hdf do kolumn przyklejałem klejem poliuretanowym techniką próżniową.
Skomentuj
-
nie wiem czy to na temat ale :
pompa prózniowa od jakiejś maszyny poligraficznej ( ważne aby, mogła działać non stop około 3 godzin), worek próżniowy wykonany z czarnej folii ogrodowej ( gr 1 mm), klej poliuretanowy o wolnym wiązniu icema (Henkel), oklejanioe tą metodą raczej nadaje się do obłogów i ciut grubszych oklein, kilka prób na zwykłej okleinie 0,6 mm wyszło mi tak sobie
Skomentuj
-
Rozumiem, że jest to zestaw 2x GDN 15-100-8 w jednej skrzyni i litraż to 12l.
Oddzielasz w jakiś sposób GDNy od GDWK? Wszystko będzie w jednej komorze 12l?
Interesujący projekt .. kibicuję.
---------- Post dodany o 15:38 ---------- Poprzedni post o 12:43 ----------
a czy zwrotki są już do tego zestawu 2x GDN + GDWK ??
---------- Post dodany o 18:49 ---------- Poprzedni post o 15:38 ----------
ZWROTNICA
Tyle, że jest tu jeden głośnik GDN, a GDWK jest letko inny ..
Zna się ktoś na tym i może przekonstruować zwrotnicę? ja jestem w noga ..Last edited by Alchemiq; 29.02.2012, 18:55.
Skomentuj
-
Projekt ukończony co prawda do dziś nie mam dedykowanych zwrotnic do monitorów i centralnego , ( włożyłem uniwersalne ), to i tak jestem bardzo zadowolony . Brzmienie frontów odpowiada mi poza delikatnym brakiem basu, ale myślę ,że w przyszłości dodam subwoofer.
Myślałem ,że to moja jedyna i ostatnia konstrukcja , ale tak jak większość budowniczych diy audio powoli "wsiąkam" w temat
Kilka zdjęć:PICT0121.jpgPICT0163.jpgPICT0126.jpgPICT0159.jpg
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mario345 Zobacz postanie mam dedykowanych zwrotnic do monitorów i centralnego , ( włożyłem uniwersalne )
Skomentuj
-
Kolumny zacne, nietypowe, brawo mario.
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaDo GDWK-AWX+GDN-15AWX jest zwrotka, wystarczy poprosić w STXie.
Skomentuj
Skomentuj