Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zbiorowe zamówienie Transfromatorów audio - Accuphase E-450

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ale co Ty myślisz, że płacąc za trafo 400zł dostaniesz jako rekompensatę połowę tej sumy?
    To się grubo mylisz, bo była by to kwota rzędu 30-40zł.
    Za dużo głów do gdybania. Zrób my głosowanie i tyle - nowe vs zalane nasze nowe "stare".

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
    Czy jest sens ekranu zewnętrznego jeżeli trafo jest w puszcze, bo mi się wydaję, że nie.
    Będzie to pewno plastikowa puszka, więc zaekranuje jak po ch...

Skomentuj

Jeżeli to by miała być kwota 30-40 zł to wtedy ta opcja nie ma sensu.
      Jeszcze nie spotkałem się z plastikowymi kubkami do traf.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
        Jeszcze nie spotkałem się z plastikowymi kubkami do traf.
        Widocznie mało w życiu widziałeś :-)
        Na pewno nie będzie to identyczne co wersja supreme z toroidów.

Skomentuj

Do scythe1123 ...ekran zewnetrzny a puszka( nawet jesli bedzie metalowa) to nie to samo...

Skomentuj

a zastanawial sie ktos wogole dlaczego noratel nie zorbil traf jakie chcielismy i teraz szuka rozwiazania tak zebysmy byli zadowoleni,bez sens wykonac trafa w wersji podstawowej podliczyc jak za wersje podstawowa to chyba normalne ze zlecajacy takie zamowienie w tyn wypadku zibi nie bedzie zadowolony i zwroci sie do nich z powrotem , ta firma wogole kiedykolwiek wykonywala trafa w wersji audio z tego co pisze dwiedziu,transformatory tej firmy zawsze byly w wersji podstawowej

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777 Zobacz posta
              a zastanawial sie ktos wogole dlaczego noratel nie zorbil traf jakie chcielismy i teraz szuka rozwiazania tak zebysmy byli zadowoleni,bez sens wykonac trafa w wersji podstawowej podliczyc jak za wersje podstawowa to chyba normalne ze zlecajacy takie zamowienie w tyn wypadku zibi nie bedzie zadowolony i zwroci sie do nich z powrotem , ta firma wogole kiedykolwiek wykonywala trafa w wersji audio z tego co pisze dwiedziu,transformatory tej firmy zawsze byly w wersji podstawowej
              Pomyłka ludzka ? O_o

Skomentuj

A moze dla rozluznienia atmosfery totalnym polzartem....moze Noratel ma swojego agenta z Accuphase?...i to jeden wielki spisek

Skomentuj

Jestem za opcją zwrotu obecnych traf niech zrobią i przyślą nowe, koszty wysyłek i tak są po ich stronie, jestem również za tym żeby wszyscy z zamówienia dorzucili się po parę złotych na jedno dodatkowe trafo, które zostanie rozłożone (oczywiście losowe z zamówienia o czym Noratel zostanie wcześniej powiadomiony) i sprawdzone pod względem poprawności wykonania.

Dj Zibi takie rzeczy zdarzają się wszędzie (sam kiedyś wiozłem ciężarówkę zderzaków z VW do przemielenia bo wtryskarka coś złe zrobiła) uważam ze tylko nowe trafa pozwolą Ci spokojnie zasnąć bo w zalanych zywica moze okazac sie ze odwalili fuszerke.

Co do gwarancji pamietajcie ze Noratel bedzie ja respektowal tylko od Dj Zibi. Wole dostac 100% pewny produkt a nie bawic sie w wysylki do Zibiego przez 2 lata.
                  Last edited by Rhainkraft; 06.06.2014, 21:41.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                    Widocznie mało w życiu widziałeś :-)
                    Na pewno nie będzie to identyczne co wersja supreme z toroidów.
                    A jakby te oddać i wziąźć z toroidów?Ile taka wersja supreme? na pewno dopłata by była.... Chociaż z drugiej strony wszyscy chcieli sprawdzić noratel'a... i w sumie .....sprawdziliśmy :/

Skomentuj

Ja chciałem sprawdzić i wtopa.
                      Z toroidow daaaaaawno by już było i takie jak trzeba.

