Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zbiorowe zamówienie Transfromatorów audio - Accuphase E-450

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
    Po drugie, księgowe w większości przypadków niewiedzą co ich firma sprzedaje, wystawia fakturę ktoś ją przypina z listem przewozowym, ilość się zgadza i wioo do klienta a później są jaja. Wiem jak to w praktyce wygląda.
    .
    "Dzień dobry, tu się przedstawiam,
    Jest problem z transformatorami, nie są zalane a miały być zalane, moge podesłać zdjęcia
    Chwilę Panie Karolu sprawdzę zdjęcia jak zostały wykonane, zawsze mamy dokumentację do wysyłki,
    ooooo faktycznie, przepraszamy bardzo ktoś musiał nie dopilnować proszę dać mi czas na kontakt z działem technicznym postaram się wszystko wyjaśnić"

Tak to wyglądało i dzwiedziu ma rację, ktoś na linii nie dopilnował a ludzie od wysyłki po prostu zapakowali cyknęli fotkę i wysłali.

Osoby które nie uczestniczyły w zamówieniu i nie chcą sie wypowiedzieć technicznie proszę o nie trolowanie i gdybanie.

Skomentuj

Dlatego mówię od samego początku oni też chcą wybrnąć z tego jak najlepiej dla klienta żeby pokazać że nie są partaczami...
      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Chcecie sie pośmiać ?

Pol-trafo ma jedynie wyższe napięcie o około 10v jak mnie pamięć nie myli

Skomentuj

Zawsze mówię ze toroidy w wersji standard to dziadostwo :)

Skomentuj

Czyli audio to dopiero jest "transformator" a nie jego imitacja ? Paranoja ...

Skomentuj

I ja tak sądze.
              Ale popatrz na zwoje pol-trafo, dziwnie krzywe, jak by kto ręcznie nawijał.
              A popatrz na toroidy lub noratela.
              Albo to już nawijarka ostatnie tchnienie wydawała :-)

Skomentuj

Faktycznie, dziwnie to faluje - jakby nie były naciągnięte w ogóle.

Skomentuj

A prawda jest taka ze to toroidy brzeczy a nie pol trafo. Pisales kiedys o przewijaniu traf, jak trafi Ci sie kolejne takie szydelkowanie to zrob jakies fotki z roboty

Skomentuj

No niestety Natan.
                    Kiedyś zwykłe były ok, zaczęły się psuć jakościowo jak audio droższe były na topie, teraz mam wrażenie że jak supreme weszło to audio się psują.
                    Dla tego chciałbym spróbować z noratelem, być może zrobimy im reklamę w świecie diy?
                    Jak na razie źle się zaczęło, ale bądźmy dobrej mysli.

Zibi możesz im powiedzieć, jak jutro będziesz z nimi rozmawiać, żeby zrobili dłuższe wyprowadzenia przewodów? Coś koło 20-30cm wystarczy, lepiej skrócić niż dolutowywać lub naciągać.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ręcznie wychodzi coś ala pol-trafo.
                    W "budowanie..." kolega wstawił daca diy z przewijanym prze zemnie trafem, może fotkę wstawić, chyba że jutro znajdę na kompie.

Skomentuj

Panowie negocjacje trwają dalej:

Noratel:
                      "Panie Karolu,

Jest inna jeszcze propozycja- która była by już taka naprawdę super.
                      Obecne transformatorki by Państwo nam odesłali, a my byśmy je sobie rozpruli, dodali ekrany i dodatkowo włożyli w obudowę metalową. (karta katalogowa w załączeniu) i zalali.
                      To już by był pełen profesjonalizm. Obudowy dodatkowo dawały by ochrony transformatorom.
                      Proszę to przemyśleć Proszę mi wierzyć- dodamy te ekrany. Potwierdziliśmy to z naszym technologiem, że jak najbardziej możliwość taka jest."

Ja
                      Proszę o informację, jesli Państwo rozbierzecie nasze transformatory to czy ponownie zostana nawinięte tym samym czy nowym drutem? mamy obawy co do jakości ponowonego nawinięcia tych samych elementów.

Noratel
                      Panie Karolu,
                      Oczywiście że nowym, nie da rady było by tym samym.
                      Last edited by dj_zibi; 09.06.2014, 09:49.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                        Panowie negocjacje trwają dalej:

Noratel:
                        "Panie Karolu,

Jest inna jeszcze propozycja- która była by już taka naprawdę super.
                        Obecne transformatorki by Państwo nam odesłali, a my byśmy je sobie rozpruli, dodali ekrany i dodatkowo włożyli w obudowę metalową. (karta katalogowa w załączeniu) i zalali.
                        To już by był pełen profesjonalizm. Obudowy dodatkowo dawały by ochrony transformatorom.
                        Proszę to przemyśleć Proszę mi wierzyć- dodamy te ekrany. Potwierdziliśmy to z naszym technologiem, że jak najbardziej możliwość taka jest."

Ja
                        Proszę o informację, jesli Państwo rozbierzecie nasze transformatory to czy ponownie zostana nawinięte tym samym czy nowym drutem? mamy obawy co do jakości ponowonego nawinięcia tych samych elementów.

Noratel
                        Panie Karolu,
                        Oczywiście że nowym, nie da rady było by tym samym.

Wiec teraz sprawa powinna być dla wszystkich jasna.
                        Przekonali mnie do tego, żeby im zaufać.
                        Damy im szansę?

Skomentuj

Dla mnie taka naprawa jest OK - głosujemy ?

Skomentuj

Zamieszczone przez dzabij Zobacz posta
                            Dla mnie taka naprawa jest OK - głosujemy ?
                            Poczekajcie jeszcze do popołudnia ponieważ zadałem im jeszcze kilka pytań, w sprawie nowych traf.

Skomentuj

JA też bym zaryzykował, w razie w jest przecież gwarancja...
                              Jestem za!

- - - - - aktualizacja - - - - -

Dostajemy jeszcze bonus w postaci puszki...
                              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Panowie jestem po rozmowie z Project Menagerem, trafa jutro ode mnie zabierają, równolegle otrymam pełną specyfikację od technologów co zrobią. Zerwanie uzwojeń, nowa impregnacja rdzenia nowe uzwojenia z nowym drutem i ekranamy, chcemy zalane będa zalane w puszce nie to nie:)

Wszzyscy w rozmowach bardzo mocno przepraszają i chcą sie poprawić.

Skomentuj

Ja chyba się skusze na zalane... zaufam im

Skomentuj

Jak dla mnie w sumie wszystko jedno, mogą być zalane, mogą być jak w zamówieniu. :)

Skomentuj

Zibi - jestem za

Skomentuj

to zalewamy czy nie?
                                        lista?

Skomentuj

Jest jakiś sposób, żeby zmierzyć to czy rzeczywiście jest ekran? Jeżeli tak to jestem za puszką.
                                          Ciekaw jestem wymiarów razem z puszką.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X