Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zbiorowe zamówienie Transfromatorów audio - Accuphase E-450

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez eustachy Zobacz posta
    ...jeżeli będą przewinięte to po co piszecie w 1 opcji nowe? napiszcie
    -opcja 1 dotychczasowe trafa, zapewne ( przewinięte lub nie ponieważ po zalaniu żywicą gó....o zobaczycie czy było coś zrobione w tym kierunku a co do dokumentacji zdjęciowej to co za problem zrobić sesje 1 sztuki a reszte puścić jak leci ,będziecie rozcinać 1 sztuke losowo i w razie wtopy znów bawić się w kotka i myszkę z reklamacją bo ów taka możliwość istnieje po ingerencji w zwoje , powodzenia dla pechowego forumowicza która poczeka kolejny miesiąc na wymianę trefnej sztuki i dla osoby która zorganizowała zamówienie )

proszę o zapytanie firmy jak wygląda zwrot pieniędzy za pojedyncze sztuki (rozumiem że zostali poinformowani że tak duża ilość traf nie jest skierowana dla jednej osoby jak powiedział kolega rozmowa przez telefon była przeprowadzona pokojowo więc nie powinno być kłopotów)

...pewnie zjecie mnie na śniadanie za to co piszę ale nie rusza mnie to , nie po to wydaje 4oo zeta aby teraz bawić się w pół środki jakie wy w tym momencie się bawicie

P.S
    wybierając 1 opcje odstąpcie od zalania trafa żywicą przynajmniej zobaczycie czy wszystko jest ok a później sami sobie zalejecie
    Fakt od początku robisz duzy zamęt.

1 opcja to nowe trafa. Deklaracja noratela to nowe trafa, z góry prosili o 3-4tyg na wykonanie nowych traf bo niestety tyle trwa ich produkcja. Czyli teoretycznie nowe w wersji audio bez zalania całkowitego żywicą!! Do początku było pisane ze jesli nie będą fer to przewina stare i będą nowe

Skomentuj

1. Pteterycz - opcja nr: 1
      2. AdamAudio - opcja nr: 1
      3. wito33 - opcja nr:1 lub 4
      4. kotti7 - opcja nr:
      5. janusz - opcja nr: 1
      6. scythe1123 - opcja nr: 1 lub 4
      7. turecki (2 trafa głos x2)- opcja nr: 1
      8. kaman777 - opcja nr:4 lub 3
      9. jaman7 - opcja nr: 1
      10. dzwiedziu - opcja nr: 1 lub 3
      11. Hermes - opcja nr: 1
      12. dj_zibi - opcja nr:4
      13. Bebok - opcja nr: 1
      14. jasio - opcja nr:
      15. dzabij - opcja nr: 4
      16. intoxdm - opcja nr: 1
      17. micha7n (2 trafa głos x2) - opcja nr: 2
      18. gi - opcja nr: 1
      19. huari - opcja nr: 4 lub 1
      20. eustachy - opcja nr:
      21. Szakal - opcja nr: 1
      22. Rhainkraft - opcja nr:
      23. AGD - opcja nr:1 lub pomoc nr2

Skomentuj

1. Pteterycz - opcja nr: 1
        2. AdamAudio - opcja nr: 1
        3. wito33 - opcja nr:1 lub 4
        4. kotti7 - opcja nr:
        5. janusz - opcja nr: 1
        6. scythe1123 - opcja nr: 1 lub 4
        7. turecki (2 trafa głos x2)- opcja nr: 1
        8. kaman777 - opcja nr:4 lub 3
        9. jaman7 - opcja nr: 1
        10. dzwiedziu - opcja nr: 1 lub 3
        11. Hermes - opcja nr: 1
        12. dj_zibi - opcja nr:4
        13. Bebok - opcja nr: 1
        14. jasio - opcja nr:
        15. dzabij - opcja nr: 4
        16. intoxdm - opcja nr: 1
        17. micha7n (2 trafa głos x2) - opcja nr: 2
        18. gi - opcja nr: 1
        19. huari - opcja nr: 4 lub 1
        20. eustachy - opcja nr:
        21. Szakal - opcja nr: 1
        22. Rhainkraft - opcja nr: 1 lub 3
        23. AGD - opcja nr:1 lub pomoc nr2

Skomentuj

DOBRA, wiemy, że zamawiamy nowe. Ale może to dobre rozwiązanie poinformować firme ,żeby zrobiła jeszcze jeden dodatkowy ,który rozłożymy na części - bo po prostu zawiedli nasze zaufanie i chcemy sprawdzić sposób wykonania. Ja jestem w stanie dołozyć te 18zł żeby mieć pewnosć ,że nas nie wyruchali.

