Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zbiorowe zamówienie Transfromatorów audio - Accuphase E-450

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dla mnie opcja: " 1-Próba zwrotu i dostarczenia pełnego towaru"
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ewentualnie będzie forumowa wyprzedaż po kosztach :P Osobiście trzymam kciuki za rozwiązanie sprawy ale z drugiej strony na nie liczył bym na zbyt pomyśle rozstrzygniecie dla Was zamawiających :/

Skomentuj

Jestem ciekaw co z tego wyniknie, z resztą jakby mieli zwrócić różnicę w cenie do wersji standard to też nie halo, bo moim zdaniem powinni dać dodatkowy upust z racji spartaczenia roboty i rekompensaty dla klienta.
        Zobaczymy jak nas potraktują.

Skomentuj

Panowie po 8 bede dzwonił do nich.

Skomentuj

I jak tam Zibi.... wiadomo coś?

Skomentuj

Ludzie chyba pracują...

Kolejny raz powtórzę ze "zwykłe" trafa z toroidów to szit i nie należy ich porównywać ze zwykłymi trafami innych producentów. Ja do tej pory byłem zadowolony ze zwykłych Norateli, ale nie o tym.

Noratel dał nam 2 i poł opcji:
              1- Wykonają dla nas trafa jakie chcieliśmy, te im odsyłam;
              2- Przerobią nasze trafa tzn. odwiną folię założą ekran magnetyczny przeciwzakłóceniowy, następnie nawiną folię, zaleją cały transformator żywica(również dookoła) i dołożą "puszkę" dookoła transformatora(coś ala supreme z toroidów). Całe trafo będzie zalane jako monolit.
              2 i poł- To samo co w 2 + dodatkowo odwiną trafo założą ekran miedzy pierwotnym a wtórnym(potwierdzenie czy sie tak da bęzie w poniedziałek.

Do wszystkich opcji oczywiście będę chciał do nich dokumentację fotograficzną jak wykonują trafa(by nie zalali i nie wiadomo co tam jest). We wtorek możne być kurier u mnie po odbiór traf.

Ja jestem za opcją 2/2,5 jako ze ostatecznie dostaniemy trochę lepszy7 produkt niż chcieliśmy.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                Do wszystkich opcji oczywiście będę chciał do nich dokumentację fotograficzną jak wykonują trafa(by nie zalali i nie wiadomo co tam jest).
                Też tak pomyślałem jak napisałeś o tym "baniaczku"

jeśli zrobią to solidnie chodzi mi o opcje 2/2,5 to mogłoby to być...

- - - - - aktualizacja - - - - -

Tylko takie nawijanie to amatorszczyzna, nie wierze że ten drut będą prostować i żeby lakier nie popękał :/
                DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta

Tylko takie nawijanie to amatorszczyzna, nie wierze że ten drut będą prostować i żeby lakier nie popękał :/
                  Trafa później przechodzą próby, również teraz dostałem dokument podpisany o przejściu prób napięciowych, prądowych zwarciowych etc. Wydaje mi się ze nikt nie podpisze się pod dokumentem jeśli bedzie cos nie tak.

Gdy wybierzemy opcje 2/2,5 postaram się wynegocjować 2 lata gwarancji zamiast 1 roku.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta

Ano właśnie niby atrakcyjne się wydaje, ale jak to będzie z jakością (szczególnie jak trafo było impregnowane) ?

Zabawne, też pomyślałem że mogliby wsadzić te same trafa w puszki/zalać żywicą i nikt by się nie zorientował (no ale to już by była jazda po bandzie, chyba zbyt poważna firma na takie zabawy ?) ;-)
                    Last edited by gi; 06.06.2014, 12:39.

Skomentuj

Ja myślę że jak zagwarantują że wszystko będzie jak przy nowym trafie to bierzemy 2,5
                      Jak proponują full opcje że tak powiem i nie mówią że może być coś nie tak więc można się pokusić.
                      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez micha7n
                        Czyli pozostaje opcja jak dla mnie 2. Chyba ze wiekszosc bedzie sie upierac przy 2.5 :) tez moze byc.
                        Dobrze ze chociaz postawili sprawe jasno i rzeczowo.
                        Szczerze mówiąc to jak dla mnie bardziej atrakcyjnie wygląda opcja 1 (lub 2.5 o ile da się to zrobić porządnie).

W opcji 2 dostajesz puszkę za 10 zł i żywicę za kolejne 10 zł czyli tanią estetykę (która będzie wewnątrz obudowy i tak), a tracisz ekranowanie pri/sec (czyli jakość, na ile znacząco to mi ciężko powiedzieć).
                        Last edited by gi; 06.06.2014, 13:03.

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                          Szczerze mówiąc to jak dla mnie bardziej atrakcyjnie wygląda opcja 1 (lub 2.5 o ile da się to zrobić porządnie).

W opcji 2 dostajesz puszkę za 10 zł i żywicę za kolejne 10 zł czyli tanią estetykę (która będzie wewnątrz obudowy i tak), a tracisz ekranowanie pri/sec (czyli jakość, na ile znacząco to mi ciężko powiedzieć).

