Czy to będzie działało? Mam zasilacz Borysa i tam zabezpieczenia odcinają masę głośnika, czy mogę zobla podpiąć np. do masy zasilacza i wtedy będzie działał niezależnie od zabezpieczeń?
Wymyśliłem sobie żeby umieścić tego zobla na płytce razem z gniazdami głośnikowymi i przykręcić do tyłu obudowy.
Ja juz po dlugich odsluchach różnych opampów - ale w dacu. Muses 8820, lme5532, lme49990,Opa627 jrc4580.
Opa627 bardzo fajnie gra w dacu, w klonie - E-450 przy moim obecnym calosciowo torze audio srednio, nawet z zasilaczem Capm.
Moje kolumny byly strojone na sprzecie Yamahay, mozliwe, ze po modyfikacji zwrotnicy kolumn daloby sie uzyskac podobny efekt. Mam wrazenie, ze roznice wynikaja m.in od delikatnie innej rownowagi tonalnej.
W moim systemie E-450 ciągle gorzej gra od Yamahy AX-700 i mojej ulubionej koncowki M-40.
M-40 po mojej naprawie gra tak, ze nie da sie oderwac od sluchania. Do tego dobry opamp w dacu i jest krystalicznie czysty dzwięk :)
Ja juz po dlugich odsluchach różnych opampów - ale w dacu. Muses 8820, lme5532, lme49990,Opa627 jrc4580.
Opa627 bardzo fajnie gra w dacu, w klonie - E-450 przy moim obecnym calosciowo torze audio srednio, nawet z zasilaczem Capm.
Moje kolumny byly strojone na sprzecie Yamahay, mozliwe, ze po modyfikacji zwrotnicy kolumn daloby sie uzyskac podobny efekt. Mam wrazenie, ze roznice wynikaja m.in od delikatnie innej rownowagi tonalnej.
W moim systemie E-450 ciągle gorzej gra od Yamahy AX-700 i mojej ulubionej koncowki M-40.
M-40 po mojej naprawie gra tak, ze nie da sie oderwac od sluchania. Do tego dobry opamp w dacu i jest krystalicznie czysty dzwięk :)
to może po co się męczyć i zostać przy tej yamaszce
Witam,
Obserwuje post od dłuższego czasu. Sam jestem posiadaczem klona składanego przez jednego z forumowiczów i jestem bardzo zadowolony. Testowałem różne oampy i w mojej konfiguracji najlepiej spisuje się opa2604.
Przetestowałem wszystkie mussesy i stwierdzam nie wnoszą w dźwięk nic specjalnego, na każdym z nich brakowało mi czarnego tła, oraz wypełnienia i powietrza które daje 2604. To jest moja osobista opinia.
Mam jeszcze pytanko, czy ktoś z forumowiczów testował Accu z klonem pre Lamm? Zastanawiam się nad budowa,
bo Accu jednak potrzebuje dobrego pre.
Witam,
Ja też składam E-450 i mam w planach pre Lamma, ale jeszcze długa droga przede mną.
Tutaj chciałbym spytać czy w takiej konfiguracji potrzebny jest kondensator na wejściu e450 tj. C28?. Na wyjściu Lamma jest już kondensator.
Dziś dałem do wyceny obudowę, według takiego projektu 3D. Zamodelowałem wszystkie główne elementy. Radiatory to Fischer SK 479/150, blachy zewnętrzne z aluminium PA11, wewnętrzne to SS.
Radiator ma wymiar 400 x 150mm; 0,3K/W. Wydaje mi się, że wystarczy dla tej mocy. Niektórzy zabudowywali radiator wewnątrz i nie narzekali na przegrzewanie. W każdym razie dziękuję za zwrócenie uwagi, każda sugestia jest cenna.
Pokarze wam cosik, sterownik do końcówki mocy, Vu-Metry odwieczna niepotrzebna bolączka .
Sterownik posiada układ sterowania Vu-metrów, automatyczny dwuzakresowy z detekcja przesteru .
Pierwsze ustawienie dla cichego - normalnego grania żeby fajnie machało wskazówka :) , Na drugim wzmacniacz możemy ciąć do spalenia i vu-metry nie będą się odbijały od końca skali . Zmienia się charakterystyka i czułość, do tego jest zwłoka czasowa pomiędzy przełączaniami i histereza.
Sterownik ma osobny procek od układu standby i może pracować w trybie całkowitego uśpienia ze znikomym poborem prądu .
W poprzedniej wersji był mały problem zużycia energii :) niby miliamperki ale 24dz na dobę sobie lecą .
Wbudowany zegar rtc .
W skrócie sterownik potrafi bardzo dużo .
Od spodu nawet tego nie pokazuje mogą się niektórzy przerazić ilością smd . https://www.youtube.com/watch?v=JlEUwrrKodw
AA te nie nieznikające c na wyświetlaczu to wina za mocno rozciągniętych napisów . Not Problem .
Układ tylko pokazałem, za skomplikowany jak na diy .
Drobiazg .
Pokarze wam za niedługo wzmacniacz którego barwę dźwięku, zachowanie układu względem obciążenia, generowane zniekształcenia, będzie można zmieniać za pomocą tego sterownika z pilota .
Jakiekolwiek pomiary dla tego układu będą nieistotne sam wzmacniacz będzie się zachowywał jak procesor ze zmiennymi punktami pracy .
Prototyp ma się dobrze, tylko program sterujący do tego sterownika trzeba rozbudować .
Skomentuj