Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zbiorowe zamówienie Transfromatorów audio - Accuphase E-450

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Trafa maja być zrobione do kona przyszłego tygodnia. U mnie mają być minimalnie 1 lipca i tu rodzi się problem 4 jadę na 2 tygodnie na urlop:) Myślę ze zdołam wysłać większość traf ale nie obiecuje :) Zażaleń nie przyjmuję...

Skomentuj

Jakieś wieści od firmy? Wysłali już trafa?

Wiem że 1 lipiec finalnie, ale czy było jakiekolwiek info?
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

prosiłeś bym napisał w temacie byś się nie pogubił to piszę :)

wyślij proszę moje trafo do Dźwiedzia (jedną paczką z jego)

pozdrawiam

Skomentuj

Panowie, Dedline byl ustaony na wysyłke wczoraj. Oczywiście Noratel chciał go przedłużyć, szantaż w postaci trafa we wtorek lub zwrot kasy zadziałało. Kurier zostawil paletę na środku podwórka bez mojej obecnosci. Mam kurewsko dość tego zamówienia i podejscia niektóych forumowiczów.

Część traf wyśle w czwartek reszta po powrocie z urlopu(wyjezdzam w piątek na 2 tygodnie). Niestety nie jestem w stanie wysłać tylu sztuk na raz kombinując duzą ilośc kartonów i styropianu.

Skomentuj

Panowie jak wyciągnąć wasze adresy z listy?

Skomentuj

"Zainteresowany zamowieniem? Zapis/wypis z listy:" klikasz ">klik<", następnie na dole po prawej "przeglądaj listę" :-)

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                Mam kurewsko dość tego zamówienia i podejscia niektóych forumowiczów.
                Nie dziwię Ci się, tym bardziej, że przecież takie rzeczy nie zależą od organizatora...

A Noratel jak Noratel, próbował kombinować - dobrze, że dostałeś transformatory. Chociaż te zostawianie paczki za 10k PLN na podwórku też nie jest godne pochwały.

Skomentuj

Panowie kto nie podał numeru telefonu prośba o podanie na PW z aktualnym adresem!! Pilne, kto pierwszy ten lepszy otrzyma trafo:)

Skomentuj

Napisz kto nie podał bo pewnie większość nie pamięta m in ja
                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Rozpakowałem trafa... nie są zalane... dostaliśmy krążki do montażu... ponieważ była duża presja czasu. Nic jutro wysyłam wam z krążkami, bo to jest zamienne. Reszta się zgadza.
                      Last edited by dj_zibi; 02.07.2014, 09:36.

Skomentuj

O_o

Niepoważna firma ... Niby zalać można sobie samemu, ale po takim czasie i tylu wpadkach powinni na rzęsach stanąć, żeby dać produkt według specyfikacji ...

W razie co mogę zasięgnąć opinii prawnej czy dało by się od nich wyciągnąć jakąś kasę za niewywiązanie się z umowy, ale kokosów pewnie by się nie ugrało ...

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                          O_o

Niepoważna firma ... Niby zalać można sobie samemu, ale po takim czasie i tylu wpadkach powinni na rzęsach stanąć, żeby dać produkt według specyfikacji ...

W razie co mogę zasięgnąć opinii prawnej czy dało by się od nich wyciągnąć jakąś kasę za niewywiązanie się z umowy, ale kokosów pewnie by się nie ugrało ...
                          Nie nie poważna tylko tępo jakie im zadaliśmy zmusiło ich do zmiany systemu montażu i wysyłki z krążkami. Mogły być zalane a trafa dostalibyście za 4 tygodnie(mój urlop)Trafa są solidne i już nie wydziwiajcie.

Wpadka była 1, błąd jednej osoby, później gra na czas i wykonanie nowych traf jakie leżą u mnie w garażu. Nie wiem czemu nazywasz tyle czasu jak robili nowe trafa w 1,5tygodnia. Nikogo nie usprawiedliwiam ale myśle logicznie. Też mi się to nie podoba ale również chcieliśmy czego trudnego(czasowo).
                          Last edited by dj_zibi; 02.07.2014, 09:50.

