U mnie emiterowe siedzą rezy 5W MPC71, mam nieco inne pcb, wstępnie uruchomione końcówki na radiatorach płaskowniki alu (kit sam ogarniałem ale suma sumarum taki kit średnio 30% wyszedł drożej niż na zbiorówce), teraz budę kołować, radiatory i gra gitara.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.
Collapse
X
-
-
Witam , Mam taki trochę problem , jeżeli komuś by się nudziło i poszukał gdzieś , jakiegoś fajnego pilota , jest tego od zalania ,ale chodzi mi o jakiś fajny zgrabny , stylowo wyglądający , ale bez miliona przycisków , i była to jakaś firmówka .
Z tymi pilotami które ze zdjęcia jest problem taki że nadają tylko po naciśnięciu przycisku , leci ramka danych , a później już robi się kosmos . Jest problem ze zrobieniem ster silnika , chodzi o to żeby się silnik kręcił jak podtrzymujesz przycisk . Ogólnie te piloty to straszny syf , żeby rozgryźć co ten pilot nadaje potrzebny był analizator .
Pilocik musi mieć co najmniej 14 przycisków do obsługi .
http://allegro.pl/pilot-uniwersalny-...452564746.html
Ja widzę ten pilot ale dla pewnego grona za drogi :biggrin:. także jest potrzebny tańszy
Skomentuj
-
Mi koledzy z forum polecili i kupiłem uniwersalny silvercresta (z lidla) za 30zł z allegro. Wygląda fajnie. Wykonany solidnie. W ręce dobrze leży.Ma podświetlenie. Uczy się przycisków z innych pilotów. Na razie u mnie działa bez problemów ze wszystkim co na nim zaprogramuję. Jedyny problemik miałem z zaprogramowaniem pilota od netiaplayera, ale pomogło zgaszenie światła w pokoju w trakcie uczenia pilota (widocznie jakoś słabo świeci).
Tylko ma milion przycisków..
Skomentuj
-
Od dawna myślałem o sztabie aluminium z przyciskami w formie pilota do takiego sprzętu...tylko kto to wykona ? może skośnoocy..:)?
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...tart=0&ndsp=37
Skomentuj
-
Zamieszczone przez micha7n Zobacz postaOd dawna myślałem o sztabie aluminium z przyciskami w formie pilota do takiego sprzętu...tylko kto to wykona ? może skośnoocy..:)?
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...tart=0&ndsp=37
Ewentualnie inny kształt:
Projektujesz pcb lub wykorzystujesz gotowe, wiercisz dziury i szlus ;-)
Imho nie wygląda to jakoś świetnie.
Skomentuj
-
Na razie u skośnych zamówiłem nową partie pcb do 7100 w wersji V-1,1 , skończyły mi się polskie zapasy ::))
Potem zamawiam nast rzeczy , muszę posiedzieć nad panelami do tych obudów z modu, 5U , dokończyć międzyczasie projekt .
Ogólnie dużo rzeczy mam nie skończonych . normalne .
Co do tych sterowniczków do tych wzmaków , na razie murze podłubać w tym, dograć kwestie pilotów .
Można by zamówić krótką partię pilotów własnej produkcji , no ale to trzeba wszystko zaprojektować, żeby zrobili ::))).
Sa sposoby żeby wszystko przesłać droga okrężna do polski, jest to bardzo opłacalne .
Skomentuj
-
Nie warte zachodu, ogólnie układzik będzie potrafił sporo , głownie będzie to zależało od programiku .
Programator można kupić już za 30 zł , taki lub podobny http://allegro.pl/programator-emulat...383681885.html , wyprowadzasz z niego dwa przewody przy czym jeden to masa , instalujesz stlinka , wrzucasz kod, plik hex
Naciskasz programing i gotowe, i sterownik będzie robił to w rożne rzeczy w zal od programu .
