Witam do spisu należy dać małą poprawkę co do rezystorków emiterowych, w waszych pcb będą stojące Mpc z rozstawem 10mm .
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.
Collapse
X
-
Schemat i spis dostaną tylko ci którzy biorą pcb.
Pcb wygląda tak:
I teraz kwestia tranzystorów.
Cały komplet oryginalnych tranzystorów na stereo kosztował by w okolicach 225zł.
Wszystkie oryginalne po za końcowymi bo te użyjemy popularne toschiby 2sa1943/2sc5200.
Co do terminu to im szybciej się zastanowicie tym szybciej zamówimy, a czas dostawy to od 3 tygodni, nawet do 3 miesięcy.
Resztę kitu organizuje 3lite, ja mu dostarczę tranzystory razem z pcb (dla tych co będą chcieli).
Koszt zamienników jest o połowę tańszy ale gorzej z parowaniem tego i pod warunkiem że da się to jakoś sparować za pierwszym podejściem.
Puźniej dochodzą koszty z dokupywaniem i próbami parowania.
Więc wybór należy do Was.
Skomentuj
-
Wszystko jest ok, płytka fajna itp, mi się nie śpieszy absolutnie z niczym.
Tylko dręczy mnie parowanie miernikiem, może w jakiś inny sposób byśmy to zorganizowali, prosty układzik pomiarowy i wg spadku na rezystorze ? nie bardzo wierzę uniwersalnym miernikom ...
Pozdrawiam to taka luźna propozycja ...Last edited by gucio.; 15.12.2013, 17:18.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaSchemat i spis dostaną tylko ci którzy biorą pcb.
I teraz kwestia tranzystorów.
Cały komplet oryginalnych tranzystorów na stereo kosztował by w okolicach 225zł.
Co do terminu to im szybciej się zastanowicie tym szybciej zamówimy, a czas dostawy to od 3 tygodni, nawet do 3 miesięcy.
Więc wybór należy do Was.
poruszyłeś już temat, twórz tym razem listę na zamówienie tranów
w tym będą wejściowe opampy?
tak jeszcze dla jasności, zamawiasz płytki i tranzystory, których nie dostanie się bezpośrednio w polsce, a 3lite resztę kitu czyli końcowe, rezystory, kondensatory?
zapisuję się na oryginały
---------- Post dodany o 17:26 ---------- Poprzedni post o 17:23 ----------
Zamieszczone przez gucio. Zobacz postaTylko dręczy mnie parowanie miernikiem, może w jakiś inny sposób byśmy to zorganizowali, prosty układzik pomiarowy i wg spadku na rezystorze ? nie bardzo wierzę uniwersalnym miernikom ...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Sławek Zobacz postateż jestem za ciut dokładniejszym parowaniem, miernik uniwersalny nie sprawdza się za bardzo, chociaż to jest lepsze niż nic
A uwierzcie mi ,że Dźwiedziu i Jaskiniowiec to najlepsi fachowcy od klonów accu i nie martwiłbym się o nic skoro ten temat jest pod ich kontrolą.
Ci którzy mają polutowane i uruchomione końcówki spod ich ręki ,wiedzą o czym mówię i potwierdzą to pewnie.
Także nie ma się co martwić na zapas i udzielać rad tym kolegom.
Poczekajcie i pozwólcie działać.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Sławek Zobacz postatak jeszcze dla jasności, zamawiasz płytki i tranzystory, których nie dostanie się bezpośrednio w polsce, a 3lite resztę kitu czyli końcowe, rezystory, kondensatory?
Komplet wszystkich tranzystorów na 2pcb czyli stereo wynosi 225zł.
Njm 3lite kupi bo są u nas dostępne, więc po co sprowadzać.
A czy oryginały to nie wiem, ale bez problemów działają we wszystkich klonach i żeby komuś nieprzyszedł głupi pomysł wsadzać tam coś "lepszego" tym bardziej w serwie.
Zamieszczone przez Sławek Zobacz postateż jestem za ciut dokładniejszym parowaniem, miernik uniwersalny nie sprawdza się za bardzo, chociaż to jest lepsze niż nic
Już nie raz wkładaliśmy tak dobrane tranzystory i było wszystko ok.
Po za tym też nie licz że będą parowane co do 1 hfe bo to niemożliwe, po za tym kilka osób by miała idealnie a reszta odpady?
Będą tak parowane by wszyscy byli zadowoleni.
Skomentuj
-
Z parowaniem nie ma najmniejszego problemu jak tranzystory pochodza z jednej partii.
Ja mam kupe tranzystorow i po prostu biore jak leci - max 4 szt i juz jest bardzo ladna parka roznicowa.
W sumie to nawet nie odkrylem zadnego mierzalnego czy tez slyszalnego wplywu parowania tranzystorow w koncowce, biore jak leci z jednej partii.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaJak napiszecie ile bedzie kosztował kit to się może zdecyduje.audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
http://www.rane.com/note160.html
Amethyst Trinnov Audio
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaI teraz kwestia tranzystorów.
Wszystkie oryginalne po za końcowymi bo te użyjemy popularne toschiby 2sa1943/2sc5200.
Skomentuj
-
Powiem tak trany to nie problem , ogólnie elektronika jest tania jeżeli kupuje się w hurcie .
