Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam do spisu należy dać małą poprawkę co do rezystorków emiterowych, w waszych pcb będą stojące Mpc z rozstawem 10mm .

Skomentuj

Grzegorz - możesz pokazać mniej więcej jak będzie wyglądało pcb?
      Dzięki.

Skomentuj

jaskiniowiec lub dzwiedziu lub .3lite
        otrzymamy schemat?

lepiej się rozmawia i składa gdy wiem co gdzie sieci

Skomentuj

Schemat i spis dostaną tylko ci którzy biorą pcb.
          Pcb wygląda tak:

I teraz kwestia tranzystorów.
          Cały komplet oryginalnych tranzystorów na stereo kosztował by w okolicach 225zł.
          Wszystkie oryginalne po za końcowymi bo te użyjemy popularne toschiby 2sa1943/2sc5200.
          Co do terminu to im szybciej się zastanowicie tym szybciej zamówimy, a czas dostawy to od 3 tygodni, nawet do 3 miesięcy.
          Resztę kitu organizuje 3lite, ja mu dostarczę tranzystory razem z pcb (dla tych co będą chcieli).

Koszt zamienników jest o połowę tańszy ale gorzej z parowaniem tego i pod warunkiem że da się to jakoś sparować za pierwszym podejściem.
          Puźniej dochodzą koszty z dokupywaniem i próbami parowania.

Więc wybór należy do Was.

Skomentuj

Wszystko jest ok, płytka fajna itp, mi się nie śpieszy absolutnie z niczym.

Tylko dręczy mnie parowanie miernikiem, może w jakiś inny sposób byśmy to zorganizowali, prosty układzik pomiarowy i wg spadku na rezystorze ? nie bardzo wierzę uniwersalnym miernikom ...

Pozdrawiam to taka luźna propozycja ...
            Last edited by gucio.; 15.12.2013, 17:18.

Skomentuj

Na ebay'u troche zabawek jest.
              Ja za 20$ z free shipping wyrwalem takie fajnie UV metry male, co sa w modushopie za ~230zl

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                Schemat i spis dostaną tylko ci którzy biorą pcb.

Cały komplet oryginalnych tranzystorów na stereo kosztował by w okolicach 225zł.

Co do terminu to im szybciej się zastanowicie tym szybciej zamówimy, a czas dostawy to od 3 tygodni, nawet do 3 miesięcy.

Więc wybór należy do Was.
                i o tym właśnie pisałem, bez schematu nie wiadomo co to znaczy oryginalny:)

poruszyłeś już temat, twórz tym razem listę na zamówienie tranów
                w tym będą wejściowe opampy?

tak jeszcze dla jasności, zamawiasz płytki i tranzystory, których nie dostanie się bezpośrednio w polsce, a 3lite resztę kitu czyli końcowe, rezystory, kondensatory?

zapisuję się na oryginały

---------- Post dodany o 17:26 ---------- Poprzedni post o 17:23 ----------

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
                Tylko dręczy mnie parowanie miernikiem, może w jakiś inny sposób byśmy to zorganizowali, prosty układzik pomiarowy i wg spadku na rezystorze ? nie bardzo wierzę uniwersalnym miernikom ...
                też jestem za ciut dokładniejszym parowaniem, miernik uniwersalny nie sprawdza się za bardzo, chociaż to jest lepsze niż nic

Skomentuj

Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
                  też jestem za ciut dokładniejszym parowaniem, miernik uniwersalny nie sprawdza się za bardzo, chociaż to jest lepsze niż nic
                  Panowie!Spokojnie,widzę że szukacie dziury w całym.
                  A uwierzcie mi ,że Dźwiedziu i Jaskiniowiec to najlepsi fachowcy od klonów accu i nie martwiłbym się o nic skoro ten temat jest pod ich kontrolą.
                  Ci którzy mają polutowane i uruchomione końcówki spod ich ręki ,wiedzą o czym mówię i potwierdzą to pewnie.
                  Także nie ma się co martwić na zapas i udzielać rad tym kolegom.
                  Poczekajcie i pozwólcie działać.

Skomentuj

tak jeszcze dla jasności, zamawiasz płytki i tranzystory, których nie dostanie się bezpośrednio w polsce, a 3lite resztę kitu czyli końcowe, rezystory, kondensatory?
                    Coś taki w gorącej wodzie kąpany?
                    Komplet wszystkich tranzystorów na 2pcb czyli stereo wynosi 225zł.

