Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    A to ze zaraz zleca sie funboje accuphase i mnie będą linczować to też wiemy od dawna
    Powiem tylko tyle, że skoro budujesz klona Accuphase to na twoim miejscu słuchałbym tych "funbojów", a wiesz dlaczego? Ponieważ mają oni dużo większe doświadczenie w tych wzmacniaczach od ciebie.

Już pomińmy brak korelacji między obudową modushop a samą marką Accuphase.

Skomentuj

Obudowy z modu są fajne ale zdecydowanie za drogie.
      Kilka rzeczy też można by poprawić, ale albo mieć gotowiec i słono płacić albo samemu zrobić.
      A jeśli się chce to da radę.
      Tu kolega zrobił:
      Last edited by dzwiedziu; 03.07.2014, 07:27.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
        Powiem tylko tyle, że skoro budujesz klona Accuphase to na twoim miejscu słuchałbym tych "funbojów", a wiesz dlaczego? Ponieważ mają oni dużo większe doświadczenie w tych wzmacniaczach od ciebie.

Już pomińmy brak korelacji między obudową modushop a samą marką Accuphase.
        Funbojów jak ze wszystkim trzeba słuchać i dzielić przez 2 :) Po prostu ten wzmacniacz u niektórych wywołuje takie pozytywne emocje ze wystarczy rzucić kilka złych słów i połowa użytkowników leci mu na ratunek, ale sytuacja ta ma drugie dno o którym każdy logicznie myślący wie:) A ludzi totalnie pomocnych i obiektywnych jak np. dzwiedziu jest mało. EOT z mojej strony.
        Last edited by dj_zibi; 03.07.2014, 07:38.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
          EOT z mojej strony.
          Respektuję to.

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
          Obudowy z modu są fajne ale zdecydowanie za drogie.
          Kilka rzeczy też można by poprawić, ale albo mieć gotowiec i słono płacić albo samemu zrobić.
          A jeśli się chce to da radę.
          Dokładnie to samo napisałem w moim poprzednim poście, daleko im do szajsu, ale są po prostu zbyt drogie.

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
          Tu kolega zrobił:
          Nigdy nie lubiłem tych "chwytaczy", kojarzy mi się to trochę z estradowymi wzmacniaczami, no i ogólnie pusto na tym panelu, ale faktem jest, że zrobiony jest bardzo dobrze :)

Skomentuj

Dla tego je zdemontowałem.
            Obudowę dostałem w prezencie od kolegi Jarka z as, za co jestem mu wdzięczny bo pewno do dziś był by w częściach.
            Na panelu przednim w 450 jak i 7100 jest na razie pusto, ale z czasem pewno się zapełni. Muszę jakąś koncepcje wymyślić, ale gra i na razie są inne priorytety.

Skomentuj

http://m.aliexpress.com/item/1714261...bilesitedetail

... Ale tu już drogo jest...
              Last edited by eustachy; 03.07.2014, 11:51.

Skomentuj

230€ ??? 950 pln ??

Skomentuj

Zamieszczone przez platon.rado Zobacz posta
                  230€ ??? 950 pln ??
                  Did you talk to Jaskiniowiec?

Skomentuj

Not,I still did not answer.Only-grzegorz kołek. You know him? Written only once.

You can send me email to Jaskiniowiec ???

Thanks

Skomentuj

jaskiniowiec is only few days in month in this place so I think you should waiting for feedback answer

Skomentuj

PW:

Skomentuj

Na dziś tyle:

Jutro reszta.

Skomentuj

Jaskiniowiec a jak sprawa domków z PRC.

Skomentuj

Cisza w temacie, czyżby po podłączeniu traf wszystkim zagrało ;-)?

Skomentuj

Mi gra, trochę kombinacji z prowadzeniem mas było ale gra i nie buczy :-)
                                Zmieniłem opampy w 7100 oraz 450 na muses 02 (grają identycznie jak 8820) i ta końcówka bardzo dobrze gra z tymi opampami.
                                Ale fakt - coś za cicho w temacie.
                                Last edited by dzwiedziu; 08.07.2014, 18:08.

Skomentuj

Z mojej strony - mam zamówiona płytkę do pierwszej wersji sterownika , bez wyświetlacza, jak sprawdzę prototyp czy się gdzieś nie walnąłem , to zamówię większą ilość tych płytek. Płytki będą z dostępne z zalutowanymi i zaprogramowanymi prockami oraz kilkoma elementami które są potrzebne . reszta układu będzie bardzo prosta złożenia tylko trzeba umieć zalutować kilka elementów smd .

Co do obudów , na razie czekam aż przyjdą koledze zamówione obudowy do pree, później ja zamawiam , po prostu wole dmuchać na zimne , i wpierw sprawdzić jakie będzie wykonanie żeby nie utopić kasy .

Ostatnio walczę w operacji ręczny zwój :biggrin:, ceny tych traf jakie potrzebuje są przegięte także stwierdziłem ze się poświecę . Muszę tylko dokupić 2 kilo drutu, tyle nawinąłem na resztach jakie miałem w domu .

Last edited by jaskiniowiec; 08.07.2014, 18:29.

Skomentuj

Brak czasu pewnie jak u mnie
                                    może w przyszłym tygodniu coś ruszę
                                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Tu też na dniach pewnie coś zacznę, "kanapowo" rozkminiam jak zrobić obudowę ;-) Muszę też zamówić radiatory/płaskowniki, a od obudowy zależy jakie będę zamawiał (co nie koliduje z polutowaniem końcówek) :)

Skomentuj

To ja już zakończyłem. Wczoraj podłączyłem trafo do mostka, bez płytek pcb „na sucho” poprzez żarówki na uzwojeniu wtórnym sprawdzić mostek . Nie mogąc odczytać na mostku gdzie jest minus DC i drugie AC wpiąłem stronami (później wyszło, że prawidłowo jest po skosie). W każdym razie po podłączeniu 230V wybiło bezpiecznik w rozdzielni. Żarówki nie zaświeciły się, nie spaliły, są jak nowe. Nie wiem czy to wina mojego podpięcia czy trafa ale mam teraz na uzwojeniu pierwotnym (230V) zwarcie i spuchnięte trafo, które jest pewnie do wyrzucenia. Dodam ze pozostałe uzwojenia wtórne wcześniej zaizolowałem także przypadkowe zwarcia wykluczam. Hmm, Zibi na wakacjach, Noratel uruchamia maszyny najszybciej po dwóch miesiącach także do jesieni lutownicę mogę schować. I co o tym sądzicie?

Skomentuj

Pokaż foto trafa - co oznacza słowo spuchnięte??
                                          Wybiło bo nie miałeś pewno softstartu.
                                          Zwarcie na pierwotnym?? Bo miernik pokazuje kilka om czy zero.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X