Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
    A jaki to Muses? Be jest ich kilka różnych na Allegro :)
    Te z allegro nie wszystkie dobrze pachną :)
    Tu masz ich więcej :
    http://www.njr.com/MUSES/#

Skomentuj

Może to nie forum audiofilskie ale żeby te układy znacznie lepiej zagrały to należy powymieniać rezystory w torze sygnałowym , Rezystor nie jest rezystorowi równy i wpływa na dźwięk .
      Oczywiście należy je wymieniać z głową . i tylko tam gdzie płynie przez nie sygnał oraz w sprzężeniach . Reszta jest mało istotna .
      Te wszystkie chinole metalizowane to niestety lipa . robiłem nawet takie testy że lutowałem te 7100 na zwykłych jakiś sporo royal-om a później dałem lepszy zwykłe metalizowane vishay, - w krytyczne miejsca - później kombinowali dlaczego jedne moduły graja gorzej a te nowe znacznie lepiej .

Kondensatorami aż tak bym sobie nie zawracał głowy .

Układ będzie tak dobry jak najsłabszy jego element,

Skomentuj

Bede probowal wiecej znich wyciagnac, moim celem jest zeby zagraly przynajmniej jak yamaha ax-700 to dla mnie bedzie juz spoko.

Skomentuj

Nie na temat...
          Pytam o opampy bo zastanawiam czy do do A9 do iAMPa nie zamówić sobie czegoś innego niż OPA20134
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

mam parkę 8820 to mogę ci podesłać na testy

Skomentuj

Mam wrażenie, że muses eksponują górę i robią to kosztem średnicy, ale trzeba sprawdzić samemu.

Skomentuj

Witam. Jestem nowy na forum i chciałbym spytać o możliwość zakupu elementów do klona accuphase e-450.

Skomentuj

O PCB możesz pytać Jaskiniowca.

Skomentuj

Chciałbym wam powiedzieć ze za niedługo będzie przełom w dziedzinie tych układów,
                    Całkiem inaczej skonstruowane wzmacniacze bazujące na accu - przy czym nie chodzi kompletnie o pcb . Chodzi o zmienione rozwiązanie konstrukcyjne. przy odpowiednim spasowaniu elementów. Na 99,9999 procenta tego typu układy okażą się pogromcami accuphase i złamią raz na zawsze passe tej firmy. Przy testach niuansami wygrywały oryginały teraz już będzie odwrotnie. Prototypy już powstały trochę na pajęczaka, ogólnie strzał w dziesiątkę . Przeskok jest gigantyczny inaczej bym o tym nie pisał .
                    Całość powstała przez farta jak rozpracowaliśmy konstrukcję innej firmy no i narodził się pomysł ::)))) .

Ale czy w ogóle będą pcb i czy coś z tego zostanie udostępnione . ??? .
                    Gra to bajka, zaadaptowane w gotowym sprzęcie na sprzedaż, tego typu wzmacniacze powinny robić furorę .

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                      Mam wrażenie
                      Ja też mam wrażenie, że te muse to czysty marketing .
                      JRC stworzył markę , nakleił metkę na jakieś opki z oferty i sprzedaje po cenach 1000% :)
                      "Audiophoolery" w czystej postaci .
                      Te opki zresztą są gorsze niż stary ne5532 .

Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz posta
                      układy okażą się pogromcami accuphase i złamią raz na zawsze passe tej firmy.
                      Cóż za skromność :)

Skomentuj

To raczej te dotychczasowe klony grały słabawo, a teraz jest przelom, ze konstrukcje zaczną grać lepiej - normalnie. Oby znowu nie skonczylo sie na wielkich slowach. Oczywiscie mam szacunek do tego co dotej pory zrobiles dla diy

