Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Konsekwencje ataku na diyaudio.pl

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kurczę widzę że temat: ,, Pokaż się na forum, czyli forumowicze na zdjęciach" działa innym a mi na przykład nie działa :neutral:

Skomentuj

Nie działa, jak wyżej.

Skomentuj

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=14079
        Nie dziala

Skomentuj

Spokojnie Panowie. Pojutrze wszystko wróci do normy.

Skomentuj

tylko informujemy tak jak to mielismy robic

Skomentuj

Temat "laserówka do 200zł" nie działa

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=13532

a jutro w MM wyprzedaż :sad:

Skomentuj

nie zebym kogos krytykowal...

ale dziwie sie skad macie takie problemy z postawieniem serwisu na nogi po "awarii/wlamaniu"
                czy czlowiek ktory zajmuje sie serwerem/shellem cokolwiek to jest, nie robi regularnie kopii?

taki serwis tzn. jego baza + katalog ze skryptami forum po kompresji nie bedzie duzo zajmowac, wiec co za problem robic backup codziennie np o 2-3 w nocy (kopie przeca mozna sobie co jakis czas w paczce .tar.gz|bz2 przepychac do domu na dysk), w razie jakiejkolwiek awarii spokojnie mozna wywalic caly katalog, wgrac z kopi glanc "czystą" wersje (conajwyzej bedziemy miec 1-dniowy rollback) to samo z baza danych ;]

po takich zabiegach zero problemow z dzialaniem bo przeca odtworzylismy kopie 1:1 ze wczoraj, nie rozumie ;-p

tak jak pisalem na poczatku, nie chce nikogo obrazac ze nie dopelnia swoich kompetencji czy cos, taki hint! (i jestem ciekaw ;p)

zdrówko

Skomentuj

Hmmm.. Ale po ataku jakos nie widac ze jakeis posty gina czy cos, wiec nie wiem czy ten backup jest niezbedny. Skutkiem ataku jest przewaznie to ze przy wejsciu na forum na kompa chce sie wbic trojan zostawiony przez hackera.

Skomentuj

tomq88, i nie działają niektóre tematy(tak dla ścisłości)

Skomentuj

kazdy szanujacy sie admin robi regularne kopie zapasowe, to jest akurat normalne i nie jest to zadna nowosc, nikt rozsadny nie idzie na "hardcore", "teraz jest to i bedzie, nie ma sensu robic kopii" (potem wlasnie sie tak dzieje, przywracanie zajmuje 2 tygodnie, cos nie dziala czy cos, to akurat mala sprawa jest, bywaja przeciez "cięzsze" serwisy, bazy)

a to ze uzytkownikow windowsa neka trojan, to prawdopodobnie zostal on jakims sposobem pod "cos" podczepiony (czyt. zostal zmodyfikowany jakis skrypt, cokolwiek poniewaz sposobow jest wiele), wiec w takim przypadku przywrocenie kopii z dnia przed "atakiem" pomoze, poniewaz dzien wczesniej wszystko bylo okej (skrypt byl "czysty"), oczywiscie przywrocenie ma sens wtedy gdy ewentualna luka zostala "zalatana"

Skomentuj

a opcja >moder< kolejne tematy "wiesza" wiec jakis problem jest z forum.

Skomentuj

A jakby ktoś przeczytał temat, a nie pisał jak filip z konopii, to by wiedział, że kod forum został specjalnie złamany, po to aby nakryć złoczyńce - i przez to forum bylo nieczynne przez kilka dni - aby haker znowu zaatakował i wpadł - tak też się stało. Ale niestety posypał się przez to mechanizm forum, nad którym Q pracuje już od kilku dni.

Myślę że już sprawa jest zrozumiała?

Skomentuj

raportuję że temat ,, forniry" nie działa

Skomentuj

Raportuje, iż najezdzajc myszka na tytył watku ukzauje sie mi nieprawidlowa ilosc nieprzeczytanych wiadomosci w danym watku, np. w temacie wyswietla mi ze jest icj 19a wchodzac w watek sa 3...

Skomentuj

Raportuje, iż najezdzajc myszka na tytył watku ukzauje sie mi nieprawidlowa ilosc nieprzeczytanych wiadomosci w danym watku, np. w temacie wyswietla mi ze jest icj 19a wchodzac w watek sa 3...
                                to ja już mam od dłuższego czasu... Aktualnie wejdę na główną i mam niby 20 nieprzeczytanych a tak naprawdę 0 :wink:

Skomentuj

Od dawna natomias mam tak ze wyswietla mi się ze mam 3 nieprzeczytane wiadomosci a klikajac pokazuje sie pustka...

Skomentuj

pegelmesser, to to mam od chyba 2 lat ;]
                                    załątwiało sprawę dopiero "oznacz wszystkie jako przeczytane"

Skomentuj

bo jak ktoś napisze post pod postem, to wyświetli to jako nieprzeczytane - ale nie będzie widoczny temat w którym została dodana notka bo nie został on odświeżony.

Skomentuj

Proszę sprawdzić zaraportowane tematy. Obecnie powinno wszystko już działać. Okazało się, że problemów "zwieszania" tematów było kilka dlatego naprawa trwała tak długo.

Skomentuj

te co sprawdzilem dzialaja
                                          zaraz zobacze funkcje moder

[ Dodano: 2009-05-04, 19:25 ]
                                          moder dziala ale brak ikonki i koloru

Skomentuj

Czaruję...