Skomentuj

Trzeba zaznaczyć jasno że trafa które dostaniemy przy tej opcji nie będą nowe, a jedynie przewiniete. Jaka firma pozwoli sobie na wyrzucenie towaru o wartości kilku tysięcy do kosza? a tak musialoby byc bo zamówilismy specjalistyczne trafo ktorego nie sprzedadzą.
            Jasne jest że trafa ktore odeslemy przewiną, na zasadzie zostanie pierwotne przewiną wtórne...tylko pytanie jakim drutem nawiną wtórne. Bo jesli tym ktory odwiną, to z czasem mogą byc problemy..ale to juz inna bajka.

Skomentuj

Zamieszczone przez micha7n Zobacz posta
              Trzeba zaznaczyć jasno że trafa które dostaniemy przy tej opcji nie będą nowe, a jedynie przewiniete. Jaka firma pozwoli sobie na wyrzucenie towaru o wartości kilku tysięcy do kosza? a tak musialoby byc bo zamówilismy specjalistyczne trafo ktorego nie sprzedadzą.
              Jasne jest że trafa ktore odeslemy przewiną, na zasadzie zostanie pierwotne przewiną wtórne...tylko pytanie jakim drutem nawiną wtórne. Bo jesli tym ktory odwiną, to z czasem mogą byc problemy..ale to juz inna bajka.
              Jasno trzeba powiedzieć, że sobie gdybasz bezpodstawnie.

Już widzę jak duża firma od lat na rynku ryzykuje sprawę sądową dla zamówienia 20 traf (co pewnie stanowi 0.005% ich obrotów) ...

Skomentuj

Kolego gi firma dostala zamówienie za okolo 10 tys. I dala ciała po calości.
                Juz raz zaryzykowali bo spieprzyli sprawe i to nie sadze ze nieswaidomie bo nie sadze ze pracuja tam jacys idioci ktorzy przyjmuja w zamowieniu jedno a produkują co innego...
                Stad moj brak zaufania. I taka jest prawda ze nikt im tego nie udowodni czy wykorzystaja rdzen z nawinietym pierwotnym z naszych traf czy nie.... Na zdjeciach mozna zrobic wszystko.

Skomentuj

Kolego gi firma dostala zamówienie za okolo 10 tys. I dala ciała po calości.
                  Juz raz zaryzykowali bo spieprzyli sprawe i to nie sadze ze nieswaidomie bo nie sadze ze pracuja tam jacys idioci ktorzy przyjmuja w zamowieniu jedno a produkują co innego...
                  Stad moj brak zaufania. I taka jest prawda ze nikt im tego nie udowodni czy wykorzystaja rdzen z nawinietym pierwotnym z naszych traf czy nie.... Na zdjeciach mozna zrobic wszystko.
                  Michał rozumiem w Tobie typowo polską podejrzliwość, tak spieprzyli bo zamiast wykonania audio czyli tak naprawdę 3 dodatków mamy bez nich, przy czym firma nawet na chwile nie próbowała się wymigać i od razu dzwonił do mnie gościu wyżej z firmy by sprawę jak najbardziej wykonać po naszej myśli.

Z góry prosił o ponowne najmniej 3 tygodnie bo wykonanie nowych traf trochę trwa... Nie znam się na trafach ale skąd mamy pewność ze juz nie dostaliśmy rdzeni z rozbiórki innych traf albo drutu z innego trafa... Panowie nie popadajmy w skrajności i paranoje. Jak wam tak źle to będę rościł o zwrot kasy i tyle. Przy czym ja odkupie ze 2-3 trafa które u mnie leżą bo dla mnie sa OK:)

Sądzę ze nasze zamówienie to kropla w obrocie takiego noratela.