Wrzucę potem gdzieś kilka rożnych modyfikacji ( same pliki hex) z rożnymi ustawieniami obsługa rożnych pilotów i każdy sobie będzie mógł wgrać programik taki jaki będzie chciał .
Tak ja to widzę , na razie nie jest to wszystko jeszcze gotowe .
Skomentuj
-
I nadal nie wiemy co to tak naprawdę będzie robiło ;-) Jakiś zestaw funkcji podstawowych oraz "opcjonalnych" chyba to ma ? Różnice między wersją lite/full też chyba sąkonkretne ? :-)
Ciężko coś wybrać nie wiedząc co to właściwie robi ;-)
PS: No i ponownie jak tam ten sterownik wycieraczek ? ;-)
Skomentuj
-
Sterowanie Vu-metrów w tej wersji jest zrobione do porządku , na wersji drugiej tego układu to rozpracowałem jak to najlepiej zrobić .
Głownie chodziło o rodzaj zastosowanej aplikacji, aplikacja z zasilaniem symetrycznym jest bardzo kiepska , praktycznie nie da się regulować czułości układu , jest problem z przesterowaniem , można podciągać wejścia pod plus zasilania , ale później wskaźniki dosyć kiepsko chodzą .
Dopiero na wersji z zasilaniem pojedynczym da się zrealizować pełny zakres regulacji , trzeba jeszcze do tego jeszcze troszkę zmienić niektóre wartości elementów i i dołożyć cztery rezystorki , i śmiga to super , a cała aplikacja zajmuje na pcb 3cm /2cm . Jak dla mnie nie warto robić tego typu układów na elementach dyskretnych na 10 wzm operacyjnych :) o sporych gabarytach .
Dodatkowa można sobie wyłączyć te vu-metry pilotem , no i jeszcze układ ma wyjście na podświetlanie tych vu tez zdalnie sterowane .
Niebawem zrobię pełna listę funkcji .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz postaSterowanie Vu-metrów w tej wersji jest zrobione do porządku , na wersji drugiej tego układu to rozpracowałem jak to najlepiej zrobić .
Głownie chodziło o rodzaj zastosowanej aplikacji, aplikacja z zasilaniem symetrycznym jest bardzo kiepska , praktycznie nie da się regulować czułości układu , jest problem z przesterowaniem , można podciągać wejścia pod plus zasilania , ale później wskaźniki dosyć kiepsko chodzą .
Dopiero na wersji z zasilaniem pojedynczym da się zrealizować pełny zakres regulacji , trzeba jeszcze do tego jeszcze troszkę zmienić niektóre wartości elementów i i dołożyć cztery rezystorki , i śmiga to super , a cała aplikacja zajmuje na pcb 3cm /2cm . Jak dla mnie nie warto robić tego typu układów na elementach dyskretnych na 10 wzm operacyjnych :) o sporych gabarytach .
Dodatkowa można sobie wyłączyć te vu-metry pilotem , no i jeszcze układ ma wyjście na podświetlanie tych vu tez zdalnie sterowane .
Niebawem zrobię pełna listę funkcji .
Pewnie gdy ty skończysz obie wersje to ja ogarnę obudowę i będzie trzeba, którąś wersję sobie zamówić :-)
Skomentuj
-
Pokarze wam fotkę wzmaka od mojego znajomego , jest to prawdopodobnie jeden z najbardziej odpicowanych wzmaków typu 7100 , na razie . Pod względem konstrukcyjnym i zastosowanych elementów przewyższa oryginał, bezkompromisowa sztuka :) .
Właściwie nie jest to jedyny taki egzemplarz, tylko sporo audiofili olewa takie fora i wątpliwe że ktoś z nich wstawi tu jakieś zdjęcia . Japonce się jeszcze zdziwią - kiedyś , Osobiście bym widział bym ten wzmak z panelem ze złota ze złotymi gałkami , do końca sierpnia chciałbym już mieć takie panele w domu :) .
Skomentuj
Skomentuj