Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zbiorowe zamówienie Transfromatorów audio - Accuphase E-450

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panowie ale jeśli mamy zostawić teraz to trafo, to po jaką cholerę się zapisywaliśmy na audio???
    Od samego początku mogliśmy takie zamówić... każdy już zaakceptował taką kwotę i chciałoby się odpowiedni towar.
    Jeśli mamy zastrzeżenia co do naprawy naszych traf, to niech zabierają te i dają takie jakie kolega Zibi zamówił.
    Tyle w temacie
    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Dokładnie.
      Niech te biorą i robią nowe takie jak w zamówieniu.
      Nie chce zalewania dookoła bo nie wiadomo co w środku będzie.
      Trza będzie poczekać, trudno - taki mamy klimat :-)
      A robienie ich na szybko bo się nie umie doczekać (w sumie się nie ma co dziwić) żeby się nie zemściło prędzej czy później.

Skomentuj

watpie zeby sie zgodzili na zwrot tylu transformatorow bede chcieli pojsc na ugode czyli pewnie zwroca czesc kosztow,pytanie czy maja w ofercie opisane jak u nich wyglada wersja audio??

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777 Zobacz posta
          watpie zeby sie zgodzili na zwrot tylu transformatorow bede chcieli pojsc na ugode czyli pewnie zwroca czesc kosztow,pytanie czy maja w ofercie opisane jak u nich wyglada wersja audio??
          Czy czytałeś co napisałem? Ostatnio jestem drażliwy na temat "wydaje mi się".

Noratel dał nam 2 i poł opcji:
          1- Wykonają dla nas trafa jakie chcieliśmy, te im odsyłam;
          2- Przerobią nasze trafa tzn. odwiną folię założą ekran magnetyczny przeciwzakłóceniowy, następnie nawiną folię, zaleją cały transformator żywica(również dookoła) i dołożą "puszkę" dookoła transformatora(coś ala supreme z toroidów). Całe trafo będzie zalane jako monolit.
          2 i poł- To samo co w 2 + dodatkowo odwiną trafo założą ekran miedzy pierwotnym a wtórnym(potwierdzenie czy sie tak da bęzie w poniedziałek.

Do wszystkich opcji oczywiście będę chciał do nich dokumentację fotograficzną jak wykonują trafa(by nie zalali i nie wiadomo co tam jest). We wtorek możne być kurier u mnie po odbiór traf.

Ja jestem za opcją 2/2,5 jako ze ostatecznie dostaniemy trochę lepszy7 produkt niż chcieliśmy + dokumentacja fotograficzna jak je robią:)

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777 Zobacz posta
            Czytaj wątek, już się zgodzili (z resztą nie mieli wyjścia).

Skomentuj

Ja jestem też za opcją 2,5 tak jak Zibi mówi, warunek że będzie to pewniak!

- - - - - aktualizacja - - - - -

bo wsumie też nie mamy 100% pewności czy zrobią nowe czy nasze że tak powiem naprawią
              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

dj_zibi,

a zaproponowali jakiś konkretny rabat przy zostaniu przy tym trafo co teraz ? Szczerze mówiąc, to przewijanego jakoś się boję, wolał bym zupełnie nowe lub zostać przy tym co teraz ale z odpowiednim upustem (poniżej ceny katalogowej transformatora standardowego).

Skomentuj

Panowie.... a nie wydaje się Wam że to podpucha

każda następna opcja jest lepsza od wcześniejszej :)

po mojemu w opcji nr 2,5, jeden zrobią, resztę w pizdu zaleją tak jak są i tyle

jestem za opcją nr 1

ps. podali termin wykonania nowych traf ?
                  ps2. podaj jak możesz wymiary trafa

pozdrawiam

Skomentuj

Nie na temat...
                    Czytam temat nieco "z boku", bo nie brałem udziału w zamówieniu. Hmm, niezła kiszka wyszła - współczuję koledze organizatorowi, bo to raczej stresująca sytuacja... No ale miejmy nadzieję, że uda się to wyprostować w sposób, jakiego oczekujecie.

Szczerze Wam powiem, że gdybym był na Waszym miejscu, to raczej nie zastanawiałbym się nad opcjami przeróbek tych traf. Nie znam się na tym i nie wiem jakie jest realne ryzyko strat na jakości takiego przerabianego trafa w stosunku do od razu wykonanego poprawnie, ale jakoś nie przemawia do mnie odwijanie, nawijanie... Podejrzewam, że opcja zalania całości żywica pojawiła się nie jako bonus, dlatego żeby coś tam zrekompensować, ale po to, aby nikt nie drążył tematu i nie rozbebeszał ustrojstwa. Może się mylę, ale jednak miałbym ograniczone zaufanie. Jeśli w zamówieniu sprawa jest jednoznaczna i trafa zostały wykonane niezgodnie z zamówieniem, to prawo konsumenckie stoi jednak po Waszej stronie i na Waszym miejscu ja bym je odesłał i czekał jednak towar, który zamówiłem - tym bardziej, że kosztowało to "trochę", bo zgaduję, że pewnie koło 10 tys. złotych.