Co do tranów końcowych mogę wam je kupić po ok 6,5 - 6,8 zł para ale minimum 500 - 600 par , nadwyżka możecie się podzielić albo zacząć sprzedawać na allegro , albo obkleić ścianę w pokoju :) Uzbieracie kwotę 3400 zł i wam je kupię .
Trany wejściowe można prze-czarować do polski w cenie 1,4 zł . - minimum 500 par .
te w drugim stopniu nie opłaca się kupować z jap-oni , mogę je wam tez je załatwić taniej niż na allegro , najlepiej tez spora ilość .
Od kompensacji oryginały 2sc4685 cena tez zależy od ilości na razie nie jestem w stanie powiedzieć ceny ale ok 15-25 zł sztuka oryginał , zamienniki 2sc3964 mogę załatwić za ok 1, 5zł .
Pozostałe podobnie .
Pod jednym warunkiem że nie będę się bawił w żadne dobieranie tych tranów itp .tranzystorów końcowych każdy otrzyma tyle ile wychodzi NP:na 59 kompletów - ok 10 par . Po prostu kupuje trany a Adik je dzieli po równo dla tych którzy by byli chętni , ale każdy będzie musiał kupić nadwyżkę która zostanie przy tej ilości .
A z tej nadwyżki sobie każdy w domu po paruje itp jak tam będzie chciał .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz postaPowiem tak trany to nie problem , ogólnie elektronika jest tania jeżeli kupuje się w hurcie .
Co do tranów końcowych mogę wam je kupić po ok 6,5 - 6,8 zł para ale minimum 500 - 600 par , nadwyżka możecie się podzielić albo zacząć sprzedawać na allegro , albo obkleić ścianę w pokoju :) Uzbieracie kwotę 3400 zł i wam je kupię .
Trany wejściowe można prze-czarować do polski w cenie 1,4 zł . - minimum 500 par .
te w drugim stopniu nie opłaca się kupować z jap-oni , mogę je wam tez je załatwić taniej niż na allegro , najlepiej tez spora ilość .
Od kompensacji oryginały 2sc4685 cena tez zależy od ilości na razie nie jestem w stanie powiedzieć ceny ale ok 15-25 zł sztuka oryginał , zamienniki 2sc3964 mogę załatwić za ok 1, 5zł .
Pozostałe podobnie .
Pod jednym warunkiem że nie będę się bawił w żadne dobieranie tych tranów itp .tranzystorów końcowych każdy otrzyma tyle ile wychodzi NP:na 59 kompletów - ok 10 par . Po prostu kupuje trany a Adik je dzieli po równo dla tych którzy by byli chętni , ale każdy będzie musiał kupić nadwyżkę która zostanie przy tej ilości .
A z tej nadwyżki sobie każdy w domu po paruje itp jak tam będzie chciał .
Jedna propozycja to 225zl/kpl. może się okazać, że może być taniej biorąc takie ilości jakie napisałeś. No i będzie zapas gdy braknie komuś:)
Skomentuj
-
Mi też się nie śpieszy, prosty finalny F5 powstawał u mnie ok 1,5 roku także ten musi też swoje wyczekać na finalną wersję, ale ja jeżeli jest taka szansa chciałbym się elementami, typami tranzystorów jak i firmami i wartości elementów (pojemność kondensatorów, rezystory) zbliżyć się jak najbliżej oryginału.
Skomentuj
-
To ile każdy będzie musiał kupić będzie zależało od ilości chętnych , na zestaw tranzystorów , będzie 20 osób chętnych , będzie drożej , ale każdy dostanie więcej tranów . Będzie 30 chętnych będzie taniej jednak każdy dostanie mniej tranów .
Ceny ostatecznej nie da się wyliczyć .
To jest moja pierwsza i ostatnia oferta jeżeli ktoś się szczypie to niech sobie kupuje na swoją rękę .
Ja to widzę tak każdy wpłaca zaliczkę po 100 zł bezzwrotną , kupuje trany w ilościach hurtowych , ilość dziele po równo na każdego tak samo cenę . Później każdy robi dopłatę , Czy cena będzie wynosiła 150 czy 400 będzie wyłącznie zależało od ilości na osobę po podziale . Każdy dostaje po równo, żadnych wyliczanek, ja chcę tyle a ja tyle bo chce taniej .
Tak samo można kupić kondensatory i rezystory , jednak co z tego będę miał , ot pytanie .
Ta ofertę która tutaj przedłożyłem to jest czysty caritas .
Koszt tych części będzie znacznie poniżej cen sklepów internetowych i allegro w przeliczeniu na sztukę , jednak każdy będzie musiał kupić na zapas większa ilość .
Mam dojścia wiem gdzie kupić dla mnie to nie jest problem . Części elektronicznych się nie kupuje na sztuki tylko na wagony i palety najlepiej na kontenery :biggrin:
Druga sprawa jeżeli miał bym coś takiego zrobić to po zakupach ze dwie osoby z okolicy w ramach caritas i powszechnego udzielania się na forum :) przyjechały by do mnie i zajęły się podziałem i pakowaniem całej tej drobnicy , tak żeby to można było rozesłać . Siedzenie i robienie kitów to jest najbardziej czasochłonna robota , i jeżeli osobiście miał bym robić każdemu kit to doliczał bym sobie do tego prowizję od roboty .
Jeżeli jesteście zainteresowani to zróbcie sobie listę i tyle .
Skomentuj
Skomentuj