Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
    Żaden, wszystko jasne i sie zgadza :-)
    Cieszy mnie to :)

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
    Czy z kondensatorow mikowe 300 są zastąpione ceramicznymi ?
    Masz na myśli Silver Mica? Nie - wszystkie są dostępne w kicie i to bodajże były 4 sztuki na jedną płytkę. To są takie czarne, w miarę "duże" kondensatory (300pF 500V).

Skomentuj

Zamieszczone przez micha7n Zobacz posta
      no właśnie koledzy fachowcy..z ciekawości, bo akurat składam dwie 450 :]...żeby je puścić w mostku to co potrzeba? odwracacz fazy ? ktoś coś poleci ? z ciekawości sprawdziłbym to magic...
      Odwracacz (np ten http://www.advanceelectronic.pl/pl/p...nalu-m.cz./181)i jakieś zasilanie do niego.
      Jak masz trafo z zamówienia to możesz wykorzystać glówne napięcia 46-0-46v.
      Zdaje się że w kicie są TL072, można by je wymienić na coś lepszego.
      Głośnik wpinasz wtedy między plusy obu końcówek.
      Last edited by AdamAudio; 27.07.2014, 16:46.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
        Masz na myśli Silver Mica? Nie - wszystkie są dostępne w kicie i to bodajże były 4 sztuki na jedną płytkę. To są takie czarne, w miarę "duże" kondensatory (300pF 500V).
        Zgadza sie :-) będę w domu to przelicze czy ilość sie zgadza :-)

Dzięki :-)

Skomentuj

Ja mam problem jedna ruszyła, a druga ni bardzo...
          duży prąd idzie bo pali mi rezystory na wtórnym :/
          DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Wszystko na swoim miejscu i nie ma zwarć??
            Potencjometr z biasu "wykręcony" na max??

Skomentuj

bias na 200R, zwarć nie (chyba) nie ma...
              bardziej mi sie wydaje że może jakiś tranzystor może być uszkodzony :/
              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

jeszcze teraz analizuje schemat inaczej jest na pcb inaczej na papierze... chodzi mi o diody

- - - - - aktualizacja - - - - -

dzwiedziu nie chciałbyś sie pobawic ? :P

Skomentuj

Porównaj kanały, może gdzieś babola zrobiłeś.
                  Akurat teraz gnije na wyjeździe służbowym, min do weekendu.

Skomentuj

Dzisiaj cały dzień walczę z tym
                    Porównywałem obie jest wszystko identiko...

Skomentuj

To że pali rezystory na "wtórnym" to przejęzyczenie?
                      Podkładki pod tranami końcowymi są ok, nie podszedł jakiś opiłek?

Skomentuj

Trochę nie w temacie zapytam - czy ktoś porównywał brzmienie muses8820 do 8920, w tej chwili podobna cena, potrzebuje coś dobrej klasy do CD za dacem napięciowm, nie wiem czy 8920 z fetami na wejściu się nada.

Skomentuj

Kwestia gustu.
                          Mnie się 8920 nie podobały w porównaniu z 8820.
                          Inna sprawa miejsce przeznaczenia, sam musisz przesłuchać i wybrać.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                            To że pali rezystory na "wtórnym" to przejęzyczenie?
                            Podkładki pod tranami końcowymi są ok, nie podszedł jakiś opiłek?
                            Czemu przejęzyczenie? Dałem 22R 5W i tylko strzelają...
                            miki są, sprawdzałem jeszcze przejście miernikiem przebicia niema

Skomentuj

Bo miałeś dać pomiędzy zasilacz a końcówki.
                              Jakość rezów też ma wpływ, raz do softstartu kupiłem takie że "świeciły" i po kilku startach paliły się.
                              Kupiłem identyczne ale z dobrego źródła i działają jak trzeba do dziś.

Skomentuj

U mnie były przed mostkiem
                                Dałem zwykle ceramiki
                                a przy takim połączeniu druga się uruchamia...

Skomentuj

Które tranzystory powinny być "parowane" ?

Elementy do obu kanałów mi się pomieszały (częściowo już w przesyłce) i wszystkie trany oprócz 2sa1943/2sc5200 (które były i nadal są w oddzielnych torebeczkach) są w jednej kupie stąd pytanie czy jakoś je dobierać czy lutować jak leci ? Gdzieś chyba czytałem, że parowane były tylko te 2sa1943/2sc5200, ale głowy sobie uciąć nie dam stąd wole siędopytać :-)
                                  Last edited by gi; 28.07.2014, 12:20.

Skomentuj

A ja chyba znalazłem winowajce tranzystor Q25 dostałem jeden nie taki., też jest typu N ale ma zamienione baza z emiterem... Teraz pytanie czy jakaś dobra duszyczka ma może 2sc4685 lub 2sc3964? I chce się podzielić płacę jak za prezydenta

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                                      A ja chyba znalazłem winowajce tranzystor Q25 dostałem jeden nie taki., też jest typu N ale ma zamienione baza z emiterem... Teraz pytanie czy jakaś dobra duszyczka ma może 2sc4685 lub 2sc3964? I chce się podzielić płacę jak za prezydenta
                                      Hmm u mnie też są dwa inne (inne obudowy) ...

Skomentuj

ale oznaczenie masz na obu takie samo a u mnie nie... ;/

Skomentuj

Czyli wychodzi, że u mnie powinno śmigać chyba, tylko skąd różnica w obudowach ?

Jakie masz oznaczenia na swoich ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X