Według mnie cena wychodzi bardzo porównywalna. Akurat miałem i mam styczność z modushop.pl więc sprawa wygląda tak, sam panel alu o wymiarach podobnych do oryginały u nich to z moją zniżką w przeliczeniu to koszt około 70$ plus obróbka więc wyjdzie pewnie 100$ z hakiem...czyli porównywalnie z tym co wycenili chińczycy. Do tego jest to robione na miejscu i w dobrym terminie. Projekt przyjmują jakokolwiek czy to rysunki odręczne, czy projekt cadowski więc nie ma problemu. A jesli ktoś chce dodatkowo anodę, to wychodzi kilkanascie zł więcej. Warto dodać że obrobić trzeba też panel tylni, tzn niewiele bo niewiele ale jednak, frezowanie gniazda zasilania, wiercenie pod RCA itd. Zrobią to również jeśli ktoś chce, w dobrej jakości i w dobrej cenie . Można byłoby to wysłać do chinoli ale musiałaby być grupa osób 10...20 która chciałaby taką samą budę, ale to chyba graniczy z cudem..bo każdy ma inna koncepcję :)
Dla zainteresowanych, ja chyba się zdecyduję jednak na modu, mam tam dobry rabat więc wyjdzie dobrze finansowo.Dla przykładu taka obudowe bez obróbki mogę mieć za około 385zł. http://www.modushop.pl/153,pesante-0...s05p400b-.html
Radiatory chcę wstawić w srodku, tak jak w oryginale.
plus obróbka, co wyjdzie pewnie około pewnie około 500zł. To i tak chyba nie jest dużo za gotową budę i to bardzo dobrej jakości. I ponizej tego pułapu chyba ciężko będzie zejść.
Hmm będę musiał chyba rozważyć obudowę szeroką na 465mm (tak jak w oryginale E-450), chociaż w sumie okaże się po uruchomieniu i ułożeniu kabli odpowiednim czy jest problem.
Chociaż patrząc po upchaniu w obudowie oryginału to u mnie i tak jeszcze luz ;-)
Jeśli dobrze widzę to odkupiłeś panel od kolegi Hermes'a :)
Generalnie to wykonanie tego jest po prostu świetne, teraz dobrze to poskładaj i jest to lepszy DIY niż większość gotowych wzmacniaczy. Potem tylko podziwiać w czasie słuchania.
Hmm będę musiał chyba rozważyć obudowę szeroką na 465mm (tak jak w oryginale E-450), chociaż w sumie okaże się po uruchomieniu i ułożeniu kabli odpowiednim czy jest problem.
Jeśli chcesz coś jeszcze upychać (zabezpieczenia, sterowanie VU meterami, itp.) to możesz powiększyć. Ale pamiętaj, że jeszcze z góry masz trochę miejsca na dodatkowe układy.
Jeszcze jedna sprawa do tych co uruchamiają wzmacniaczy (gi - chyba jeszcze nie uruchomiłeś). Pamiętajcie o ograniczeniu prądu podczas uruchomiania wzmacniacza, inaczej skończy się to gorzej niż źle kiedy coś będzie uszkodzone / źle polutowane - większość elementów się po prostu spali.
Ja polecam to co Raven kiedyś zaproponował - ogranicznik prądu na dwóch tranzystorach, tutaj takie coś używałem:
Wskaźniki to te, tyle że przesyłka dość drogo wychodzi w porównaniu do samych VU...może by tak jakieś zbiorowe zamówienie zrobić ?
Zamawiał ktoś coś już w tym ali ?
Wskaźniki to te, tyle że przesyłka dość drogo wychodzi w porównaniu do samych VU...może by tak jakieś zbiorowe zamówienie zrobić ?
Zamawiał ktoś coś już w tym ali ?
Chętnie przyłącze się do Ciebie by obniżyc koszty wysyłki.
Walną wam od tego podatek, także nie zapomnijcie sobie doliczyć - w zależności jak się im się będzie widziało . Jak stwierdzą że wart przekracza 150 EU i cło , na dodatek maja własny system służący do wyceny, także zaniżanie wartości może być nieskuteczne . Także przy większej ilości może to nie przejść łatwo .
Polska to głupi kraj , lepiej tutaj bezpośrednio niczego nie wysłać i niczego nie zakładać . EW tylko mieszkać .
Skomentuj