Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
    jamess8 LME49990 z tego co mi wiadomo występował jako pojedynczy op-amp. Możesz pokazać co to za "podwójny" opek masz ?
    Od Auden
    http://allegro.pl/plytka-przejsciowk...&bi_c=Product# (PŁYTKA PRZEJŚCIÓWKA Z 2X LME49990 DO OBUDOWY DIP8)

Skomentuj

Output Current ???

Skomentuj

Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz posta
        Output Current ???
        Lme49990 ma 26mA
        Jrc4580 ma 50mA

Pomoglibyscie co mam dokladnie zrobić?

Skomentuj

Masz dwa wyjścia
          1-Zrobić klasyczne sprzężenie zwrotne , przerobić serwo do układu nieodwracającego .
          2- poszukać innego opka .
          Sa trzy takie . Przynajmniej ja tyle znalazłem .
          Oprócz tych badziewnych JRC . 4580DD jest przyzwoity 4580D to jest szmira w porównaniu do tego scala-czka . Musesy to ludzie nakręcili ze są dobre a ja poparłem, w rzeczywistości ten 02 to wo-ogóle nie gra . Jest to efekt kiepskich systemów kolumn na których słuchają ludzie i brak punktu odniesienia .
          Gra to jak kawa z 10 łyżkami cukry pod kołdrą .

- O jednym opku juz pisałem burson V-5id - tylko drogi , poza tym wzmacniacz źle buduje scenę na nim . ale b dobry .
          - Jeżeli chodzi o pozostałe to musicie sami zgadnąć co to . :biggrin::biggrin::biggrin::)
          Stare, kultowe, i już chyba zapomniane jak wszyscy podniecają się tymi nowościami . Świetne parametry, dźwięk i potrafią ciskać w porywach nawet 70mA . Na dodatek niedrogie .
          Jak się założy jeszcze odp kondensatorki na nogach z zasilania to zamiata .

Przy odp zasilaniu całego wzmaka , okablowaniu , i na tych opkach , org accu w konfrontacji 1:1 spisane są na straty i pogrzebane do trumny . Reszta wykonania niestety tez jest istotna .

Skomentuj

Całkowicie popieram powyzsza opinię. Sluchalem na muses 8820 i jrc4580 to ten 4580 gral przeciętnie, ale przynajmniej dalo sie tego sluchac w przeciwienstwie do 8820 - ostro i sucho, b. slabe granie na jedno kopyto. Po dolaczeniu MCapa Borysa sluchalem na Jrc4580 i jest troche lepiej.

To chyba zostaje mi na razie wyjscie 2, bo moja wiedza jest jeszcze zbyt mala.

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
              Całkowicie popieram powyzsza opinię. Sluchalem na muses 8820 i jrc4580 to ten 4580 gral przeciętnie, ale przynajmniej dalo sie tego sluchac w przeciwienstwie do 8820 - ostro i sucho, b. slabe granie na jedno kopyto. Po dolaczeniu MCapa Borysa sluchalem na Jrc4580 i jest troche lepiej.

To chyba zostaje mi na razie wyjscie 2, bo moja wiedza jest jeszcze zbyt mala.
              Jak znajdziesz coś dobrego to się podziel. Sam bym popróbował paru modów.
              Pozdrawiam.

Skomentuj

Mnie zastanawia tylko to, tyle osób układ złożyło itp, bo wątpię że ludzie nie testowali rożnych opków i nikt się nie podzielił swoimi spostrzeżeniami . Leciwy, kultowy, układ , a rozwiązanie jest na wyciągnięcie ręki na allegro w przedziale cenowym 20-30 zł - koniec podpowiedzi .

Skomentuj

Cześć.Gdzie dostać tranzystory do skończenia pre e408?

Skomentuj

Które dokładnie?
                    Wejściowe kiedyś braliśmy northa, i powiedzmy że były ok.
                    Reszta zamienniki.

Skomentuj

Mnie zastanawia tylko to, tyle osób układ złożyło itp, bo wątpię że ludzie nie testowali rożnych opków i nikt się nie podzielił swoimi spostrzeżeniami . Leciwy, kultowy, układ , a rozwiązanie jest na wyciągnięcie ręki na allegro w przedziale cenowym 20-30 zł - koniec podpowiedzi .
                      czyli jaki? Propozycje?

Skomentuj

2SA1175el,2sc2785el,

Skomentuj

Stawiam na:
                          http://www.ti.com/lit/ds/symlink/opa627.pdf

Skomentuj

Zamieszczone przez lokiec3 Zobacz posta
                            Pojedynczy i wychodzi trochę drożej, coś innego?

Skomentuj

Zamieszczone przez kotti7 Zobacz posta
                              Pojedynczy i wychodzi trochę drożej, coś innego?
                              Na przejściówce wlutowane 2 sztuki, tylko wpiąć za 39 zł. Całe stereło za 80 dychów. Chyba, że Jaskiniowiec ma na myśli 20-30 zł za stereo.
                              Pozdrawiam.

Skomentuj

:):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

Skomentuj

:):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
                                  I weź tu zgadnij co ma znaczyć ten komentarz :-).
                                  Pozdrawiam.

Skomentuj

Jak to co ?Bingo!

Skomentuj

A tak właściwie ten układ powinien być przekonstruowany, zachowana tylko topologia a przerobiony układ filtrów i zasilań .

Skomentuj

Po takich nowościach wiem czemu mam taką nie chęć żeby go skończyć napisz może co byś widział w takich zmianach i czy część tych zmian idzie ogarnąć na pcb z grupowego

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

A tak właściwie ten układ powinien być przekonstruowany, zachowana tylko topologia a przerobiony układ filtrów i zasilań .
                                          Zbiorowe zamówienie objęło 30 kompletów tylko na tym portalu, nie wiem jak na AS. Zdaje się, że to Twojego autorstwa projekt. Albo wcale było tego zdania nie pisać, albo wypadałoby poprawić i opublikować to co jest zrobione źle. Trochę ludzi teraz pewnie po przeczytaniu twojego postu lekko jest na pewno zniesmaczona. Poskładali cudeńko a teraz nagle się okazuje, że cudeńko cudeńkiem nie jest, trzeba by coś poprawić.
                                          Pozdrawiam.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X