Skomentuj

...jeszcze raz proszę o kontakt z firmą w poniedziałek przez kolegę który organizował zamówienie o poinformowanie że jeden z zamawiających chce zwrotu pieniędzy w ramach reklamacji ,takie mam prawo i z niego korzystam
                    zapewne dla tak dużej firmy zwrot pieniędzy za 1 sztukę to gdzieś 0,00001 % obrotów więc nie zaboli ich taka błahostka

Skomentuj

Zamieszczone przez eustachy Zobacz posta
                      ...jeszcze raz proszę o kontakt z firmą w poniedziałek przez kolegę który organizował zamówienie o poinformowanie że jeden z zamawiających chce zwrotu pieniędzy w ramach reklamacji ,takie mam prawo i z niego korzystam
                      zapewne dla tak dużej firmy zwrot pieniędzy za 1 sztukę to gdzieś 0,00001 % obrotów więc nie zaboli ich taka błahostka
                      Eustachy zamówienie to całość przypominam mimo ze wiedzą iż na całość składało sie wielu. Kolego wszędzie ja widnieje jako zamawiający i proszę o opanowanie się wszyscy siedzimy w tym tak samo. Było głosowanie....
                      Zapytam ich o taka możliwość ale nie sądzę.

Ponownie powiem ze w obecnej sytuacji i z obecnym podejściem niektórych(dzwiedziu ostrzegał) naprawdę jestem za zwrotem kasy mimo głosowania i o takie coś będę ich jutro pytał. Mój poziom irytacji na zachowanie noratela jest kilkuprocentowy natomiast na wypowiedzi kolegów kilkusetprocentowy...
                      Last edited by dj_zibi; 08.06.2014, 11:12.

Skomentuj

eustachy problem poczekać jeszcze trochę na te trafo?
                        Wyjdzie, że przez jedną osobę całe zmówienie pójdzie do kosza, a jakby nie patrzeć to jest okazja, bo zamawiając pojedyncze trafo zapłaci się znacznie drożej.

Skomentuj

Nie ma co popadać w skrajności, wątpię aby się bawili w odwijanie uzwojeń tym bardziej do ich ponownego wykorzystania (na szpuli zawsze musi być zapas drutu, prowadnice itp, kto jakie kolwiek trafo nawijał to wie o co chodzi tym bardziej z tak zwanych skrawków (nie da zachować tej samej liczby zwojów po odwinięciu i ponownym nawinięciu tylko zawsze mniejszą i do tego ręcznie a maszynowo minus prowadnice i szpula i jeszcze zagięcia drutu oraz złe prowadzenie co wyklucza nawijanie starego drutu).
                          Nawet gdyby odwinęli całe wtórne to i tak jest na pewno oddzielone jest przynajmniej specjalną folią pri od sec.

Skomentuj

... Ja mam czas nie zaboli mnie czekanie jeszcze jeden miesiąc, jeżeli będę miał gwarancje że dostanę nowe a nie przewijane a takiej gwarancji nie mam poza obietnicą a i ona jest dość wątpliwa ,ale nie zgadzam się na jakieś pół środki zapłaciłem za nowe a nie na,jakieś roszady ...

Skomentuj

Ja tylko zaznaczylem kilka faktów które mają miejsce.

I nie ma chyba co zabardzo kombinowac i zrywac zamówienia, bo i tak kazdy bedzie zamawial indywidualnie.
                              Pozostaje poczekac az Noratel zrobi trafa wedlug zamówienia i po temacie.
                              Last edited by micha7n; 08.06.2014, 12:10.

Skomentuj

jestescie wstanie uwierzyc w to ze jak raz noratel dal dupy to drugi raz nieda i jestescie dalej im zaufac ??,dobra szanujaca sie firma nie pozwala sobie na takie bledy,to juz nie chodzi o czas oczekiwanie tylko dalej pakujemy sie w wielka niewiadoma jaka bedzie okazja to lepiej zarzadac zwrot kasy i zamowienie zlozyc w toroidach(bardziej zaufana firma),pozatym hm widzial ktos kiedykolwiek wersje audio w wydaniu Noratela??

