And more specifically?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.
Collapse
X
-
2sc4685 and 3964 - on the market are sold exclusively fakes.
For temperature compensation 2SD1694
http://www.kashinoki.co.jp/page021_2m.shtml
100 proc original.
Counterfeiting of ebay also work.
your choice
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jakubmierzejewski Zobacz postaWitam kolegów, ma ktoś może jeszcze PCB/Kity czy cokolwiek do accuphase do sprzedania/odstąpienia. Chciałbym złozyć takie cudo
Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Klon 450 z I-PSU i CAPM Borysa. Powiem tak, teraz ten wzmacniacz zaczal grac. Dodatkowo sygnaly lutowane do plytek zamiast przez ark. Bas sie zrobil taki jak trzeba, pokazala sie gora, ktora byla w klonie zamazana, rzeklbym dupna. Teraz nie ma brakow i gra to naprawde spoko. Zrobilem to dla kolegi, ktoremu kiedys wrzucalem te koncowki do budy. Operacja byla warta zachodu bo kolega zadowolony:-) Niestety w przewodach balagan, ale mielismy malo czasu, a kolega mial 250km do domu. W kolumnach na szczescie cisza.
P.s. wczesniej siedzialo 2 x 47 000uf, teraz jest 2 x 22 000uf + 2 x 10 000uf i w CAPM 2 X 4700uf.
Last edited by Adam_85; 18.09.2016, 17:44.
Skomentuj
-
D5,6- 1SS83 - bav20
D1,D2-HZ6A1L - 6V zener
It is correct ???Last edited by platon.rado; 19.09.2016, 11:12.
Skomentuj
-
A już piszę, góra nie miała precyzji i zawierała wiele śmieci, to nie było granie na poziomie.
To samo z basem który był mniej kontrolowany i tak jakby pusty w porównaniu z tym co pokazuje wzmacniacz teraz na dobrym zasilaniu.
Co do średnicy - tu akku miał od samego początku to "coś" co rodziło uśmiech na twarzy a po dodaniu zasilacza - pojawiła się w tym zakresie pełna synergia z górą i dołem pasma. Ja polecam - sprawdzenie tego co mówię metodą organoleptyczną. To co opisałem powyżej - to wynik odsłuchu, gdzie klona accu mam od 4 lat, albo i troszkę więcej. Nie da się, powtarzam nie da się nie zauważyć różnicy po zmianie zasilania.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaA jak dokładnie było wcześniej?
W dzwieku zmienilo sie - przede wszystkim gora pasma, przed zmiana niby byly wysokie tony, ale przybrudzone, w porownaniu do iampa uciekalo sporo szczegolow, srednica tez nie nalezala do najczysciej grajacych, ale mogla sie podobac. Mialem wiele klonow i wszystkie graly podobnie.. Bas niestety przymulony, niby potrafiacy tupnac, ale dynamika raczej slaba. Najbardziej bolaly braki w "stopie", byla ale za slabo sie odznaczala. Po zmianie, pokazalo sie wiecej szczegolow w gornym pasmie, oczyscilo sie, zaczelo zyc, srednica pelna i czysta, to mi sie najbardziej podobalo, bas szybki, z jeb*ieciem, ale lekko zmiekczony.
P.s. dodam, ze tranzystory koncowe ori z mousera oraz koncowki skladane przez znawce tematu klonow - czytac nie przeze mnie. Nadal wole I-amp'a, ale klon pokazal pazur.Last edited by Adam_85; 19.09.2016, 19:54.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postazmienil sie przede wszystkim zasilacz
Skomentuj
-
Nie na temat...Ktoś ostatnio się mnie pytał o graty do E450 - ale nie pamiętam kto, dlatego tu piszę. Mam jeden komplet do pogonienia. Jak coś na PW
lub
diyaudio.pl/showthread.php/27884-Graty-do-budowy-E450-wszystko-na-gotowo?p=489155
Wygaśnie...
marcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Mam problem ze wzmacniaczem operacyjnym - podwojnym lme49990. Czytalem opinie osoby na tym forum, jak zachwalała ten opamp.
Chcialem wyprobowac u siebie, ale prad spoczynkowy mi strasznie wariuje. Nie znam sie na tym, moglby mi ktos doradzic czy da sie to jakos zmodyfikowac zeby dzialalo poprawnie? Tzn dzwiek jest, probowalem na jedym glosniku, ale wole nie ryzykowac, bo wg mnie cos jest nie tak...Last edited by jamess8; 27.11.2016, 19:11.
Skomentuj
Skomentuj