Tak. AM jest na tym samym fizycznym serwerze.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Konsekwencje ataku na diyaudio.pl
Collapse
X
-
Quester, a może byś przeszedł na phpBB 3 ? jest dużo stabilniejsze chociaż trudne do opanowania przez mody i admina ale da rade i nie ma takich problemów chociaż mam forum już 2 rok na 2 i włamania na serwer nie miałem :) nie możliwe ze to jest od tego ze jest skrypt starszy,owszem ma bugi (tu tez są sprawdziłem[ale to nie ja :P])
co do zabezpieczenia to zabezpiecz hasłem PA powinno być dobrze ale jak ma bazę to i tak kicha zmiana hasła do bazy jedynieVolumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Questermarian, nie mam pojęcia... jedyne zgłoszenie problemu mam z 3:17 rano - dlatego założyłem, że w okolicach tej godziny nastąpił ponowny atak... czyli o 23 z minutami forum już znowu nie działało ?
Na stronie glownej napisales ze w razie cos by sie dzialo to mamy dac znac na PW... niestety jesli cos sie stanie to nie wejdzie sie na forum zeby PW napisac :wink: Spelnilem swoj obywatelski obowiazek za posrednictwem Escho,Peace :wink:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez RfckMoze ktoś nie lubi tego forum, albo był tu kiedyś ktoś go pojechal i zrobił zemste :oSpoko, to nie ja ;D Forum nie działało w nocy, oraz niestety ale wyszukiwałem coś z googlii i chciałem wejść na stronkę DIY i też mi wirami posypało...
Avast coś takiego mi wywalił: JS:Packed-AK [Trj]
Skomentuj
-
Prawda jest taka ze kto sie nie rozwija ten sie cofa...udzielam sie na kilku forach/poratalach przeżyłem masę zmian layoutów etc, byl placz zawsze na poczatku...a potem człowiek sie PRZYZWYCZAIL.
Trzeba sie rozwijac, bo przyzwyczajenie to najgorsza rzeczwkrada sie monotonia, brak czujnosci etc.
co przeszlo zmiany;
www.roslinyakwariowe.pl
www.benchmark.pl
www.pclab.pl
www.purepc.pl
Wejdzcie na ktoras z tych stron, sa brzydkie? sa zle? stwarzaja problemy? Userzy psioczyli...jednak zmiany sa nieuniknione
pzdr
Skomentuj
-
tak czytam i czytam, wnioskuję 3 tematy do poruszenia:
-Czy jest ktoś obcykany na tyle aby pomóc, pomagać Questerowi. O ile on sam takowej pomocy szuka.
-Nic większego nie robimy, "żyjemy" jak dawniej.
-Zmiana systemu, dobrowolne składki, ale to bardzo zagmatwany temat i wiele podtematów z nim związanych trzeba by było omówić. I co by było jakby ludzie przestali się składać?
To tylko moje spostrzeżenia, nie wnoszące nic do dyskusji :idea:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez El_lieroI co by było jakby ludzie przestali się składać?
=========================================
Taka moja sugestia... albo dwie:
1. Jesli am faktycznie juz jest opuszczone przez admina itd uznane za upadle (a widze ze jest jak sam przyznaje) proponowalbym zamknac rownoloegle forum i przekierowac ares na diyaudio co zwiekszy popularnosc forum itd. Zarazem miloby bylo wspomniec np w naglowku czy stopce czy gdzies ze jest to forum na ktore sklada sie takze byla AM do ktorej pewnie wielu z nas ma sentyment. Nie wime jak z zawartoscia forum czy daloby sie cos poprzenosic itd.. to kwestie techniczne ale uwazam ze bez sensu jest utrzymywanie albo pozostawianie przy zyciu niezywego forum AM.
2. To do czego przyzwyczaili sie audiomaniacy shoutbox. Proponowalbym zeby w layoucie znalazlo sie tez miejsce gdzies na dole (moze byc opcja wylaczenie jesli komus sie nie podoba) na shoutbox bo to bardzo fajna sprawa.
tyle chyba ode mnie
Skomentuj
-
Też jestem za ty, żeby połączyć audiomanie z diyaudio. Po co niepotrzebnie utrzymywać 2 serwisy skoro można je połączyć w jeden.
Jeśli chodzi o SB to fajnie by było jakby pojawił się na diyaudio. Wiem, że niektórych to denerwuje, ale można zrobić tak jak n_omyzs napisał, czyli ustawić możliwość wyłączania. Wbrew pozorom SB często przydaje się jak ktoś chce uzyskać szybką odpowiedź na krótkie pytanie. Wtedy zakładanie nowego tematu nie ma sensu.
Skomentuj
-
Nie jestem w temacie mechanizmow dzialania forów, ale np. tak jak jest na http://www.trioda.com/forum/ by starczyło? Wiem ze tam tez ataki sa czasem...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pegelmesser.....tak jak jest na http://www.trioda.com/forum/ by starczyło? Wiem ze tam tez ataki sa czasem...
Jeżeli nawet solidne hostingi likwidują lub zakazują stosowania tego skryptu to coś w temacie musi być.
I tak jak piszesz nie trzeba być znawcą (jak i ja).
I kolejny przykład (zwany tam awarią bazy :) )
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=20491
Skomentuj
-
To były działania zmierzające do ustalenia IP włamywacza. Tym razem się udało.
[ Dodano: 2009-04-15, 10:13 ]
Trwają prace nad przywróceniem 100% funkcjonalności mechanizmu. Czasowo mogą wystąpić problemy z interpretacją tagów BBCode.
Proszę zauważone błędy zgłaszać tutaj.
csbiczek, thx - pracuję nad tym.
Skomentuj
Skomentuj