A u mnie gra i buczy od dzisiaj z MOUSE 8820. I jest pięknie :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.
Collapse
X
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postabuczy
Zamieszczone przez kotti7 Zobacz postaCzy jest ktoś chętny do odpłatnej naprawy tej płytki. Ja nie daję rady a już tydzień nad tym siedzę.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaMOUSE 8820
Skomentuj
-
Oj czepiasz się.
Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Góra bardziej szczegółowa jak by nie morel grał, a bas twardszy i trochę lepiej kontrolowany. Niestety nie mogę spokojnie usiąść i posłuchać bo jak może kojarzysz, jestem w trakcie pakowania na wakacje :) .
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaTo nie dobrze :-) Ogólnie jak wrażenia odsłuchowe?
Możesz podesłać ale szybko na pewno nie będzie - kolejka :-)
Skomentuj
-
Nuda , ja ostatnio trafo skończyłem robić , jeszcze drugie do skończenia zostało
Najśmieszniejszy jest koszt takiego trafa nieprzekraczający 180 zł jak sobie skalkulowałem , koszt takiego trafa w firmach to 700 zł lekko . Jeszcze muszę sobie środeczek zalać i jakiś fajny garnuszek na niego znaleźć . :)
Skomentuj
-
Ostatnim razem jak taki wynalazek wpadł w ręce znajomego to po pewnym czasie pięknie poszedł z dymem.
Także dziękuje - postoję, nie dotykam nawet patykiem ręcznie nawijanych transformatorów, tym bardziej o takiej mocy. Tylko maszyna może nawijać od początku i do końca tak samo, z takim samym naciskiem.
Skomentuj
-
To zależy kto je robił , akurat kiedyś robiłem na chwile w zakładzie zajmującym się tego typu sprawami .
To ze fabryczne jest lepsze , z tym akurat do końca bym się nie zgodził, to zależny dożo od osoby która je robi .
Za swoja robotę jestem 100 proc pewny że takie trafo będzie pracowało wiecznie .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gi Zobacz postaHmm w kicie z zamówienia brakuje chyba rezystorow bodajże 330 ?
Zamieszczone przez gi Zobacz postaNie moge tez jakoś rozgryźć diód (tych szklanych) ? Oznaczenia ni cholery mi sie ze spisem nie zgadzają. Moze ktoś napisać, które to które ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaAlbo lupa lub dobre oko i po napisach widać co jest co.
Skomentuj
-
Adamaudio , jeżeli masz dobre kolumny itp , kolumny z głośnikami dużej sprawności . na takich nie będąc audiofilem, wystarczy mieć nie uszkodzony słuch, można usłyszeć różnice przy podmianie rożnych kabli itp jak to niektórzy nazywają Audiowooduu to sobie wymień tego opeka zaraz na 02D - warto . albo sobie zrób prosty odwracacz fazy, tylko ze musisz mieć cztery takie końcówki i pość je w mostku . Nie chodzi o moc, ale pracując w mostku te układy dostają takiego magic iż stwierdzisz ze gra to jeszcze o klasę lepiej .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaTo jak Ci się znudzi ten wzmacniacz i będziesz chciał jeszcze lepszy, zmień opamp przy wejściu (drugi to serwo i nie ruszaj) na muses8820 (w elmag i markg_2006 na allegro pojawiły się w dipie po 27zł).
Kilka osób po zmianie stwierdziło że to jest to czego szukali :-)
jaskiniowiec, kolumny to te usherki z podpisu.Co do tych eksperymentów z podmianą opków to kiedyś jak będę się nudził pobawię się.
Faktycznie coś jest z tymi wzmakami w mostku, kiedyś zmostkowałem kumplowi uniampa i rzeczywiście grało to jakoś trochę inaczej (lepiej) niż pojedyńczy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz postausłyszeć różnice przy podmianie rożnych kabli... wystarczy mieć nie uszkodzony słuchLast edited by .3lite; 27.07.2014, 16:04.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaJaki masz dokładnie problem z sprawdzeniem ich tak jak napisałem? Accuphase używa innych diod zenera, nie będą miały takiego samego oznaczenia...
Kolega dzwiedziu miał na myśli sprawdzenie napięć poprzez przeczytanie ich oznaczeń.
Czy z kondensatorow mikowe 300 są zastąpione ceramicznymi ?
Skomentuj
Skomentuj