Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Też tak zrozumiałem.
    Rozrysyj to na kartce, będzie łatwiej dyskutować.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
      masa ma się łączyć tylko przy wejściach z obudową .
      To fakt, o ile to faktycznie dual mono, bo z poprawnym nazewnictwem na forum to jednak kiepsko...

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
        Też tak zrozumiałem.
        Rozrysyj to na kartce, będzie łatwiej dyskutować.
        Dobrze obydwaj zrozumieliscie. Też się zastanawiałem czy można tak zrobić i stąd moje pytanie. Denon w swoich wzmacniaczach serii 1500 i 2000 mówi że ma dual mono i ma po jednym kondensatorze na kanał. Więc to nie jest tak że chcę zrobić , tylko pytam czy jest to możliwe a w efekcie końcowym wezmę to pod rozwagę.
        Dla mnie dual mono to dwa odseparowane od siebie bloki wzmacniacza czyli, oddzielne trafo-prostowniki-kondy-koncówki-zabezpieczenia. U mnie będzie tylko problem z trafo bo mam jedno ale z podwójnym wyjściem uzwojenia 48/0/48 48/0/48

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
          Dobrze obydwaj zrozumieliscie. Też się zastanawiałem czy można tak zrobić i stąd moje pytanie. Denon w swoich wzmacniaczach serii 1500 i 2000 mówi że ma dual mono i ma po jednym kondensatorze na kanał. Więc to nie jest tak że chcę zrobić , tylko pytam czy jest to możliwe a w efekcie końcowym wezmę to pod rozwagę.
          Dla mnie dual mono to dwa odseparowane od siebie bloki wzmacniacza czyli, oddzielne trafo-prostowniki-kondy-koncówki-zabezpieczenia. U mnie będzie tylko problem z trafo bo mam jedno ale z podwójnym wyjściem uzwojenia 48/0/48 48/0/48
          Teraz wiadome co chcesz zrobić dwa odrębne bloki zasilania na każdą końcówkę. Tylko zauważ ,ze każda końcówka potrzebuje zasilania głównego + gnd -, po kondensatorze na każdą gałąź zasilania: + <> kondensator <> gnd <> kondensator -, chyba ze są to podwójne kondensatory w jednej obudowie wówczas się zgadza że użyli w Denonie po jednym kondensatorze podwójnym.
          czyli coś takiego osobne trafa

jedno trafo z uzwojeniami 48/0/48 48/0/48

Skomentuj

Ok tego nie wiedziałem, czyli w denonie mogą być zastosowane specjalizowane kondesatory.
            Skoro tak to zostaję przy opcji minimum dwa kondy na kanał.

Skomentuj

pakowanie sprzętu w budki..jeszcze ciepłe

Skomentuj

Oj mam nadzieję, że nie będziesz go katować dużą mocą bo wentylacja szału nie robi, będzie ciepło

Skomentuj

Zamieszczone przez Holgin Zobacz posta
                  Oj mam nadzieję, że nie będziesz go katować dużą mocą bo wentylacja szału nie robi, będzie ciepło
                  docelowo będa wycięte dużo większe otwory wentylacyjne w pokrywach...poza tym katowanie dużą mocą zdarza się zazwyczaj w dyskotekach nie przy odsłuchu

Skomentuj

Ktoś wie gdzie mogę kupić takie radiatory?

Skomentuj

Będzie chciał pokatować to dwa wentyle na budkę położy - sprawdzone w praktyce u siostry na poprawinach :-)

Skomentuj

Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
                        Ktoś wie gdzie mogę kupić takie radiatory?

Zobacz sobie ofertę TME albo Piekarza ale nie wiem czy akurat idealnie takie same dostaniesz.

Skomentuj

Nie wiem dlaczego ale moje radiatory po 3godz glosnego grania sa lekko cieple. Fakt sa one 2-2.5 raza wieksze nic pcb z tranami.. A moze cos nie tak jest?? Adrian wypowiedz sie prosze.

Skomentuj

Ciężko coś dopasować:( Może napiszę do gościa czy nie załatwi samych radiatorów.

Skomentuj

Jak bias ma wartość 10mV to wsio ok.

Skomentuj

Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
                                Ciężko coś dopasować:( Może napiszę do gościa czy nie załatwi samych radiatorów.
                                sprawdź jeszcze tutaj http://www.fischerelektronik.de/

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                                  Jak bias ma wartość 10mV to wsio ok.
                                  Bias ustawilem ostatnio delikatnie powyżej 10. (okolice 10.4mV) cieżko było mi utrafić tak żeby było 10.. raz to za mało a raz za dużo I to wkoło macieju.

Skomentuj

To nie ma znaczenia czy będzie 9.1 czy 10.456

Skomentuj

Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz posta
                                      Nie wiem dlaczego ale moje radiatory po 3godz glosnego grania sa lekko cieple. Fakt sa one 2-2.5 raza wieksze nic pcb z tranami.. A moze cos nie tak jest?? Adrian wypowiedz sie prosze.
                                      To chyba nie masz powodu do narzekań?
                                      U mnie przy radiatorach 400x210x40 było podobnie.Ta końcówka ma przecież tylko 2 pary tranów końcowych,wcześniej one polecą jak poczujesz ,że radiator cię oparzy,ale raczej do tego nie dojdzie przy takim radiatorze...Ale np przy takim 7100 gdzie jest 10 par,radiator potrafi już być gorący(mnie się udało do ok 50 st) i nawet w spoczynku gdzie układ pobiera ok 130 W czuć,że jest lekko ciepły.
                                      Możesz sobie sprawdzić pirometrem temperaturę na samych tranzystorach i w różnych punktach radiatora.
                                      Last edited by freedi; 06.11.2014, 10:53.

Skomentuj

On w spoczynku pobiera 130W? Sporo.
                                        I gdzie te 130W idzie? Bo 130W do rozproszenia to dość dużo.

Skomentuj

Układ w spoczynku czyli inaczej bez sygnału wejściowego pracuje-przecież ustawiasz prąd spoczynkowy i w tym konkretnym przypadku właśnie tyle pobiera z sieci.
                                          A ile jest do rozproszenia to już chyba inna sprawa :)

Dla przypomnienia-parametry z oryginalnej serwisówki P7100:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X