Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A u mnie gra i buczy od dzisiaj z MOUSE 8820. I jest pięknie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
      buczy
      To nie dobrze :-) Ogólnie jak wrażenia odsłuchowe?
      Zamieszczone przez kotti7 Zobacz posta
      Czy jest ktoś chętny do odpłatnej naprawy tej płytki. Ja nie daję rady a już tydzień nad tym siedzę.
      Możesz podesłać ale szybko na pewno nie będzie - kolejka :-)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
      MOUSE 8820
      MUSES

Skomentuj

Oj czepiasz się.
        Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Góra bardziej szczegółowa jak by nie morel grał, a bas twardszy i trochę lepiej kontrolowany. Niestety nie mogę spokojnie usiąść i posłuchać bo jak może kojarzysz, jestem w trakcie pakowania na wakacje :) .

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
        To nie dobrze :-) Ogólnie jak wrażenia odsłuchowe?

Możesz podesłać ale szybko na pewno nie będzie - kolejka :-)

Właśnie kolejka :)

Skomentuj

Nuda , ja ostatnio trafo skończyłem robić , jeszcze drugie do skończenia zostało
          Najśmieszniejszy jest koszt takiego trafa nieprzekraczający 180 zł jak sobie skalkulowałem , koszt takiego trafa w firmach to 700 zł lekko . Jeszcze muszę sobie środeczek zalać i jakiś fajny garnuszek na niego znaleźć . :)

Skomentuj

Nie na temat...
            Kiedyś panie robiły robótki ręczne, wyszywanki, koronki... Świat się zmienił i teraz panowie sobie trafka nawijają :)

Skomentuj

Ostatnim razem jak taki wynalazek wpadł w ręce znajomego to po pewnym czasie pięknie poszedł z dymem.

Także dziękuje - postoję, nie dotykam nawet patykiem ręcznie nawijanych transformatorów, tym bardziej o takiej mocy. Tylko maszyna może nawijać od początku i do końca tak samo, z takim samym naciskiem.

Skomentuj

To zależy kto je robił , akurat kiedyś robiłem na chwile w zakładzie zajmującym się tego typu sprawami .
                To ze fabryczne jest lepsze , z tym akurat do końca bym się nie zgodził, to zależny dożo od osoby która je robi .
                Za swoja robotę jestem 100 proc pewny że takie trafo będzie pracowało wiecznie .

Skomentuj

Hmm w kicie z zamówienia brakuje chyba rezystorow bodajże 330 ?

Nie moge tez jakoś rozgryźć diód (tych szklanych) ? Oznaczenia ni cholery mi sie ze spisem nie zgadzają. Moze ktoś napisać, które to które ?

Rezystory posegregowane wiec jak ogarne resztę to biorę sie do roboty z kumplem :-)

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                    Hmm w kicie z zamówienia brakuje chyba rezystorow bodajże 330 ?
                    Ja miałem w dwóch kompletach, ale nie daję sobie rękę uciąć, że gościu z rezystory.net nie pomylił się. Tym bardziej, że przy tym zamówieniu nie sprawdzałem każdego rezystora z osobna w każdym zestawie.

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                    Nie moge tez jakoś rozgryźć diód (tych szklanych) ? Oznaczenia ni cholery mi sie ze spisem nie zgadzają. Moze ktoś napisać, które to które ?
                    Wszystkie to diody zenera albo 1N4148, także co musisz zrobić to spolaryzować je w kierunku zaporowym przez rezystor i sprawdzić spadek napięcia na ich zaciskach. Dioda 1N4148 pokaże pełne napięcie zasilania, a reszta - odpowiadające im napięcie.

Skomentuj

Albo lupa lub dobre oko i po napisach widać co jest co.

Skomentuj

Ja swego też już odpaliłem.Na razie posłuchałem kilku kawałków bo nie mam czasu, jedno jest pewne, nie umywa się do niego nic co do tej pory złożyłem

Last edited by AdamAudio; 26.07.2014, 18:45.

Skomentuj

To jak Ci się znudzi ten wzmacniacz i będziesz chciał jeszcze lepszy, zmień opamp przy wejściu (drugi to serwo i nie ruszaj) na muses8820 (w elmag i markg_2006 na allegro pojawiły się w dipie po 27zł).
                          Kilka osób po zmianie stwierdziło że to jest to czego szukali :-)

Skomentuj

Albo lupa lub dobre oko i po napisach widać co jest co.
                            Właśnie mi w ogole te opisy do spisu elementów nie pasują :-/

Skomentuj

Jaki masz dokładnie problem z sprawdzeniem ich tak jak napisałem? Accuphase używa innych diod zenera, nie będą miały takiego samego oznaczenia...

Kolega dzwiedziu miał na myśli sprawdzenie napięć poprzez przeczytanie ich oznaczeń.

Skomentuj

Dioda 1n4148 = 4140, bav20 tak samo pisze, zenerki 5,1 = 5V1, 8,2 = 8V2.

Lub napisz o co ci dokładnie chodzi.

Skomentuj

Adamaudio , jeżeli masz dobre kolumny itp , kolumny z głośnikami dużej sprawności . na takich nie będąc audiofilem, wystarczy mieć nie uszkodzony słuch, można usłyszeć różnice przy podmianie rożnych kabli itp jak to niektórzy nazywają Audiowooduu to sobie wymień tego opeka zaraz na 02D - warto . albo sobie zrób prosty odwracacz fazy, tylko ze musisz mieć cztery takie końcówki i pość je w mostku . Nie chodzi o moc, ale pracując w mostku te układy dostają takiego magic iż stwierdzisz ze gra to jeszcze o klasę lepiej .

Skomentuj

To jak Ci się znudzi ten wzmacniacz i będziesz chciał jeszcze lepszy, zmień opamp przy wejściu (drugi to serwo i nie ruszaj) na muses8820 (w elmag i markg_2006 na allegro pojawiły się w dipie po 27zł).
                                    Kilka osób po zmianie stwierdziło że to jest to czego szukali :-)
                                    Dzięki dzwiedziu za info, może kiedyś się skuszę.

jaskiniowiec, kolumny to te usherki z podpisu.Co do tych eksperymentów z podmianą opków to kiedyś jak będę się nudził pobawię się.

Faktycznie coś jest z tymi wzmakami w mostku, kiedyś zmostkowałem kumplowi uniampa i rzeczywiście grało to jakoś trochę inaczej (lepiej) niż pojedyńczy.

Skomentuj

no właśnie koledzy fachowcy..z ciekawości, bo akurat składam dwie 450 :]...żeby je puścić w mostku to co potrzeba? odwracacz fazy ? ktoś coś poleci ? z ciekawości sprawdziłbym to magic...

Skomentuj

Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz posta
                                        usłyszeć różnice przy podmianie rożnych kabli... wystarczy mieć nie uszkodzony słuch
                                        Albo być chorym umysłowo :)
                                        Last edited by .3lite; 27.07.2014, 16:04.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                          Jaki masz dokładnie problem z sprawdzeniem ich tak jak napisałem? Accuphase używa innych diod zenera, nie będą miały takiego samego oznaczenia...

Kolega dzwiedziu miał na myśli sprawdzenie napięć poprzez przeczytanie ich oznaczeń.
                                          Żaden, wszystko jasne i sie zgadza :-)

Czy z kondensatorow mikowe 300 są zastąpione ceramicznymi ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X