Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zbiorowe zamówienie Transfromatorów audio - Accuphase E-450

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zbiorowe zamówienie Transfromatorów audio - Accuphase E-450

Zbiorowe zamówienie transformatorów w wykonaniu audio pasujących do Accuphase E-450 produkcji Noratel.

Podstawowe informacje:
    Transformator w wykonaniu audio:
    - transformatory zalewane na podkładce gumowej z otworem fi 8 mm
    - ekran między stroną PRI a SEC
    - ekran magnetyczny przeciwzakłóceniowy

Parametry transformatora:
    Uwe -230V
    2x46 - 600W
    2x55 - 80W
    2x18 - 20W

Koszt Transformatora przy 20 sztukach to 315zł netto + kwota wysyłki do mnie + kwota wysyłki do użytkownika.

Wysyłka kurierska do użytkownika według furgonetka.pl 15zł
    Wysyłka z Noratela do mnie przyjmuje około 50zł(spora paczka i waga)/20 kupujących = 2,5zł

Miło by było by każdy dorzucił po 1zł na taśmę klejąca i folię strecz, kartony i jakieś papiery do pakowania tych "klocków" znajdę.

Zapisywania na listę kończymy: 7.04.2014 do północy, na wpłaty czekam do 14.04.2014(tak by Ci co dostają wypłatę 10tego mogli spokojnie wpłacić).

Lista osob zamawiajacych.
    Zainteresowany zamowieniem? Zapis/wypis z listy: >klik<

zaplaconewyslane
    1. wito33 - 1 sztuka  
    2. kotti7 - 1 sztuka  
    3. janusz - 1 szt.  
    4. scythe1123 - 1 szt  
    5. turecki - 2 szt.  
    6. kaman777 - 1szt.  
    7. jaman7 - 1 sztuka  
    8. dzwiedziu - 1 szt  
    9. dj_zibi - 1 sztuka  
    10. Bebok - 1 sztuka  
    11. jasio - 1 sztuka  
    12. micha7n - 2 sztuki  
    13. gi - 1 sztuka  
    14. huari - 1 sztuka  
    15. eustachy - 1 sztuka  
    16. Szakal - 1 x transformator do accuphase E450  
    17. Rhainkraft - 1 sztuka  
    Last edited by lklukasz; 15.04.2014, 17:03.

Skomentuj

Dlaczego cena podana netto ?

Wpisz lepiej ile każdy ma w sumie przelać kasy.

Skomentuj

I dlaczego tak wysokie napięcia tam są?

Skomentuj

335zł na okraglo liczac?? zgadza sie?? -w tym koszt pakowania i na przyslowiowa flaszke dla zibiego za zajecie sie zamowienim,cena i tak dosc atrakcyjna
          Last edited by kaman777; 02.04.2014, 19:16.

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777 Zobacz posta
            335zł na okraglo liczac?? zgadza sie?? -w tym koszt pakowania i na przyslowiowa flaszke dla zibiego za zajecie sie zamowienim,cena i tak dosc atrakcyjna
            315+vat= ~388zł+15+2,5= 405,5 bez "flaszki"
            Last edited by Pteterycz; 02.04.2014, 19:22.
            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Cena 390 zł za 700W trafo to dobra cena.
              Toroidy wychodzą identycznie, ale już dawno chciałem spróbować z noratela.
              Dużo osób chwali nawet zwykłe wersje, wiele konstrukcji fabrycznych takich jak Naim, NAD, Cambridge Audio i wiele innych używa traf noratela i tylko z ekranem pomiędzy uzwojeniami.

Skomentuj

Nie lepiej niższe napięcia?!
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Panowie wartości napieć były juz omawiane w wątku z zamówieniem jak nie pasują zamawiać nie trzeba, sa i tak niższe niż napięcia oryginału.

315+vat= ~388zł+15+2,5= 405,5 + 1zł na taśmę do pakowania:) = 406,5
                  Last edited by dj_zibi; 02.04.2014, 22:02.

Skomentuj

Może przedłużyć czas na wpłaty do końca miesiąca...? Chyba nie ma pośpiechu skoro nawet jeszcze nikt nie ma układu.. w moim przypadku potrzebuje 2 trafa..wiec 800 zł to nie jest mało .
                    Jaki jest czas oczekiwania na trafa?
                    Last edited by micha7n; 02.04.2014, 22:16.

Skomentuj

Zamieszczone przez micha7n Zobacz posta
                      Która cena jest aktualna - kwota sumaryczna do przelewu ?...bo padło ich kilka.
                      Jaki jest czas oczekiwania na trafa?

Koszt Transformatora przy 20 sztukach to 315zł netto + kwota wysyłki do mnie + kwota wysyłki do użytkownika. Co daje: 315*1,23+2,5+15~405,5 i o takich kwotach rozmawialiśmy w wątku.

Również w wątku było wklejone ze koszt oczekiwana na wykonanie trafa to standardowe do 4tyg., czyli im szybciej wpłacimy tym szybciej będzie. Jak dla mnie można poczekać do końca miesiąca, dopytam jutro w noratelu kiedy następuje płatność, jednak nie zamówię traf o ile nie dostanę 90% wpłat.
                      Last edited by dj_zibi; 02.04.2014, 22:22.

