Ze względu na uciążliwość reklam emitowanych przez darmowe statystyki stat24 skrypty statystyk zostały odinstalowane. Mam nadzieję, że to podniesie komfort korzystania z naszego serwisu.
Przepraszam wszystkich Userów za tę kilkutygodniową niedogodność, niemniej nie mogłem przewidzieć, że stat24 tak bardzo zejdzie na psy i będzie emitować te reklamy bez przerwy.
Obecnie wszelkie statystyki będą zbierane przez nieuciążliwy mechanizm zainstalowany na naszym serwerze - nie powinniście odczuwać jego obecności :)
El_liero ano nie. Reklamy za które dostaję kasę pojawiają się tylko niezalogowanym Userom.
ło do gwinta...
a ja zawsze (jako zalogowany) klikałem we wszystko co wyskakiwało, chcąc dofinansowywać forum, bo myślałem, że tak to wszystko działa. hehehe
a ja zawsze (jako zalogowany) klikałem we wszystko co wyskakiwało, chcąc dofinansowywać forum
Mimo wszystko doceniam gest - dziękuję :)
Ostatnio zacząłem rozważać wyświetlanie reklam także dla zalogowanych w jakiejś nieuciążliwej formie - np. pod pierwszym postem na każdej stronie (bez żadnych pop-up'ów i temu podobnych debilizmów). Nie ukrywam, że koszty utrzymania diyaudio nie są mikroskopijne - taka stała reklama pod pierwszym postem na każdej stronie nie powinna być zbyt uciążliwa, a mnie ułatwiłaby utrzymanie serwisu.
Niemniej chętnie posłucham Waszych opinii zanim podejmę taki krok - jeśli będziecie temu przeciwni, to oczywiście reklamy takie się nie pojawią. Jakoś do tej pory dawałem radę utrzymać serwis, więc i dam radę bez reklam nadal.
Obecnie (gdy reklamy wyświetlane są tylko niezalogowanym) zysk jest niewielki - ok. 100$ rocznie. Podejrzewam, że zysk ten wzrósłby co najmniej 3-krotnie (co i tak nie pokryłoby jeszcze całkowitych kosztów utrzymania rocznego naszego serwisu) :)
Quester, to jeśli osoby z forum które chcą wpłaciły by raz na rok powiedzmy 5-10zł to też sporo kasy by się uzbierało, a co to jest w skali rocznej 5zł czy 10zł dla pospolitego człowieka? :wink: Ja bym nadal był za tym żeby zrobić zrzutę... Na pewno było by to lepsze rozwiązanie niż wkurzające reklamy dla zalogowanych użytkowników :wink:
Oplaty proponuje w zaleznosci od ilosci postow - 1 post = 1gr /rok.
po co komuś narzucać ile ma płacić, przez to forum może stracić popularność bo będzie płatne... Lepiej podać jakieś konto na które mają być DOWOLNE wpłaty :wink:
Na zachętę/jako podziękowanie można też umieścić gdzieś listę darczyńców choć niekoniecznie... Pomyśl też o takim Pawle który ma ponad 10tys postów dla niego był by to prawie abonament korzystania z forum:P
Akurat opłaty za posty to głupi pomysł. Pomagać komuś i za to jeszcze płacić... Jakby pomyśleć to pewnie znalazł by się jakiś ciekawy sposób na wsparcie forum.
Q daj numer konta kto moze niech wplaci i jakas gwiazdka czy cos przy nicku i tyle. Nie ma sie co rozczulac, dawno temu mozna bylo juz tak zrobic. Chetnych do pomocy jest wielu jak widzisz tylko Ty sie ociagasz
Osoby które mają ostrzeżenia niech płacą za ich likwidacje :lol: 1 ostrzeżenie = 100zł
Ale to tylko żart, niech nikt tego nie bierze za złośliwość.
Pewnie posypały by się ostrzeżenia :neutral:
A plan by nie wypalił i będzie trzeba zwracać pieniądze userom tym którzy je wpłacili. Z drugiej strony...
Zamieszczone przez Quester
Jeśli zrzutka się powiedzie i pieniędzy będzie nadmiar to resztę kwoty można spożytkować kupując jakiś "akustyczny przedmiot" i rozpisując nań konkurs wśród ofiarodawców
(cytat z innego tematu)
Zamieszczone przez pegelmesser
Oczywiscie zrobic liste kto najwiecej wplacił.
Po co? Żeby podzielić forumowiczów na tych "biedniejszych" i "bogatszych"?
Zamieszczone przez wafer
albo stawiać gwiazdki lub inne znaczki, np dolara przy nicku
No tak, może od razu konto premium jak na elektrodzie, czy gwiazdki na fotce :lol:
Zamieszczone przez Quester
Podejrzewam, że zysk ten wzrósłby co najmniej 3-krotnie
Ale w te reklamy trzeba klikać, żeby nabijało licznik (jedno IP, jedno wejście na dobę?)?
Po pierwsze nie bardzo mam sumienie pobierać jakiekolwiek opłaty od Userów... taki dziwny jestem :)
Po drugie, jeśli nawet zrobilibyśmy dobrowolne wpłaty to na 100% nie klasyfikowałbym Userów pod kątem ilości kasy jaką ofiarował, natomiast chętnie dodawałbym odpowiedni znaczek przy nicku Ofiarodawcy.
Po trzecie:
Zamieszczone przez luke666
Ale w te reklamy trzeba klikać, żeby nabijało licznik (jedno IP, jedno wejście na dobę?)?
Tak. Każde kliknięcie to kasa dla serwisu, z tym że nie ma jakiegoś ograniczenia co do ilości kliknięć z danego IP. Problem jednak polega na tym, że w regulaminie reklam google'a jest punkt mówiący o tym, że nie wolno mi namawiać do klikania. To taki sprytny punkt, który zapewnia właścicielowi google'a wręcz dowolną możliwość odmowy wypłaty pod pretekstem namowy do klikania - szczególnie łatwo to uczynić jeśli reklamy pojawiają się na forum dyskusyjnym
Niemniej choćby jednokrotne dziennie kliknięcie w reklamę przez każdego Usera odwiedzającego serwis dałoby już bardzo wymierny zysk - każde kliknięcie to od 1 do 5 centów w zależności od reklamodawcy.
Skomentuj