jak niema takiej osoby jeszcze to chetnie sie moge zajac kitami elementow do tych koncowek,pozdrawiam
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.
Collapse
X
-
Zamieszczone przez kaman777 Zobacz postajak niema takiej osoby jeszcze to chetnie sie moge zajac kitami elementow do tych koncowek,pozdrawiam
Skomentuj
-
Rozmawiałem z Jaskiniowcem i nawet jak liczba pcb przekroczy 100 sztuk to cena spadnie tylko o kilka zł na kmplecie.
Ja bym przyjoł te 90 zł za komplet bo zapytania ponowne itp potrwa, a puźniej się zastanowimy co z nadstanem zrobić.
Jeśli byli by chętni to można z japonii zamówić tranzystory oryginalne niektóre - ale to puźniej.
Co o tym myślicie?
Skomentuj
-
Sklep to ten http://www.kashinoki.co.jp/
Ale opłaca się brać w więcej osób bo sama obsługa i wysyłka jest droga, dochodzi cło i podatek (nie zawsze).
Już kilka razy od nich braliśmy i starają się wysyłać zbliżone wzmocnieniami tranzystory (chociaż tego nie obiecuję).
Głównie mi chodzi o wejściowe.
Aha - tranzystory były by brane tylko do tego modelu i kompletami + ewentualne "odpady" po parowaniu.
Parowane będą na mierniku (hfe) bez jakiś indywidualnych rzyczeń.Last edited by dzwiedziu; 13.12.2013, 20:46.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaSklep to ten http://www.kashinoki.co.jp/
Skomentuj
-
a mógłby ktoś wrzucić spis elementów do tej 450'tki
---------- Post dodany o 18:14 ---------- Poprzedni post o 10:35 ----------
Potrzebuje wszystkich dokładnych wymiarów do E-450 szczególnie frontu ( wszystkich wszystkich, gałki, przyciski, szybka, klapka, wymiary wgłębienia pod klapką, wymiary dolnego "skosu") czy ktoś ma dostęp do E-450 i mógłby dokładnie pomierzyć to "ustrojstwo" jak klonować to klonować, może się uda "forumową" budę do tego skleić. Gdzieś w sieci był projekt frontu ale brak kontaktu z autorem niestety
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
Skomentuj
-
Wymiary jak i foto panela są dostępne w necie, więc jaki problem wyskalować i pomierzyć co chcesz?
Panel jest większy o ok 5-8mm od reszty obudowy, ale to najmniejszy problem, głębokość tak samo.
Po co chcesz obrabiać panel w/g oryginału?
Przecież nie każdy będzie dawał wskaźniki czy inne elementy, po za tym każdy ma inną koncepcję czy gusta.
Jedni zrobią jako samą końcówkę mocy inni integrę itp...
Po za tym na as już kilka razy oferowałeś się, chętni byli a temat ucichł, więc może tym razem będziesz słowny :-)Last edited by dzwiedziu; 14.12.2013, 18:38.
Skomentuj
-
Postaram się zrobić to co każdy będzie chciał, np Ja osobiście chce coś na wzór oryginału, a może nie tylko ja... Na AS tak mówiłem że mogę zrobić lecz dyskusja ucichła, ja też miałem mniej czasu a i nie było zbyt wielu chętnych szczerze mówiąc, kto zapytał na PW to wychodziło na to że chce całą obudowę za cenę samego Panela przedniego ...
---------- Post dodany o 18:47 ---------- Poprzedni post o 18:43 ----------
A co do wymiarów wiem że można zrobić proporcjonalnie, a czemu jak już robić to nie postarać się o oryginalne wymiary :)
Skomentuj
-
Dla tego podałem wymiary w których ten klon wraz z innymi "gratami" bez ale się zmieści z zapasem.
Co do panela przedniego to myślę alu 8-10 mm i większość da sobię radę z obrobieniem, ewentualnie wtedy się do Ciebie zgłoszą.
Mnie się wydaje że najpierw jest dobrze mieć całą budę w domu, porozmieszczać elementy i wtedy myśleć jak to ugryźć, wiem po sobie że dopiero wtedy zaczynają się jaja i 1000 poprawek.
A jak już jest panel obrobiony to trzeba zaciskać zęby i na "hamca" upychać.
A nie ma się co dziwić że cena obudowy też jest brana pod uwagę.
Podejrzewam że jak kilka osób wspólnie by zakupiło obudowy od makaroniarzy to cenę tą ciężko by było pobić samoróbką, a już nie wspomnę o efektach wizualnych.Last edited by dzwiedziu; 14.12.2013, 18:54.
Skomentuj
-
właśnie przerabiałem to u Siebie ostatnio zrobiłem budę i okazała się lipa podczas pakowania wszystkiego do środka..... Także zastanawiam się czy nie najlepiej było by gdybym wycenił wszystko na surowo a wykończenie we własnym zakresie... no nic postaram się w najbliższych dniach dać już konkretne koszta co i ile by wychodziło ....
Jakość jak tylko "anodziarze" się postarają jest nie gorsza nić u makaronów ...
PozdrawiamLast edited by gucio.; 14.12.2013, 19:01.
Skomentuj
-
-
http://www.ebay.com/itm/VU-meter-DB-...item19dedda7f3
Na dniach będą u mnie (na cle siedziały tydzień).
Ale trzeba będzie dopracować układ sterowania bo wskaźniki trochę "żrą".
Skomentuj
Skomentuj