Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zbiorowe zamówienie Transfromatorów audio - Accuphase E-450

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
    Podstawowe informacje:
    Transformator w wykonaniu audio:
    - transformatory zalewane na podkładce gumowej z otworem fi 8 mm >> tu dali plamę ale jakoś chcą rozwiązać.
    - ekran między stroną PRI a SEC >> jeśli jest wyprowadzony przewód żółtozielony to ten ekran jest do niego podłączony.
    - ekran magnetyczny przeciwzakłóceniowy >> tego niewidzę a powinien być po zewnętrznej stronie trafa tak jak to toroidy robią.

Nie wiem co o tym myśleć, ale dali plamę - niestety.
    Nie dość że aż za długo się za to zabierali to j/w.

Żeby nie było, ale do Zibiego nie można mieć pretensji za partactwo firmy. Ale co dalej robimy??
    Według mnie są to zwykle ale porządnie wykonane trafa.

W obecnej sytuacji ja widzę dwie opcje,
    1-Próba zwrotu i dostarczenia pełnego towaru
    2-obniżenie ceny do wersji standard + bonus.
    Last edited by dj_zibi; 05.06.2014, 16:00.

Skomentuj

Słabo, że tak powiem....

Stawiam na zwrot niestety :glare:
      Last edited by intoxdm; 05.06.2014, 15:47.

Skomentuj

Zamieszczone przez intoxdm Zobacz posta
        Słabo, że tak powiem....
        Takie komentarze niewiele wnoszą, Panowie konkrety.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
          Takie komentarze niewiele wnoszą, Panowie konkrety.

Przepraszam zibi.... :rolleyes:

Skomentuj

tez stawiam na opcje 1, tylko jak sam noratel się ustosunkowuje i w zależności jakie opcje przestawiają? (jeśli tak to noratel powinien wysłać kuriera i odesłać na własny koszt plus bonus dla zibiego za nerwy i czas)
            Last edited by jaman7; 05.06.2014, 15:59.

Skomentuj

Przy takim zamówieniu i za takie pieniądze bo myślę że nie są małe proponowałbym wymianę na to co zamawialiśmy...
              Zwrot gotówki nie rekompensuje bo nie jest to czego oczekiwaliśmy, a chciałoby się towar jaki był zamawiany.
              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                Przy takim zamówieniu i za takie pieniądze bo myślę że nie są małe proponowałbym wymianę na to co zamawialiśmy...
                Zwrot gotówki nie rekompensuje bo nie jest to czego oczekiwaliśmy, a chciałoby się towar jaki był zamawiany.
                Panowie ja zrobię co zechce większość, dlatego prośba o jak najszybsze(do jutra do 8) wypowiedzenie się w temacie.

Mi też nie jest do śmiechu bo paleta zawaliła mi garaż

Skomentuj

O ile są to zwykle trafa to chyba nie ma co się zastanawiać tylko żądać wymiany (i zadośćuczynienia), głupio by było wsadzić buczące trafo do wzmaka za pare tysięcy (a zwykle trafa są robione z mniejszym zapasem przecież)

Dali plamę na całej lini (nie mowię tu oczywiście o Zibim, tutaj nie ma sie do czego przyczepić przecież) pełna olewka, a przecież to nie małe zamówienie ...

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                    O ile są to zwykle trafa to chyba nie ma co się zastanawiać tylko żądać wymiany (i zadośćuczynienia), głupio by było wsadzić buczące trafo do wzmaka za pare tysięcy (a zwykle trafa są robione z mniejszym zapasem przecież)
                    Tutaj stanę w obronie "zwykłych" traf, nie są ani buczące a tym bardziej małe, chciałbym by np toroidy.pl robiło takie zwykle trafa a nie są to moje pierwsze trafa z noratela.

Oczywiście też jestem za wymianą.

Skomentuj

Prostownik możemy na tym zrobić...:lol:
                      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Moja opcja to wymiana na takie jakie były w zamówieniu, koszty spedycji do Noratela oczywiście skoro dali ciała.

Tylko żeby nie zrobili gorzej niż jest...to jest pytanie...bo nie będą na pewno robić nowych traf, tylko przewijać te co mamy.
                        Dali ciała po całości...

Skomentuj

Muszę swoje 3 grosze dodać do tego tematu - Noratel'owi nie będzie się opłacało odbierać te transformatory i cokolwiek z nimi robić, co najwyżej możecie liczyć na zwrot gotówki względem różnicy wersji audio a normalnej (i tak będzie) ale firma na pewno nie odbierze tych transformatorów i nie zacznie z nimi na nowo robić (odwijać, tworzyć ekrany pomiędzy uzwojeniami, zalewać, itd.). Takie działanie jest po prostu nieopłacalne i nadwyręży siłę roboczą firmy.

Skomentuj

Niezgodność towaru z umową. Jak nie będą z tym chcieli nic zrobić to ja na waszym miejscu zażądałbym zwrotu pieniędzy i zamówiłbym gdzie indziej, no ale to potrwa.

Skomentuj

Jak bedą robić problemy to próbować oddać i zamówić w innej firmie.
                              Tak jak kolega mówi, towar niezgodny z zamówieniem WEG!

Skomentuj

Miejmy nadzieję, że zwrot całościowy byście szybko dostali.

Skomentuj

Umowa zawarta została na odległość i przysługuje 10 dni na zwrot - bez podawania przyczyny, Z "przyczyną" tym bardziej.

Skomentuj

ehhh firma dała ciała po całości ...

jestem za zwrotem/wymianą traf - mam teraz co prawda zwykłe które nie buczy, i jestem pewny, że te też będą dobrze działać, no ale w końcu zamawiałem je z wami po to by mieć opcje FULL a nie po to by mieć dokładnie to samo co już mam

to moje zdanie, oczywiście jeżeli głos większości będzie na zostawieniu ich - podporządkuje się

ps. ZIBI, oczywiście żadnych pretensji nie mam - współczuje Ci bo na pewno ich błąd przysparza Ci teraz dużo stresu... duży ode mnie na odstresowanie

- - - - - aktualizacja - - - - -

ps2. Zibi, możesz podać rozmiary tego trafa ?

Skomentuj

Zamieszczone przez kotti7 Zobacz posta
                                      Umowa zawarta została na odległość i przysługuje 10 dni na zwrot - bez podawania przyczyny, Z "przyczyną" tym bardziej.
                                      Zastanawia mnie tylko jak to się ma do rzeczy robionych na zamówienie - zwrot ich jest całkowitą stratą dla firmy...

Skomentuj

No tak, ale nie zmienia to faktu że firma nie wywiązała się z umowy.
                                        Podkładki doślą, ekrany też, szczególnie te pomiędzy pierwotnym a wtórnym?

Skomentuj

Chyba nie ma co dyskutować, tylko trzeba Noratelovi przedstawić fakt iż się machnęli i to zdrowo. Skoro zamawiana była ver. audio ma taka być. Pozostanie poczekać co oni na to...to oczywiste że pójdą w koszta większe lub mniejsze, więc na pewno 'reklamacja' łatwa nie będzie. Najlepszą opcją będzie szybka reakcja czyli meil/telefon jutro z działem zamówień i wyjaśnienie kwestii, ewentualnie podesłanie im kopii zamówienia żeby była jasność.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X