Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez freedi Zobacz posta
    -testowałeś je na tym sterowniku?
    Ja go testowałem, właściwie to mam go w P-7100. PCB jest trochę lipne, same problemy z nią były - łatwo piny się urywają, a raz nawet miałem jakąś dodatkową rezystancje pomiędzy przejściami co mi całkowicie zmieniało wzmocnienie w jednym wzmacniaczu operacyjnym.

Po poskładania układ trzeba przetestować od początku do końca, najlepiej oscyloskopem. Przywrócenie go do porządku trochę mi zajęło.

@Pteterycz

Gratuluję wykonania, piękny projekt :)

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
      Po poskładania układ trzeba przetestować od początku do końca, najlepiej oscyloskopem.
      To samo mam zamiar uczynić, może dzisiaj...

Fajnie że się podoba, dzięki panowie!
      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Super wyszło! Gratki
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Witam , Zakończyłem w końcu remont, przez miesiąc praktycznie zero siedzenia przy kompie i zero projektów .
          No ale w tym miesiącu raczej pod koniec wszystko ruszy , na razie muszę się przebić przez zastój i zaległości .

Skomentuj

Wkońcu się zabrałem do uruchomienia odpaliło od kopa.

Skomentuj

Mam pytanie, ustawie u siebie w p4100 bias na 5mv po 15minutach wskoczy na 9mv od razu i tak dziwnie pływa, skręce na 5mv i znowu jest ok. Wyłącze, włączę ponownie dojdzie maksymalnie do 3mv i stoi, znowu musze podkręcić do 5mv , z 10minut jest ok potem nagle znowu skok na 8 lub 9mv. Normalne to? Czy anomalia?

Skomentuj

Ma to związek z temperaturą tranzystorów. Ustaw bias po rozgrzaniu wzmacniacza.

Skomentuj

Hmm.. radiator nawet po godzinie w "spoczynku" mam lodowaty, tranzystory tylko lekko ciepłe, zaraz po odłączeniu zasilania robią się zimne. Tranzystory mam przymocowane do płaskownika, płaskownik do radiatora.

Skomentuj

Pilnie wydam: nówka transformator do p4100+kondy zasilania nippony 47000uf+radiatory+jeden sprawny kanał (drugi do zalutowania końcowe i sterujące, które dodaje w paczce). Innymi słowy pełen komplet. Cena mega promocja 1200zł.

Skomentuj

Tulu ludzi kupiło sobie PCB i inne graty z zamówień inni na własna rękę. a nikt nie założył wątku w konstrukcjach ze zdjęciami w pełnej okazałości.

Panowie poprawcie sie

Skomentuj

Wstawi się, tylko czekam na mniejszą budę to porobię foto od początku do końca.
                        Po za tym widzę że co niektórzy szaleją z projektem na bogato :-)
                        Ale tak czy tak, mało ludzi się chwali postępami.

Skomentuj

Upchnąłem wszystko w obudowie 4U. Do skończenia jest jeszcze panel przedni ale wciąż czekam na drabinkę z chin. Czy ktoś miał do czynienia z tymi wskaźnikami z modushop http://modushop.pl/619,wskaznik-niss...5si-hs-y-.html ? Warte zastanowienia czy nie? Bursztynowy kolor ładnie przełamałby monotonię srebrnego panelu.

Skomentuj

Małe będą. Zgubią się na froncie
                            marcinsywala.pl
                            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Większe a właściwie grubsze nie wejdą. Nie planowałem vu metrow i trafo umieściłem przy samym froncie. Dodatkowo nie ma potrzeby profesjonalnego cięcia frontu, wystarczą twa proste otwory o określonej średnicy. Zaryzykuję ;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta

dmucham na zimne
                                gdzie to można kupić odkupić zamówić ???

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                                  Tak, od jaskiniowca napisz do niego to wystawi aukcje na alledrogo
                                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta

u mnie leży płytka niewykorzystana z zoblem, dc i sterownik wycieraczek mogę odstąpić jakby by ta wersja odpowiadała.

jeszcze płytki poza budą narazie.
                                    softstart, zobel, zab-sterownik, ster-pga
                                    Last edited by jaman7; 09.10.2014, 19:07.

Skomentuj

Napisałem do Jaskiniowca może odpisze jak czas znajdzie:)

Skomentuj

Ogólnie będę miał jeszcze pcb na tych upckach, z tych starych co kiedyś w merkarze zamawiałem zostały mi 4 szt .
                                        Teraz te pcb powinny wychodzić cenowo ok 10 zł - wersja v-4 - Jeszcze dziabłem tam trochę poprawek .
                                        soft starty to będzie coś takiego .
                                        .
                                        Dwa przyciski jeden zał manuał a drugi od zaprogramowania pilota .

Sterowniki wersje v-3 też już pod koniec miesiąca będą ukończone - kwestia oprogramowania i będę miał pcb do nich - złocone całkowicie pokryte solder maską .

Kwestie obudów jeszcze nie dokończyłem ale tez będę miał , zaprojektowane od podstaw obudowy .
                                        Jak zrobić to takie konkretne, Radiatory będą odlewane według mojego projektu .

Machnę jak wszystkie projekty pokończę legal sklep internetowy i będziecie sobie mogli kupować co chceta, obudowy radiatory, trany , płytki , i diabli wie co jeszcze .

Skomentuj

Ostatnie ujęcia i przymiarki 7100.
                                          To ostatnie sztuki -będą grały w mostkach...
                                          Można narzekać na te budy z modu,ale szczotkowanie i anodka jest cudna !

Skomentuj

Czaruję...
                                          X