Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

U mnie emiterowe siedzą rezy 5W MPC71, mam nieco inne pcb, wstępnie uruchomione końcówki na radiatorach płaskowniki alu (kit sam ogarniałem ale suma sumarum taki kit średnio 30% wyszedł drożej niż na zbiorówce), teraz budę kołować, radiatory i gra gitara.
    Last edited by jaman7; 30.07.2014, 19:52.

Skomentuj

skoro cisza na placu boju... reportaż z warsztatu, narazie tylko jeden kanał zostały jeszcze 3... pasuje do momentu aż się ochłodzi aura, bo w pokoju 31 stopni a ja sie dogrzewam lutownicą :]...żar z nieba się leje ale czego sie nie robi dla dobrego brzmienia..

i wstępny 'grzejnik ' do testów:]

Last edited by micha7n; 30.07.2014, 20:49.

Skomentuj

u mnie też gra czekam tylko na płytę montażowa
        i soft start i fertig
        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Dla porównania trany z Humy (na stronie 59 są te z kitu 2 inne). Dziś chyba zaczynam składaćz kumplem :-)

Skomentuj

Drobnica polutowana:

Muszę radiatory zamówić, a sam do końca nie wiem czy chce je na zewnątrz czy wewnątrz obudowy ;-)

Skomentuj

Witam , Mam taki trochę problem , jeżeli komuś by się nudziło i poszukał gdzieś , jakiegoś fajnego pilota , jest tego od zalania ,ale chodzi mi o jakiś fajny zgrabny , stylowo wyglądający , ale bez miliona przycisków , i była to jakaś firmówka .
              Z tymi pilotami które ze zdjęcia jest problem taki że nadają tylko po naciśnięciu przycisku , leci ramka danych , a później już robi się kosmos . Jest problem ze zrobieniem ster silnika , chodzi o to żeby się silnik kręcił jak podtrzymujesz przycisk . Ogólnie te piloty to straszny syf , żeby rozgryźć co ten pilot nadaje potrzebny był analizator .
              Pilocik musi mieć co najmniej 14 przycisków do obsługi .

http://allegro.pl/pilot-uniwersalny-...452564746.html
              Ja widzę ten pilot ale dla pewnego grona za drogi :biggrin:. także jest potrzebny tańszy

Skomentuj

Mi koledzy z forum polecili i kupiłem uniwersalny silvercresta (z lidla) za 30zł z allegro. Wygląda fajnie. Wykonany solidnie. W ręce dobrze leży.Ma podświetlenie. Uczy się przycisków z innych pilotów. Na razie u mnie działa bez problemów ze wszystkim co na nim zaprogramuję. Jedyny problemik miałem z zaprogramowaniem pilota od netiaplayera, ale pomogło zgaszenie światła w pokoju w trakcie uczenia pilota (widocznie jakoś słabo świeci).
                Tylko ma milion przycisków..

Skomentuj

Od dawna myślałem o sztabie aluminium z przyciskami w formie pilota do takiego sprzętu...tylko kto to wykona ? może skośnoocy..:)?

http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...tart=0&ndsp=37

Skomentuj

Zamieszczone przez micha7n Zobacz posta
                    Od dawna myślałem o sztabie aluminium z przyciskami w formie pilota do takiego sprzętu...tylko kto to wykona ? może skośnoocy..:)?

http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...tart=0&ndsp=37
                    Znajdujesz sobie rurę owalną o odpowiednim rozmiarze:

Ewentualnie inny kształt:

Projektujesz pcb lub wykorzystujesz gotowe, wiercisz dziury i szlus ;-)

Imho nie wygląda to jakoś świetnie.

Skomentuj

Z jakiego rodzaju aluminium robicie obudowy (najlepiej by dało się to obrabiać frezem oraz anodować) ?

Skomentuj

Na razie u skośnych zamówiłem nową partie pcb do 7100 w wersji V-1,1 , skończyły mi się polskie zapasy ::))
                        Potem zamawiam nast rzeczy , muszę posiedzieć nad panelami do tych obudów z modu, 5U , dokończyć międzyczasie projekt .
                        Ogólnie dużo rzeczy mam nie skończonych . normalne .
                        Co do tych sterowniczków do tych wzmaków , na razie murze podłubać w tym, dograć kwestie pilotów .

Można by zamówić krótką partię pilotów własnej produkcji , no ale to trzeba wszystko zaprojektować, żeby zrobili ::))).
                        Sa sposoby żeby wszystko przesłać droga okrężna do polski, jest to bardzo opłacalne .

Skomentuj

Apropo sterowniczka, z ciekawości jakie dodatkowe funkcje posiada skoro aż 14 przycisków na pilocie potrzebnych jest do pełnej obsługi ?
                          Nie ma możliwości aby ten procek STM każdy mógł 'nauczyć' kodów dowolnym pilotem jaki posiada? tak jak to było zrobione bodajże w kicie na PIC'u z Avt.