Skomentuj

Kaman i Eustachy ładna pogoda, idźcie sobie na grila, przewietrzyć się trochę i ochłonąć.
                                  I jeszcze raz powtarzam że nie ma to wpływu na jakość jak użyją rdzeni z pierwotnym ponownie.
                                  Wszyscy bierzemy z toroidów, wersję audio, a rozbierał je ktoś w celu analizy, przemierzył kiedyś?
                                  Na elektrodzie ktoś kiedyś pisał że coś z nimi nie tak, raz też nie mi ale do mnie zostały wysłane trafa zamiast audio to zwykłe, na as w wątku o ugodzie pisałem o tym.
                                  Nie żebym się upierał nad noratelem bo to nasza wspólna decyzja, ale uważam że będą ok.
                                  Naprawiałem nie raz sprzęt firmowy, nie tani i posiadał trafa noratela w wersji zwykłej.
                                  Nie znam firmy która stosuje np z toroidów.

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777 Zobacz posta
                                    dobra szanujaca sie firma nie pozwala sobie na takie bledy
                                    Zamawiałem okna z dobrej i szanującej się firmy, wyobraź sobie że jedno przyjechało o POŁ METRA ZA WĄSKIE okazało się że osoba wprowadzająca pomiary do systemu zrobiła czeski błąd i zamiast 1720 wprowadziła 1270. Ekipa montująca wstawiła to okno "na chwilę" opiankowała je a pustą część wypełniła styropianem i za tydzień zjawili się z nowym odpowiednim oknem. Pytałem montażystów co ze starym robią, powiedzieli że idzie do śmieci, w sumie wierze im bo jak odsprzedać opiankowaną ramę? W wielkiej formie siedzi sobie Pan i czyści ramy z pianki żeby odzyskać parę złotych?
                                    U rodziny przyjechały okna z innej firmy i w jednym była pęknięta szyba i tutaj już nie było tak różowo. Trzeba było wydzwaniać i po miesiącu dopiero przyjechali oburzeni że im się dupę truję o głupią szybę.
                                    Szanująca się firma widzi swój błąd i proponuje rozwiązania a partacze będą kombinować. Na nas już nie zarobią zarobią na następnych, ale nie sądzę żeby pozwolili sobie na to żeby odwalić fuszerkę.

Skomentuj

Ale w sensie co ? Zrobili specjalnie wersje normalną i mieli nadzieje, że ktoś kto zamawia trafa według konkretnych wymagań tego nie zauważy (wliczając brak zalania środka widoczny od razu) ?

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                                        Ale w sensie co ? Zrobili specjalnie wersje normalną i mieli nadzieje, że ktoś kto zamawia trafa według konkretnych wymagań tego nie zauważy (wliczając brak zalania środka widoczny od razu) ?
                                        Tak naprawdę to nigdy nie wiadomo, zapewne takie ilości zamawiają u nich firmy, które nawet nie weryfikują czy transformator spełnia wymagania - osoba, która je wsadza do urządzeń (np. firmowych) nie posiada faktury by zweryfikować otrzymane transformatory.

To jest gdybanie, ale tak samo realne jak gdybanie, że ktoś się po prostu "pomylił" przy 30+ transformatorach, ale zainkasował za wersję audio i wszędzie (min. na fakturze) miał to samo napisane - wersja audio. Co ciekawe, nikt tego jakimś cudem nie zweryfikował przed wysyłką. Przecież na pewno ktoś sprawdzał czy ilość na fakturze zgadza się z tym co jest w paczce.

Skomentuj

Po pierwsze, osoba która je wsadza do urządzeń musi być idiotą żeby nie wiedzieć co wsadza lub ma to głęboko w d..ie bo szef kazał lub ma za małą stawkę.
                                          Po drugie, księgowe w większości przypadków niewiedzą co ich firma sprzedaje, wystawia fakturę ktoś ją przypina z listem przewozowym, ilość się zgadza i wioo do klienta a później są jaja. Wiem jak to w praktyce wygląda.
                                          Ale nie ma co gdybać lub kogoś tłumaczyć, stało się i tyle. Firma chce naprawić błąd i to się chwali.
                                          A jak to zrobią to już oni sami wiedzą, my mamy na to rok gwarancji, a to dużo czasu na ich sprawdzenie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X