Skomentuj

Nie na temat...
                          Jaskoniowiec, ja cię przepraszam, to jest forum diy i służy temu, żeby wymieniać się informacjami nt tego co i jak sobie dłubiemy. Albo pokaż co masz, żeby chociaż można sobie było pooglądać i podyskutować, albo zrób w garażu normalny dział R&D i strzeż tych swoich tajemnic a później sprzedawaj pod marką swoje klocki z pozdrapywanymi oznaczeniami na kościach.
                          Pisanie "coś tam dłubie ale nie powiem co bo to tajemnica, ale będzie najzajebistsze na świecie" jest od czapy. Co to za diy?
                          Ja rozumiem że się boisz złodziei pomysłów, ale jak chcesz tajemnicy to trzymaj tajemnicę.
                          A twój wpis to coś w stylu reklamowego kontrolowanego "wycieku tajemnicy z laboratorium" w poważnej firmie.

Skomentuj

Układ niweluje właśnie jrc i musesy, cały układ wejściowy jest całkowicie przekonstruowany na elementach dyskretnych . Już dawno nad tym kombinowałem tylko nie potrafiłem znaleźć odpowiedniego rozwiązania układowego które by odpowiednio " grało "
                            Ale przy głupich docinkach to nie ma o czym gadać . Sorry .

Ja też z niczego nic nie mam .
                            Last edited by jaskiniowiec; 20.03.2016, 14:32.

Skomentuj

Nie mam na myśli żadnych złośliwych docinków, nie odbieraj tego tak, proszę . Ale teraz cokolwiek piszesz co robisz, już jest ciekawiej No to pokaż chociaż schemat czy co, żeby było o czym pogadać. Albo zdjęcie, albo coś. Jakiś wykres z symulacji, albo z pomiarów... Gra to już?

Skomentuj

Niedługo telenowelę będzie można kręcić :-)

Skomentuj

Dwie sprawy do kolegi Jaskiniowca:
                                  - temat dotyczy propozycji zamówienia klona E450. Pisząc o własnym wzmacniaczu siejesz off-topic. Albo zaczniesz stosować odpowiedni tag albo ktoś wyczyści temat z Twoich wpisów. Sorry taki mamy regulamin.
                                  - reklama własnych komercyjnych produktów jest zakazana, taki mamy regulamin.

Więcej ostrzeżeń z mojej strony nie będzie.

P.S.
                                  Do pozostałych udzielających się kolegów. Nie macie co lutować, ze komentujecie wpisy kolegi? :p
                                  Last edited by taz; 20.03.2016, 19:36.
                                  Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                  Grado SR125i

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Jak czytam te wpisy na temat e450 że on nie będzie grać bez ręki i selekcji części konstruktora itp to odechciewa mi się lutować i sprawdzać czy to w ogóle gra, taki GC się robi który musi mieć super części żeby mógł zagrać bo inaczej wyjdzie z tego kompletne nic. Szkoda że nikt nie był taki wylewny jak robiliśmy grupowe zamówienie

Skomentuj

Taz proszę bardzo .

Gdybyś był w temacie to byś wiedział iż te układy maja taka sama konstrukcje, mniejsza o nazwę .
                                      Czasami lubię podpuścić grono, i miałem szczere intencje podzielenia się tym rozwiązaniem, ponieważ wszystkie te układy można przerobić .
                                      Także Hasta la vista

Skomentuj

Nie na temat...
                                        ja tam jestem zadowolony ze swojej 450 :) ale i tak mam inną koncepcję już, więc będzie zmiana
                                        ogólnie schematy są dostępne, nikt nikomu nie broni wziąc schemat na tapete i zrobić swoją wersję czy to 450 czy czegokolwiek innego, można przerabiać i kombinować do woli
                                        z czasem też doszedłem do tego że cały szkopuł wisi w preampie/stopniu wejściowym ...końcówki zazwyczaj historie znane.
                                        Tak więc nie czekać na manne z nieba panowie tylko kombinować i działać !

Skomentuj

Do kolegi Jaskiniowca: zrób gotowy produkt i puść w świat na testowanie. Jeśli będzie taki "walec", to na pewno koledzy o tym uczciwie napiszą i będzie chwała. Póki co, to same słowa, a to nie forum dla pisarzy.
                                          Przepraszam za offtopic.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X