Skomentuj

Ale czy te napięcia nie są za wysokie? Bez obciążenia trafo będzie miało większe napięcie i ta granica 80V może zostać przekroczona.

Skomentuj

A niby jakim cudem?
                          Główny zasilacz nie powinien przekroczyć ok 66V, a napięciówka pracuje w oryginale w okolicach 78V, u nas będzie niżej.
                          Ja od początku pisałem o 45+52 i tak zostało moje trafo wycenione, to Wy upieracie się przy wyższych.
                          Ja grałem długi czas przy 40+45 i mocy było sporo to 45+52 było by ok.

Skomentuj

Wszystko zależy od jakości wykonania trafa, mam trafo indela które powinno mieć 24V a ma 29,2V jałowo.
                            Dlatego trochę zastanawia mnie czy te 55V nie będzie groźne bo przemnożone przez pierwiastek z 2 daje 77,78V (minus spadek na półprzewodnikach) czyli blisko górnej granicy, chyba ze elektrolity dla tej części zasilania są na 100V.
                            Ja się nigdzie nie upierałem przy wysokim napięciu :)
                            Last edited by scythe1123; 03.04.2014, 19:12.

Skomentuj

Dla Nipponów 47000/80V może to byc napięcie na granicy...daltego chyba się zastanowię nad wersją 100V zeby było bezpieczniej.

Skomentuj

A czy któryś z Panów wie jaki będzie składał wzmacniacz i do jakiego zasilacza na jakie napięcia zamawiane sa kondensatory 47mF/80V?

Last edited by dj_zibi; 03.04.2014, 20:01.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                                  Wszystko zależy od jakości wykonania trafa, mam trafo indela które powinno mieć 24V a ma 29,2V jałowo.
                                  Dlatego trochę zastanawia mnie czy te 55V nie będzie groźne bo przemnożone przez pierwiastek z 2 daje 77,78V (minus spadek na półprzewodnikach) czyli blisko górnej granicy, chyba ze elektrolity dla tej części zasilania są na 100V.
                                  Ja się nigdzie nie upierałem przy wysokim napięciu :)
                                  Kolego 46x1.4 bo tyle jest pierwiastek z 2 to jak by nie liczył 65 wiec jeszcze masz zapas do tych 80V a te 55 jest pomocnicze napięcie i idzie bezpośrednio.
                                  Last edited by Pteterycz; 03.04.2014, 20:12.
                                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Po co i dla kogo ja ten post napisałem????
                                    http://diyaudio.pl/showthread.php/23...l=1#post391073
                                    Po co Scythe panikę siejesz?
                                    Zerknij łaskawie jeden z drugim na schemat oraz mój rysunek z linku (ten rysowany w paincie), nad rysunkiem pisze jak byk że te wyższe napięcie wpina się bezpośrednio z trafa do pcb końcówek, a środek - czyli 0 - do głównego zasilacza.
                                    Więc po co główne kondy na 100V chcecie dawać jak będzie na nich 60 parę wolt?
                                    Ręce opadają.

Skomentuj

To się wyjaśniło..z napięciami i nawet dla filtrów na 80V będzie spory zapas w zasilaczu.

A na marginesie, Panowie " qui rogat, non errat " - nie dziwcie się że ludzie snują domysły, że każdy się zastanawia..że każdy zadaje czasem 'głupie' pytania i że czasem ręce opadają, skoro w wątku o jakby nie było poważnym projekcie nie ma poważnego i z prawdziwego zdarzenia rozrysowanego schematu choćby połączeń napięć, trafa, mas itd. I nie mówie tu o oryginalnym manualu Accu ale o rozrysowanym na nasze potrzeby i pod akurat te PCB. Są ludzie który maja z tą topologią i tym układem pierwszy raz do czynienia, a że nie jest to zabawka... czasem lepiej popytać niż wygrzmocić w sufit jakieś Farady...
                                      Zresztą mówiłem już z kolegą jaskiniowcem, i jako autor PCB sam stwierdził że trzeba będzie taki schemat blokowy, połączeń mas, zasilań, końcówek, trafa i preampa... wrzucić i może sie za to zabierze.
                                      Last edited by micha7n; 03.04.2014, 20:59.

Skomentuj

Tak chodziło o te pomocnicze napięcie, nie wiedziałem co za elementy są na płycie wzmacniacza.
                                        BTW twój schemat rysowany w paincie nie rozwiał tych wątpliwości, ale przypomniałem sobie, że kiedyś mi wysyłałeś coś i jak się okazuje są tam kondensatory na 100V, więc spoko.
                                        Nie chcę siać paniki chcę, żebyście ewentualne wątpliwości rozwiali, znów się nie zrozumieliśmy...

BTW z tym klockiem to już na prawdę spore napięcia pojawiają. Trzeba uważać.
                                        Last edited by scythe1123; 03.04.2014, 22:20.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X