Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam,
    jest jeszcze możliwość zamówienia tego kompletu ?
    Bardzo mi na tym zalezy. Jakies pliki ktore moge wyslac do Merkar'a zeby mi wykonali takie plytki.

Pozdrawiam serdecznie
    JM

Skomentuj

Może ktoś przypomnieć wartość zobla? Pamiętam że w temacie gdzieś było ale nie mogę znaleźć.

Skomentuj

Mam zestaw elementów oraz komplet PCB ze zbiorowego zamówienia do odstąpienia. Zapraszam na PW.

Skomentuj

Tak jak obiecalem zrobilem swoją prasowankę, nawet dziala 😊
          Porowna sie do p-5000.
          Last edited by jamess8; 28.02.2016, 19:22.

Skomentuj

He He . jak by to powiedzieć Klon - klona

Skomentuj

jaki jest koszt takiego klona acu?? bez obudowy

Skomentuj

Zamieszczone przez dzanas2 Zobacz posta
                jaki jest koszt takiego klona acu?? bez obudowy
                PCB: 100-200zł
                Kit elementów: 400-800zł
                Kondy: 200-300zł
                Trafo: 450-700zł
                Radiatory: 200-300zł
                Okablowanie: 100-200zł
                Gniazda/włączniki: 50-200zł
                Potencjometr: 50-200zł
                Obudowa: 300-2000zł
                Robocizna: 0-1000000000zł

Zamawiając elementy pojedyńczo pewnie kolejne 100-300zł na wysyłki pójdzie. Używając najgorszego szajsu być może urwiesz kilka stów z ceny końcowej.
                Last edited by gi; 07.03.2016, 10:41.

Skomentuj

Ja juz po pierwszych odsluchach. Na razie sluchalem na tym co mam, czyli na transformatorze 2x35v 300W bez zasilania pomocniczego. No i na razie mam mieszane uczucia. Jedno z killku zastrzerzeń, to ze preferowalbym "jaśniejsze" brzmienie. Scena fajna, najnizszy bas swietny, wyzszy troche jak z symasyma, hehe. P-5000 gral zdecydowanie lagodniej z wieksza kultura calosciowo i nie rabal tak basem :) Moze kto wie jak poprawic dzwiek? Opampa kupie muses, transformator tez taki jak powinien byc.
                  Last edited by jamess8; 07.03.2016, 17:44.

Skomentuj

Z tymi opampami nie tak hop w 5000, półtora jest na wejściu a połówka w serwie.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                      Z tymi opampami nie tak hop w 5000, półtora jest na wejściu a połówka w serwie.
                      W p-5000 czytalem ze nie ma sensu wymieniac opampow na lepsze, dlatego nie zamierzam ich wymieniac.
                      Last edited by jamess8; 07.03.2016, 18:35.

Skomentuj

Czy ktoś ma rozstaw śrub montażowych na pcb e450 ze zbiorowego zamówienia?

Skomentuj

Użycie dodatkowego zasilania do sekcji napięciowej daje swoje efekty, tak samo pytanie czy użyłeś układu Zobla na wyjściu?

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                            Ja juz po pierwszych odsluchach.
                            Słuchałeś zaraz po złożeniu , czy wcześniej pograł sobie parę godzin ?
                            Ja przeważnie po złożeniu i uruchomieniu podłączam w pracy na przynajmniej dwa , trzy dni i dopiero później odsłuchuję

Skomentuj

Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
                              Użycie dodatkowego zasilania do sekcji napięciowej daje swoje efekty
                              Tak, gra lepiej.

Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
                              tak samo pytanie czy użyłeś układu Zobla na wyjściu
                              W 5000 jest na pcb końcówek.

Skomentuj

Wymienilem tylko opamp na muses i to juz inna liga. Teraz to mozna sluchac muzyki, wszystko jest lepsze. Na dobrych kolumnach jest duza roznica.
                                Jeszcze uzwojenie pokocnicze i inne drobne poprawy i jest sprzet z klasą. Aczkolwiek po odsluchu p5000 uwazam ze idzie duzo wiecej wycisnac z tych wzmacniaczy, moze inny projekt pcb, tranzystory itd. Ale jest na prawde bardzo dobrze.
                                Ten zwykly jrc to tak srednio troche gra, tzn slychac potencjal wzmacniacza, ale duzo...... brakuje. Podglasnialo sie bo myslalo ze bedzie lepiej a tu ciagle niedosyt, a z tym muses juz gra super bardzo cicho.
                                Last edited by jamess8; 11.03.2016, 16:04.

Skomentuj

Tylko w oryginałach dają jrc4580 DD a na rynku są tylko wersje 4580 D .

Skomentuj

I te które są na rynku to na pewno nie wytwory jrc.

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                                      Wymienilem tylko opamp na muses i to juz inna liga.
                                      A jaki to Muses? Be jest ich kilka różnych na Allegro :)
                                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

8820 lub jak jest kasa to 02.
                                        8920 lub 01 aż tak dobrze nie zgrywają się z accu.

Skomentuj

Mam muses 8820. Zeby nie kolorowac za bardzo, to Yamaha Ax-700 ciagle delikatnie wygrywa, ale nie zapeszam przed kolejnymi ulepszeniami.
                                          Lepiej nasycona wyzsza srednica, zywsza, no na razie jest odrobine lepsza niz ten klon.
                                          Dzisiaj porownam jeszcze P-5000 bo wczesniej mi padl w jedym kanale jrc4480 i 2 diody.
                                          Last edited by jamess8; 13.03.2016, 13:58.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X