Skomentuj

Jestem również za wersją 2/2,5 , ale istnieje ryzyko jak pisał szakal ,ze jeden do podpuchy zrobią jak należy. Dokumentacje fotograficzną wyślą Zibiemu a reszte zaleją i już.... Tak czy siak sprawa beznadziejna. Jak zaleją trafa i zamkną w puszki jest szansa sprawdzić czy wszystkie wykonane są tak jak obiecali? Fakt jest jeden nawalili po całości i jak nie będziemy mieć pewności sprawdzenia ,że dostajemy produkt KTÓRY ZAMÓWILIŚMY to jestem za zwrotem kasy!. Ale mam nerwy. Co za partacze - jeszcze przy takim zamówieniu!
                      Last edited by AGD; 06.06.2014, 16:09.

Skomentuj

....dla mnie są tylko 2 opcje

1 zwrot pieniędzy ,nie rozumiem dlaczego oni dyktują nam warunki zwrotu , nie wykonali tego co było w zamówieniu i nie ma dyskusji, każda zopcji z ich warunków jest po ich myśli odbiorą trafa zaleją je i wyślą te same i nikt nie bedzie nic podejrzewał( raczej nie będą wdawać się w koszta )

2 zostać przy tym co jest a firma obniża koszta do cenny standart plus rabat (plus mocowanie z podkładką) ale jak już wspomniał kolega że nie po to zamawialiśmy wersje audio żeby teraz kombinować

Skomentuj

Czyli 100% bezstresowego uzytkowania daje tylko opcja 1. Pozostałe tylko pod warunkiem udzielenia przez producenta przedluzonej gwarancji.

Skomentuj

Zamieszczone przez eustachy Zobacz posta
                            ....dla mnie są tylko 2 opcje

1 zwrot pieniędzy ,nie rozumiem dlaczego oni dyktują nam warunki zwrotu , nie wykonali tego co było w zamówieniu i nie ma dyskusji, każda zopcji z ich warunków jest po ich myśli odbiorą trafa zaleją je i wyślą te same i nikt nie bedzie nic podejrzewał( raczej nie będą wdawać się w koszta )

2 zostać przy tym co jest a firma obniża koszta do cenny standart plus rabat (plus mocowanie z podkładką) ale jak już wspomniał kolega że nie po to zamawialiśmy wersje audio żeby teraz kombinować
                            Panowie nikt nie dyktuje warunków a rozmowa jest bardzo miło i na zasadzie dogadywania. Proszę nie mówić o dyktowaniu warunków. Sami powiedzieli ze wykonają nowe zanim ja to zaproponowałem.

Ja obawiam się jedynie tego ze te "nowe" to będą przewinięte stare z bonusami, jednak nie znam się na trafach na tyle by powiedzieć co może się stać. Więc i to nie jest takie łatwe.

O rabatach nie dyskutowałem widząć ze wszyscy wczoraj skoczyli ze chcą nowe ale rozmowa jak najbardziej możliwa.

Sytuacja ciężka... i wymaga głębokiego technicznego przemyślenia co się może stać.

Osobiście chyba wolałbym te trafa w dużo niższej cenie jak pisał .3lite.

Wymiary: ~16(zew) 6(wew) 6,2 wysokość. Czyli sporo jak na zwykła wersję:)
                            Last edited by dj_zibi; 06.06.2014, 17:13.

Skomentuj

.... nie byłem przy negocjacjach więc myślałem że zaproponowali tylko 3 opcje i basta , przepraszam dj_zibi że użyłem słowa " warunkek "to pewnie z zaistniałej sytuacji puszczają nerwy ....

Skomentuj

To juz chyba sugestia do Zibi'ego ale przy oddaniu transformatorow trzeba Noratelovi uzmyslowic jedno.
                                Caly ten pakiet traf zamawialo kilkanascie osob rozsianych po calej polsce. Jesli cokolwiek bedzie z nimi nie tak juz w Trakcie pracy pracy ukladzie, nawet po czasie to moga sie spodziewac zjechania opinii i to w calym kraju. Mysle ze jesli nie zdaja sobie z tego sprawy to uswiadomia to sobie jesli dostana takie info. Wiec nie sadze zeby chcieli spieprzyc sprawe idac na jakies kompromisy.

A sprawa druga wiekszosc z nas robi ten sprzet jesli nie na 20, 30 lat to do konca zycia...zeby to gralo. A zeby gralo to taki element jak trafo ktory jest podstawa wogole...powinien byc wykonany z najwyzsza jakoscia.
                                Dlatego moim skromnym zdaniem opcja 2 jest nabezpieczniejsza bo nie odwijaja uzwojen a jedynie ekranuja calosc i tyle. Przy odwijaniu wystarczy ze dzies minimalnie wystapi otarcie izolacji drutu i z czasem przy grzaniu trafa moze nastapic bum. Nawet po 5, 10 latach pracy.