Njm 3lite kupi bo są u nas dostępne, więc po co sprowadzać.
                    A czy oryginały to nie wiem, ale bez problemów działają we wszystkich klonach i żeby komuś nieprzyszedł głupi pomysł wsadzać tam coś "lepszego" tym bardziej w serwie.

Tranzystory końcowe są z jednej partii i parowane na spadek, a reszta na mierniku na hfe i to wystarcza.
                    Już nie raz wkładaliśmy tak dobrane tranzystory i było wszystko ok.
                    Po za tym też nie licz że będą parowane co do 1 hfe bo to niemożliwe, po za tym kilka osób by miała idealnie a reszta odpady?
                    Będą tak parowane by wszyscy byli zadowoleni.

Skomentuj

Z parowaniem nie ma najmniejszego problemu jak tranzystory pochodza z jednej partii.
                      Ja mam kupe tranzystorow i po prostu biore jak leci - max 4 szt i juz jest bardzo ladna parka roznicowa.
                      W sumie to nawet nie odkrylem zadnego mierzalnego czy tez slyszalnego wplywu parowania tranzystorow w koncowce, biore jak leci z jednej partii.
                      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                        Jak napiszecie ile bedzie kosztował kit to się może zdecyduje.
                        ja też
                        audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
                        http://www.rane.com/note160.html
                        Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Już się nie masz na co decydować, lista zamknięta.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                            Wszystkie oryginalne po za końcowymi bo te użyjemy popularne toschiby 2sa1943/2sc5200.
                            Pisałbym się na wszystkie za wyjątkiem 1943/5200 jeżeli można.

Skomentuj

Powiem tak trany to nie problem , ogólnie elektronika jest tania jeżeli kupuje się w hurcie .
                              Co do tranów końcowych mogę wam je kupić po ok 6,5 - 6,8 zł para ale minimum 500 - 600 par , nadwyżka możecie się podzielić albo zacząć sprzedawać na allegro , albo obkleić ścianę w pokoju :) Uzbieracie kwotę 3400 zł i wam je kupię .
                              Trany wejściowe można prze-czarować do polski w cenie 1,4 zł . - minimum 500 par .
                              te w drugim stopniu nie opłaca się kupować z jap-oni , mogę je wam tez je załatwić taniej niż na allegro , najlepiej tez spora ilość .
                              Od kompensacji oryginały 2sc4685 cena tez zależy od ilości na razie nie jestem w stanie powiedzieć ceny ale ok 15-25 zł sztuka oryginał , zamienniki 2sc3964 mogę załatwić za ok 1, 5zł .
                              Pozostałe podobnie .

Pod jednym warunkiem że nie będę się bawił w żadne dobieranie tych tranów itp .tranzystorów końcowych każdy otrzyma tyle ile wychodzi NP:na 59 kompletów - ok 10 par . Po prostu kupuje trany a Adik je dzieli po równo dla tych którzy by byli chętni , ale każdy będzie musiał kupić nadwyżkę która zostanie przy tej ilości .
                              A z tej nadwyżki sobie każdy w domu po paruje itp jak tam będzie chciał .

Skomentuj

Panowie - były dwa tygodnie żeby się zastanowić brać czy nie pcb.
                                A tu kilka osób już pisze że chciało by dołączyć.
                                Ja oddałem stan Jaskiniowcowi i z płytkami ślijcie zapytania do niego, ewentualnie jak ktoś się wyłamie.

Skomentuj

Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz posta
                                  Powiem tak trany to nie problem , ogólnie elektronika jest tania jeżeli kupuje się w hurcie .
                                  Co do tranów końcowych mogę wam je kupić po ok 6,5 - 6,8 zł para ale minimum 500 - 600 par , nadwyżka możecie się podzielić albo zacząć sprzedawać na allegro , albo obkleić ścianę w pokoju :) Uzbieracie kwotę 3400 zł i wam je kupię .
                                  Trany wejściowe można prze-czarować do polski w cenie 1,4 zł . - minimum 500 par .
                                  te w drugim stopniu nie opłaca się kupować z jap-oni , mogę je wam tez je załatwić taniej niż na allegro , najlepiej tez spora ilość .
                                  Od kompensacji oryginały 2sc4685 cena tez zależy od ilości na razie nie jestem w stanie powiedzieć ceny ale ok 15-25 zł sztuka oryginał , zamienniki 2sc3964 mogę załatwić za ok 1, 5zł .
                                  Pozostałe podobnie .