Skomentuj

dobra ludziska .... dużo gdybania, żadnych konkretów ...

jest nas 25 osób które kupiło trafo, każdy z kupujących ma jeden głos

niech każdy się określi którą opcje chcę - większa liczba osób decyduje o losie traf

ja jestem za opcją nr 1

Skomentuj

Jeszcze jedna kwestia.... Myślę, że opcja nr.1 nie różni się od opcji nr.2,5
                          Załóżmy, że zwracamy im trafa i co? Wyrzucą je do kosza a nam nawiną zupełnie nowe?
                          Nie wierze, że nie spróbują nam wcisnąć tego samego trafa w nowym opakowaniu.
                          Ja wiem, że pojawiła się opcja złożenia się na jedno dodatkowe trafo w celu pokrojenia na drobne kawałki, ale coś czuje, że wrypiemy się znowu.
                          Może jestem pesymistą ale mam dziwne obawy...

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jedyną gwarancją, że dostaniemy zupełnie nowe trafa jest opcja oddania traf które mamy dopiero po przysłaniu nam nowych....
                          Last edited by intoxdm; 06.06.2014, 23:43.

Skomentuj

Zamieszczone przez intoxdm Zobacz posta
                            Jedyną gwarancją, że dostaniemy zupełnie nowe trafa jest opcja oddania traf które mamy dopiero po przysłaniu nam nowych....
                            Też tak myślę - kurier dostarcza nowe z bonusem i odbiera stare, moje zdanie, choć wersja 2,5 tez ciekawa pod warunkiem że proces jest wykonywany profesjonalnie bez uszkodzeń, zapewne odwijanie i nawijanie to dłuższy etap niż zrobienie nowych.
                            Last edited by jaman7; 07.06.2014, 00:15.

Skomentuj

Dostarczają nowe oddajemy stare ale ryzyko istnieje że w zalanej puszce coś tam będzie ale co!

Chce zwrot kasy

Nie ma co ryzykować i bawić się w przesyłki gwarancyjne bo reklamacje będą trwać miesiącami iod A do B z B do C i na odwrót i kto oberwie najbardziej ? , dlaczego w głosie forum cały czas słyszę że te 3 opcję coraz mocniej zlewają się w słowo warunek ,chcieliścię sprawdzić czy firma jest godna to się przekonaliśmy jaką jest to jest zamówieńie za około 10 tys. Więc ktoś potraktował nas jak dzieci z lutownicą ,klon poczeka jeszcze miesiąc nie będę pędził z budową za wszelką cenę wkładając w niego modyfikowane serce całego projektu ogłaszając poźniej na forum JAKOŚ TO GRA ALE NIE GRA

zwrot kasy to kwestia umowy i praw
                              Jakie mamy za złamanie warunków przez stronę, wszystko zamknie się w 14 dni max lub jak pisał kolega 10 dni a przyczyną jest nie wykonanie zamówienia a nie ciągle zabawy z kurierem jak myślicie kto szybciej wymieknie szary kowalski czy firma

Moje zdanie znacie

Skomentuj

Panowie.

1 - nowe trafa
                                2 - dodajemy ekran zalewamy etc + dokumentacja fotograficzna.
                                3 - zwrot kasy
                                4 - te trafa w obniżonej cenie(muszą dac upust minimum 70-80zł)

Każdy niech odda 2 głosy jeden główny drugi pomocniczy:)

Główny 4.... tak chce te trafa taniej:)
                                Pomocniczy 1... ewentualnie chce nowe,

Skomentuj

Główny - 1
                                  Pomoc. - 3
                                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                    4 - te trafa w obniżonej cenie(muszą dac upust minimum 70-80zł)
                                    ...ile kosztuje wersja standart w tej firmie ?...

... i żeby było przejżyście z głosem każdego forumowicza na temat wyboru zapytam czy jest możliwość zrobienia coś w podobie tabelki zbiorowego zamówienia i t tam umieszczania odpowiedzi ?
                                    Last edited by eustachy; 07.06.2014, 08:55.

Skomentuj

Główny - 4 -> Ale tak jak sugeruje Eustachy, upust powinien być od ceny transakcyjnej takiego trafa (przy czym cenę transakcyjną rozumiem jako katalogową minus rabat jaki normalnie byśmy dostali przy takim dużym zamówieniu)
                                      Pomocniczy - 1

Skomentuj

Panowie ja nie chce nawracać, ale żebyście później nie psioczyli że słyszycie 50 hz, brum, trzaski i "a nie mówiłem, trzeba było wymienić na ekranowane".
                                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Główny - 2
                                          Pomoc - 1

Przy czym mam zamówione 2 trafa wiec procentowo głos oddaje x2.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X