Masz rację, ja ufam ludziom ale gdzieś w głowie mi siedzi.... a jak będą to dalej te same trafa tylko odwinięte i zawinięte? Czasy mamy dużo do poniedziałku. Jak mają wszystko zalac to musi byc dokumentacja fotograficzna... dali plamy to soryy, nie ma zdjęć chcemy nowe trafa.
                          Last edited by dj_zibi; 06.06.2014, 13:27.

Skomentuj

Ludzie chyba pracują...
                            Kolego bez nerwów. Ja rozumiem, że wszyscy mamy swoje obowiązki. Zapytałem z ciekawości bo sam napisałeś, że będziesz dzwonił do nich po 8:00.

Wracając do meritum, czyli wyboru opcji. W tym momencie zdam się na Was Panowie, bo macie większe doświadczenie w tych sprawach.
                            Last edited by intoxdm; 06.06.2014, 13:27.

Skomentuj

Kolejny raz powtórzę ze "zwykłe" trafa z toroidów to szit i nie należy ich porównywać ze zwykłymi trafami innych producentów. Ja do tej pory byłem zadowolony ze zwykłych Norateli, ale nie o tym.
                              Nie zgadzam się z tym. Tak samo ciągle zapominasz o fakcie, że za te transformator zapłaciłeś 2/5 więcej niż koszt takiego samego transformatora w toroidach. Po prostu droższa cena dyktuje lepsze wykonanie, ot cała tajemnica.

Nie ma co psioczyć aby ratować sytuację.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                Nie zgadzam się z tym. Tak samo ciągle zapominasz o fakcie, że za te transformator zapłaciłeś 2/5 więcej niż koszt takiego samego transformatora w toroidach. Po prostu droższa cena dyktuje lepsze wykonanie, ot cała tajemnica.

Nie ma co psioczyć aby ratować sytuację.
                                .3lite ale ja nie mówię tego w kontekście ceny a tego ze ludzie którzy znają zwykłe dziadkowskie trafa z toroidów myślą ze wszystkie inne "zwykłe" tez takie są.

I nikt nie psioczy a realnie oceniam jakość(nie patrząc na cenę) zwykłego trafa, z mojego punktu widzenia najlepiej to odesłałbym im to w cholere niech oddadzą kasę.
                                Last edited by dj_zibi; 06.06.2014, 13:40.

Skomentuj

Rozumiem o co chodzi, i widzę, że ten zwykły transformator jest lepiej wykonany - no ale jaka cena :/ Zapłaciliście za audio wersję, macie zwykłą, na Waszym miejscu zapewne bym sobie je zostawił i oczekiwał dużego obniżenia ceny, ale widzę, że takiej opcji nie ma.

Taki transformator będzie też spełniał swoje zadanie, gdyby dodać do tego fakt obniżenia ceny, to macie taniej cały wzmacniacz. Transformator nie będzie buczał sam z siebie, buczenie jest objawem złego podłączenia i utworzenia DC na wtórnym przy nierównym obciążeniu gałęzi.
                                  Last edited by .3lite; 06.06.2014, 13:47.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                    Rozumiem o co chodzi, i widzę, że ten zwykły transformator jest lepiej wykonany - no ale jaka cena :/ Zapłaciliście za audio wersję, macie zwykłą, na Waszym miejscu zapewne bym sobie je zostawił i oczekiwał dużego obniżenia ceny, ale widzę, że takiej opcji nie ma.
                                    Nie mówię o tym ze mamy zwykłe w cenie audio, ale zwykłe Noratelowe w normalnej cenie(która i tak jest trochę wyższa niż to badziewie z toroidów).

EOT już.

Taka opcja jest i została zaproponowana przez Noratel jako pierwsza, ale zobacz co koledzy wyżej chcieli, zwykłe = badziewne -> wiec negocjuje dalej.

Skomentuj

Taka opcja jest i została zaproponowana przez Noratel jako pierwsza, ale zobacz co koledzy wyżej chcieli, zwykłe = badziewne -> wiec negocjuje dalej.
                                      No cóż, lepszy transformator nie naprawi błędów składającego :)

EOT już.
                                      Tak jest.

Skomentuj

nam nic innego nie pozostanie jak przyjac trafa od kuriera mozna jedynie sie dopomniec rekompensaty ale nie tylko w postacji przesylki po talerzyku i gumowej podkladki ale i zniwelowaniu kosztow,jak tak wyglada wersja audio to pytanie jak wyglada wersja podstawowa:) chyba ze roznica widnieje jedynie na fakturze:)

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777 Zobacz posta
                                          nam nic innego nie pozostanie jak przyjac trafa od kuriera mozna jedynie sie dopomniec rekompensaty ale nie tylko w postacji przesylki po talerzyku i gumowej podkladki ale i zniwelowaniu kosztow,jak tak wyglada wersja audio to pytanie jak wyglada wersja podstawowa:) chyba ze roznica widnieje jedynie na fakturze:)
                                          Przecież to jest wersja podstawowa, a zostają nam co najmniej 4 opcje do wyboru ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X