Skomentuj

Słuchajcie po pierwsze myśle że noratel nie jest to firma drucik i nie chce też złej renomy.
                                  Drugie primo jeśli podają taką opcje że odwiną i nawiną i bedzie to chodziło to tak bedzię bo wystarczy im jedej wpadki.
                                  Po trzecie primo ULTIMO wrazie wu jest gwarancja i znowu trafo trafia do nich i wtedy nie mają wyjścia i robią nowe...

Ja bym spróbował 2,5 opcje ale nie chce odpowiadać za wszystkich z wiadomego powodu

Skomentuj

I jeszcze jedno...reasumujac.
                                    Biorąc opcje 2 bedziemy mieli wszystko to co bylo zamowione oprocz ekranu miedzy pierwotnym i wtornym.
                                    I co wazne, wszystko bez ruszenia uzwojen. Czyli zupelnie bezpiecznie.
                                    Taka opcja wedlug mnie jest najlepsza i powinna zostac.

Do tego niech sie okresla, za brak ekranu albo daja upust z ceny lub bonus. Do tego dokumentacja fotograficzna. Gwarancja. I po temacie. Pozostanie czekac. To chyba najlepsze wyjscie z tej patowej sytuacji.

A co do braku ekranu magn. miedzy pierwotnym a wtornym to niech sie wypowie jakis fachowiec, jaki to ma wplyw na dzwiek na urzadzenie...ale moim zdaniem niewielki i mozna w takiej teudnej sytuacji pokusic sie o kompromis.
                                    Last edited by micha7n; 06.06.2014, 17:47.

Skomentuj

Ekran po miedzy PRI a SEC niweluje ładunki statyczne.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                        Wymiary: ~16(zew) 6(wew) 6,2 wysokość. Czyli sporo jak na zwykła wersję
                                        I to jest trafo tylko 700W, my z toroidów trafa o kilowat większe do 7100 mamy szer-19/wys- 8,5 i tu jest ciekawe bo noratela te samo trafo ma szer- 24/wys- 8,5 i do obudowy by nie weszło.

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                                        Ekran po miedzy PRI a SEC niweluje ładunki statyczne.
                                        I głównie dla tego się bierze audio, które to w standardzie mają, bo ekran zewnętrzny jak i zalać lub zamocować na podkładkach to sobie każdy może.

Nie wiem na ile ta firma jest uczciwa bo zawsze mogą odwinąć wtórne, założyć ekran i nawinąć nowe uzwojenia.
                                        Tak jak ktoś już wspomniał, nieważne jakiej firmy trafo, ważne by zostało poprawnie nawinięte (impregnacja rdzenia, ciasne nawinięcie uzwojeń itp), bo przeważnie to rdzeń gra.
                                        Noratel ma swoje trafa w wielu fabrycznych konstrukcjach i to po oględzinach są identyczne jak teraz dostaliśmy, czasami ma właśnie ekran po między PRI a SEC i nie zauważyłem żeby któreś wydało jakikolwiek podejrzany dźwięk.
                                        Ale skoro mamy taką "okazje" zamówić naprawdę dobre trafo to ja chce skorzystać.

Zamieszczone przez micha7n Zobacz posta
                                        A sprawa druga wiekszosc z nas robi ten sprzet jesli nie na 20, 30 lat to do konca zycia...zeby to gralo.
                                        Nie przesadzaj, he he. To diy i ciągłe szukanie jak nie z potrzeby to z nudów.
                                        Ale taka konstrukcja jak np 7100 która już kosztuje swoje, pieniędzy i nerwów można by powiedzieć że jest na dłużej.
                                        450 bardzo od niej nie odstaje, a nawet katalogowo jest mocniejsza, po drugie rzecz gustu a ten jest na duży +.
                                        Choć widzę że zaczynają się problemy z uruchamianiem.

Skomentuj

Dla mnie opcja ze zwrotem kasy z dużym upustem by była dobrym wyjściem.
                                          Opcja 1 też jest dobra pod warunkiem, że nie będą to te same trafa tylko poprzewijane. I w tym przypadku opcja 2 jest pewniejsza, bo nie muszą rozbierać tych traf, tylko wtedy brakuje tego ekranu. Wolałbym żeby jednak nie było to zalane w puszcze bo boję się o dostanie zalanego bubla. No i oczywiście powinni zrekompensować brak ekranu.
                                          Ten pomysł z dłuższą gwarancją też jest dobry, bo wtedy wymusiło by na nich to by naprawę wykonać dobrze.

Czy jest sens ekranu zewnętrznego jeżeli trafo jest w puszcze, bo mi się wydaję, że nie.
                                          Last edited by scythe1123; 06.06.2014, 18:43.

Skomentuj

Czaruję...