Skomentuj

Nie nerwuj się, przecież napisałem że "zalać można sobie samemu".

Skomentuj

Nie denerwuje, to ja toczę z nimi godziny rozmów i wiem ze kolejne trafo też zamówię u nich, bo ta sytuacja zrobiła z nich potulne baranki. Trafa same w sobie sa dobre co mówiłem nie raz... Jeśli odeślemy trafa(taka możliwość jest) przez brak zalania to zapewne z roboty wyleci jedna miła Pani... ja bym tego nie chciał.

Podkreślam jeden błąd który naprawiony jest IMO wzorowo.

Chciałbym by wszyscy dostawcy pro z jakimi się spotykam np olbrzymi FT Żychlin(trafa mocy) ABB, VESTAs etc... tak się zachowywali :)
                              Last edited by dj_zibi; 02.07.2014, 09:54.

Skomentuj

Przecież nikt nie mówi o odsyłaniu tego ? Szkoda twojego czasu i nerwów i naszego czekania na trafa, szczególnie że "Trafa same w sobie sa dobre co mówiłem nie raz...".

Aha swój pierwszy dziś post napisałeś w tonie (a przynajmniej ja go tak odczytałem) zdziwienia, że znowu nawalili stąd propozycja zasięgnięcia opinii prawnej (choć jak już pisałem wiele do ugrania by tu nie było więc to bez sensu).

Jaką żywicą to zalać ?
                                Last edited by gi; 02.07.2014, 10:05.

Skomentuj

Możesz użyć epidianu 5

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                    Nie nie poważna tylko tępo jakie im zadaliśmy zmusiło ich do zmiany systemu montażu i wysyłki z krążkami. Mogły być zalane a trafa dostalibyście za 4 tygodnie(mój urlop)Trafa są solidne i już nie wydziwiajcie.
                                    Mi coś tutaj nie pasuje, bo co to jest za tłumaczenie? Skoro transformatory miały być w wersji audio (min. zalane) i za tyle was skasowali, to oddają jakąś cześć pieniędzy? Nie ważne czy transformatory są "porządne", pieniądze zainkasowali za wersje audio w której jest między innymi zalanie, i tak powinna być, albo zwrot jakiejś części gotówki.

Polecałem już wcześniej, że trzeba było brać transformatory te co są (zwykłe) i dostać zwrot gotówki do wersji zwykłej. W danej chwili nawet nie wiadomo czy czasem przez tydzień ich nie przetrzymali i nie dodali tylko krążków.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                      W danej chwili nawet nie wiadomo czy czasem przez tydzień ich nie przetrzymali i nie dodali tylko krążków.
                                      O ile dobrze rozumiem to ekrany są na miejscu, a wcześniej ich nie było ?

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                                        O ile dobrze rozumiem to ekrany są na miejscu, a wcześniej ich nie było ?
                                        A to raczej fakt, to tyle dobrze, ale i tak zapłaciliście za zalewanie (wersja audio) a nie otrzymujecie tego.

Aby nie było - odpowiadam w tym temacie ponieważ jest prawdopodobne, że otrzymam kilka tych transformatorów z tego zamówienia do składania z E-450.

Skomentuj

Szkoda, że nie są zalane. Mam nadzieję, że zrobili to co mieli zrobić i jest ekran między uzwojeniami.
                                          Dostałeś jakieś info na temat kubków?
                                          Z moją paczką nie musisz się śpieszyć, poczekam na kubki (o ile to nie jest problem), bo i tak na razie nie mam czasu żeby składać wzmacniacz.

A co do zostawienia paczki na podwórku, to by wypadało zadzwonić do kuriera i powiedzieć o sytuacji, bo jak koleś tak częściej będzie robił i jakaś paczka Ci zniknie to będzie nieciekawie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X