Pod jednym warunkiem że nie będę się bawił w żadne dobieranie tych tranów itp .tranzystorów końcowych każdy otrzyma tyle ile wychodzi NP:na 59 kompletów - ok 10 par . Po prostu kupuje trany a Adik je dzieli po równo dla tych którzy by byli chętni , ale każdy będzie musiał kupić nadwyżkę która zostanie przy tej ilości .
                                  A z tej nadwyżki sobie każdy w domu po paruje itp jak tam będzie chciał .
                                  To może jesteś w stanie zrobic jakąś wstępną wycenę dla kpl. stereo wszystkich tranów do 450tki?? Przy ilościach które trzeba wziąść aby cena była niska.

Jedna propozycja to 225zl/kpl. może się okazać, że może być taniej biorąc takie ilości jakie napisałeś. No i będzie zapas gdy braknie komuś:)

Skomentuj

Zgadzam się, teraz trzeba by to sensownie przeliczyć zobaczyć ile każdy musiał by kupić zapasu i jaki ogólny koszt wyszedł by każdemu, moim zdaniem tranzystorów lepiej jak każdy będzie miał na zapas....

Skomentuj

Mi też się nie śpieszy, prosty finalny F5 powstawał u mnie ok 1,5 roku także ten musi też swoje wyczekać na finalną wersję, ale ja jeżeli jest taka szansa chciałbym się elementami, typami tranzystorów jak i firmami i wartości elementów (pojemność kondensatorów, rezystory) zbliżyć się jak najbliżej oryginału.

Skomentuj

jaskiniowiec czy mógłbyś podliczyć jaki był by koszt zamówienia tych tranzystorów w dużej ilości

15zł za jeden tranzystor to sporo, wiec jestem za zamiennikami

Skomentuj

To ile każdy będzie musiał kupić będzie zależało od ilości chętnych , na zestaw tranzystorów , będzie 20 osób chętnych , będzie drożej , ale każdy dostanie więcej tranów . Będzie 30 chętnych będzie taniej jednak każdy dostanie mniej tranów .
                                          Ceny ostatecznej nie da się wyliczyć .

To jest moja pierwsza i ostatnia oferta jeżeli ktoś się szczypie to niech sobie kupuje na swoją rękę .
                                          Ja to widzę tak każdy wpłaca zaliczkę po 100 zł bezzwrotną , kupuje trany w ilościach hurtowych , ilość dziele po równo na każdego tak samo cenę . Później każdy robi dopłatę , Czy cena będzie wynosiła 150 czy 400 będzie wyłącznie zależało od ilości na osobę po podziale . Każdy dostaje po równo, żadnych wyliczanek, ja chcę tyle a ja tyle bo chce taniej .

Tak samo można kupić kondensatory i rezystory , jednak co z tego będę miał , ot pytanie .
                                          Ta ofertę która tutaj przedłożyłem to jest czysty caritas .
                                          Koszt tych części będzie znacznie poniżej cen sklepów internetowych i allegro w przeliczeniu na sztukę , jednak każdy będzie musiał kupić na zapas większa ilość .
                                          Mam dojścia wiem gdzie kupić dla mnie to nie jest problem . Części elektronicznych się nie kupuje na sztuki tylko na wagony i palety najlepiej na kontenery :biggrin:

Druga sprawa jeżeli miał bym coś takiego zrobić to po zakupach ze dwie osoby z okolicy w ramach caritas i powszechnego udzielania się na forum :) przyjechały by do mnie i zajęły się podziałem i pakowaniem całej tej drobnicy , tak żeby to można było rozesłać . Siedzenie i robienie kitów to jest najbardziej czasochłonna robota , i jeżeli osobiście miał bym robić każdemu kit to doliczał bym sobie do tego prowizję od roboty .

Jeżeli jesteście zainteresowani to zróbcie sobie listę i tyle .

Skomentuj

Czaruję...
                                          X