Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wycieczka do Niemiec

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

RS225 za 230 zł lub L22rn4x/p za 310 zł.

Pierwszy potrzebuje ok. 50 litrów a drugo ok. 35. Uważam, że do takiej konstrukcji inne opcje raczej będą droższe już na pewno odrębne materiałowo/brzmieniowo.

L22 nie słyszałem, ale o mało co nie popełniłem na nim aktywnych dołów pod monitorki.

Na twoim miejscu Pawle, puściłbym TB w odgrodzie, a na dół dał Daytona, który swobodnie pociagnie do 1khz. Moim jakże subiektywnym zdaniem ciężko będzie zrobić przy niskim nakładzie coś o wyższej wartości w ramach omawianej koncepcji.

Skomentuj

mor den siur, to nie ma byc dla mnie tylko dla osoby z elektrody.
      tylko ze oczywiscie musi to zatwierdzic wiekszosc zeby to mialo pozniej zastosowanie.

dayton kosztuje 230zl obecnie a jest spojny materialowo i stylistycznie (z tym czarnym) TB wiec wydaje mi sie ciekawym pomyslem

to jak panowie - zgadzacie sie na cos takiego?
      jak euro spadnie to i glosniki potanieja wiec bedzie ciekawa alternatywa - nawet sam bym sie o takie pokusil

te kolumny maja byc poczatkiem kina domowego. satelitki wykona sie tylko na szerokopasmowce + tweeter i tez cena bedzie w granicach tolerancji

Skomentuj

Satelitki mozna robić wtedy dalej na tych samych TB bez tweetera .

Ten dayton jest dość ok, też nad nim myślałem. Nawet stylistycznie umieszczajac go na froncie dałoby sie to razem połączyć w wspólną całość pomimo sporych dysproporcji rozmiarowych.

Do wersji 1,5 droznej mozna brać TB W3-871SA (te co mam w swojej odgrodzie) do wersji w roli średniego prędziej mozna wybrać wiekszego 655 (C/A/SA ? - to chyba tylko wersje kolorystyczne).

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
          Nawet stylistycznie umieszczajac go na froncie dałoby sie to razem połączyć w wspólną całość pomimo sporych dysproporcji rozmiarowych.
          zawsze mozna zastosowac jakis trik optyczny - np ramka tak jak to ma miejsce w sprzecie "plastikowym"
          Do wersji 1,5 droznej mozna brać TB W3-871SA (te co mam w swojej odgrodzie) do wersji w roli średniego prędziej mozna wybrać wiekszego 655 (C/A/SA ? - to chyba tylko wersje kolorystyczne).
          skoro masz juz te glosniki to przetestujesz wszystkie opcje. ja pisze do budzetodawcy na ktora opcje sie decyduje :mrgreen:

Skomentuj

hmmm moim zdaniem zawsze można zrobi "dzielone" 3 drogi albo 1,5 drogi, bas w jednej dużej skrzyni a w drugiej fullrange (+ tweeter) coś a'la monitorki :)

Skomentuj

(C/A/SA ? - to chyba tylko wersje kolorystyczne).
              Jednoliterowe oznaczenia mówią o numerze wersji i gatunku użytych materiałów konstrukcyjnych, np. kleju. Dwuliterowe o dodatkach typu ekranowanie magnetyczne lub jego braku.

Skomentuj

No z tym daytonem RS225 to fajna opcja i tania sam bym się z chęcią złapał na takie cacuszko jak by to wypaliło.

Skomentuj

dobra panowie - zdecydowane jest ze beda to klasyczne 3 drogi.
                  jutro bede mial odpowiedz czy startujemy teraz czy poczekamy az euro sie ustabilizuje

Skomentuj

niestety czekamy az euro wroci do normy.
                    ale dobra wiadomosc jest taka ze leon kupi sam glosniki i odrazu na cale kino :P

odezwie sie jak euro bedzie na normalnym poziomie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                      odezwie sie jak euro bedzie na normalnym poziomie
                      Niech uważa, żeby go kolejna zima nie zastała :lol:

[ Dodano: 2009-02-08, 23:21 ]
                      A co będzie na górze w tych trzech drogach ?

Skomentuj

z tego co pamietam to proponowaliscie ceramicznego tangbanda

Skomentuj

Co proponowaliśmy to pamiętam ale pytanie czy przyszły właściciel "przyklepał" takie zestawienie przetworników ?

Skomentuj

co do euro to ma spasc i to ponoc ponizej 4 zl juz niedlugo, tak dzis w radiu trombili wiec warto poczekac a jezeli zamawialibyscie cos z zagranicy to ja bym tez chcial cos zamowic jak by byla mozliwosc.

Pozdrawiam

Skomentuj

Quester, gotowkodawca nie jest osluchany i obeznany z glosnikami. pokazalem link do tego ceramika i sie spodobal

Skomentuj

a co robicie jakis nowy projekt na 3 drogi ?

cos z wyzszej klasy gotowkowej czy pospolity projekt?

Skomentuj

bialagora, przeczytaj dokladnie to sie dowiesz.
                                  cos za rozsadne pieniadze (koncowy budzet bedzie pomiedzy STXami a peerlessami/seasami) i o ciekawie zapowiadajacym sie brzmieniu...

wczesniej zrobilismy 3 drogi na IT MDS. tam najwiekasza wada byl glosnik sredniotnowy. tutaj ten problem bedzie wyeliminowany wiec zestawik zapowiada sie bardzo uniwersalnie

Skomentuj

No juz wszystko wiem, bardzo ciekawa i dosc nietypowa koncepcja ale zapowiada sie fajnie szczegolne ze bedzie tam Dayton, choc wzyciu nie slyszalem zadnego z Daytonow to opinie jak najbardziej pozytywne. Moje monitorki beda pewnie na jednym z Daytonow, chyba ze sie cos zmieni.

Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez bialagora
                                      Wysłany: 2009-02-09, 13:28
                                      co do euro to ma spasc i to ponoc ponizej 4 zl juz niedlugo, tak dzis w radiu trombili wiec warto poczekac a jezeli zamawialibyscie cos z zagranicy to ja bym tez chcial cos zamowic jak by byla mozliwosc.

Pozdrawiam
                                      Ładne mi obniżki były xD

Ale pytam, Quester, nie robisz wycieczki czasem do Niemiec przypadkiem?

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Zamieszczone przez bialagora

Pozdrawiam
                                        Ci w radiu to dopiero wiedzą ROTFL

Skomentuj

Czaruję...
                                        X