Skomentuj

Ano właśnie co toto ma, oraz co więcej będzie miała wersja full ? Nigdzie jakoś nie widziałem pełnej listy funkcji, a pewnie będzie trzeba jakiś zamówić.

PS: Czy udało się poprawić "sterownik wycieraczek" by był w stanie wysterować duże wskaźniki ?

Skomentuj

Nie warte zachodu, ogólnie układzik będzie potrafił sporo , głownie będzie to zależało od programiku .
                              Programator można kupić już za 30 zł , taki lub podobny http://allegro.pl/programator-emulat...383681885.html , wyprowadzasz z niego dwa przewody przy czym jeden to masa , instalujesz stlinka , wrzucasz kod, plik hex
                              Naciskasz programing i gotowe, i sterownik będzie robił to w rożne rzeczy w zal od programu .
                              Wrzucę potem gdzieś kilka rożnych modyfikacji ( same pliki hex) z rożnymi ustawieniami obsługa rożnych pilotów i każdy sobie będzie mógł wgrać programik taki jaki będzie chciał .
                              Tak ja to widzę , na razie nie jest to wszystko jeszcze gotowe .

Skomentuj

I nadal nie wiemy co to tak naprawdę będzie robiło ;-) Jakiś zestaw funkcji podstawowych oraz "opcjonalnych" chyba to ma ? Różnice między wersją lite/full też chyba sąkonkretne ? :-)

Ciężko coś wybrać nie wiedząc co to właściwie robi ;-)

PS: No i ponownie jak tam ten sterownik wycieraczek ? ;-)

Skomentuj

Sterowanie Vu-metrów w tej wersji jest zrobione do porządku , na wersji drugiej tego układu to rozpracowałem jak to najlepiej zrobić .
                                  Głownie chodziło o rodzaj zastosowanej aplikacji, aplikacja z zasilaniem symetrycznym jest bardzo kiepska , praktycznie nie da się regulować czułości układu , jest problem z przesterowaniem , można podciągać wejścia pod plus zasilania , ale później wskaźniki dosyć kiepsko chodzą .
                                  Dopiero na wersji z zasilaniem pojedynczym da się zrealizować pełny zakres regulacji , trzeba jeszcze do tego jeszcze troszkę zmienić niektóre wartości elementów i i dołożyć cztery rezystorki , i śmiga to super , a cała aplikacja zajmuje na pcb 3cm /2cm . Jak dla mnie nie warto robić tego typu układów na elementach dyskretnych na 10 wzm operacyjnych :) o sporych gabarytach .
                                  Dodatkowa można sobie wyłączyć te vu-metry pilotem , no i jeszcze układ ma wyjście na podświetlanie tych vu tez zdalnie sterowane .
                                  Niebawem zrobię pełna listę funkcji .

Skomentuj

Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz posta
                                    Sterowanie Vu-metrów w tej wersji jest zrobione do porządku , na wersji drugiej tego układu to rozpracowałem jak to najlepiej zrobić .
                                    Głownie chodziło o rodzaj zastosowanej aplikacji, aplikacja z zasilaniem symetrycznym jest bardzo kiepska , praktycznie nie da się regulować czułości układu , jest problem z przesterowaniem , można podciągać wejścia pod plus zasilania , ale później wskaźniki dosyć kiepsko chodzą .
                                    Dopiero na wersji z zasilaniem pojedynczym da się zrealizować pełny zakres regulacji , trzeba jeszcze do tego jeszcze troszkę zmienić niektóre wartości elementów i i dołożyć cztery rezystorki , i śmiga to super , a cała aplikacja zajmuje na pcb 3cm /2cm . Jak dla mnie nie warto robić tego typu układów na elementach dyskretnych na 10 wzm operacyjnych :) o sporych gabarytach .
                                    Dodatkowa można sobie wyłączyć te vu-metry pilotem , no i jeszcze układ ma wyjście na podświetlanie tych vu tez zdalnie sterowane .
                                    Niebawem zrobię pełna listę funkcji .
                                    Świetnie :-) Dzięki :-)

Pewnie gdy ty skończysz obie wersje to ja ogarnę obudowę i będzie trzeba, którąś wersję sobie zamówić :-)

Skomentuj

Pokarze wam fotkę wzmaka od mojego znajomego , jest to prawdopodobnie jeden z najbardziej odpicowanych wzmaków typu 7100 , na razie . Pod względem konstrukcyjnym i zastosowanych elementów przewyższa oryginał, bezkompromisowa sztuka :) .
                                      Właściwie nie jest to jedyny taki egzemplarz, tylko sporo audiofili olewa takie fora i wątpliwe że ktoś z nich wstawi tu jakieś zdjęcia . Japonce się jeszcze zdziwią - kiedyś , Osobiście bym widział bym ten wzmak z panelem ze złota ze złotymi gałkami , do końca sierpnia chciałbym już mieć takie panele w domu :) .

Skomentuj

Wyglada jak spawarka

Skomentuj

Tak z ciekawości jaka wyszła by cena takiego gotowego wzmaka razem z obudową? lub samej obudowy?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X