Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Systemy operacyjne i problemy z nimi związane...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Bo jest już activator do bety i rc :mrgreen: troche niedopracowany ponieważ przy załączeniu kompa pojawia się komunikat, że brakuje pliku aktywacji, ale działa. Ja tam pokochałem Viste i zaczynam zabawę z Mandrivą Xtreme 3.

Skomentuj

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
      Gdy go dostarczył na dysku C było ~800Mb wolnego z 17GB, a w folderze "Temp" ponad 8GB i ok 3tyś błędnych i pustych wpisów w rejestrze.
      O ja piernicze, u mnie temp na limit 1MB....
      czyszcze wszustko co tydzien, rejestr itp.

Skomentuj

Zapomniałeś o defragmentacji :razz: też tak mam.

Z bajki "serwisowe dzieje", dotychczasowy rekord w ilość wirusów to ponad 3tyś, widocznie klientka nie wiedziała o istnieniu programów antywirusowych. AVG skanował ponad 6h.

Ciekawostka :arrow: 3/5 zakupionych kompów bez windowsa wraca z zainstalowanym piratem i odwiecznym problemem "jest brak dźwięku i obraz skacze :!: " :twisted:

Skomentuj

A kupiłby z systemem to miałby zainstalowane stery, ale szwagier :cool: który przeczytał dwie gazety komputerowe zawsze wie lepiej.

Skomentuj

DIGIPROCOMP, tylko, że ( nie wiem jak u Ciebie, u Ciebie widocznie porządny sklep ) u mnie w mieście w komputerowych jak chcesz komputer z systemem to Ci sprzedadzą z piratem Na C poinstalują w choinke różnych programików, pierdół, stery tak zainstalują razem z tymi dodatkami, co do ATI są catalyser czy coś takiego ( kuzynowi tak zrobili ) to nie mógł pisać bo jak nacisnął alt + jakąś litere to mu odpalało właśnie tego catalysera ( czy jak to sie zwie ) i nie szło tego ustawić :P Musiałem mu stery po ludzku zainstalować :P

Akurat kuzyn miał orginalnego windowsa, bo kupował na firme, to się bał xD ale normalnie to instalują pirata :)

Skomentuj

albo ... ja nie mam wirusów mam przecież nortowa ... gorzejże basa wirusów ma 2 lata :P
              albo ja nie mam wirusów, a po zrobieniu netstata nawiązanych i aktywnych koło 1000 połączeń :P i tak mógłbym wyliczać pęczkami jak to szwagier informatyk zajmuje się kompam :razz:

Skomentuj

Trzeba wyłączyć "hot keys" w panelu Catalyst. Piraty w sklepie :shock: z takim czymś ostatnio spotkałem się ze 4lata wstecz. W Polsce już piractwo słabnie :sad: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz...szkody+wieksze
                "Najwyższy poziom piractwa na świecie w 2008 r. odnotowano w Gruzji - 95%, Bangladeszu, Armenii oraz Zimbabwe 92%."

Skomentuj

Piraty w sklepie to norma. Po prostu pytaja czy ma byc komp goły czy z Winda made by (nazwa sklepu). To norma wszedzie.

Skomentuj

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
                    Bo jest już activator do bety i rc :mrgreen: troche niedopracowany ponieważ przy załączeniu kompa pojawia się komunikat, że brakuje pliku aktywacji, ale działa.
                    co nic niewiele zmienia bo nie każdy chce/może pozwolić sobie na pirata.

DIGIPROCOMP, "zkody poniesione przez producentów oprogramowania w Polsce IDC ocenia na 648 mln dolarów, co oznacza 12% wzrost w stosunku do roku poprzedniego. " Jak widzę takie bzdury to mi się nóż w kieszeni otwiera ...
                    Wystarczy żę paru studentów sobie zassie illegala CADa jakiegoś , katię czy inne gówno co kosztuje 50-100kpln, a statsy lecą w górę, tylko co to za straty skoro nikt prawie z tych ludzi by tego legalnie nie kupił , z oczywistych względów. To samo tyczy się divxów.

Skomentuj

Bo to sa straty urojone, takiego samego typu jak to ze wczoraj stracilem kilka milionow złotych bo nie zagralem w totolotka :mrgreen:

Skomentuj

Witam
                        mam problem zeswoim kompem (pIV 3.0, radeon 9600,1GB ramu, win XP).
                        Zawiesił mi siei nie uruchamiał więc oddałem go do serwisu. Wymienili RAM i wszystko było Ok, aż do dzisiaj. Zawiesił mi się wiec standardowo uruchomiłem go ponownie, nie był długo czyszczony , na procku i grafice były dosć duze temperatury wq speedfana, więc go wyczyściłem. Nie uruchamia się i zawiesza podczas próby uruchomienia. Miałem już cos takiego z nim i oddawałem go dwa razy do serwisu: raz wymienili grafike a drugi raz RAM
                        Dodam że dosć często przełancza się samoistnie z trybu DMA w tryb PIO.
                        pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez Chilihead
                          Miałem już cos takiego z nim i oddawałem go dwa razy do serwisu: raz wymienili grafike a drugi raz RAM
                          To się nazywa biznes, komputer z błahego powodu się nie uruchamia, idzie do serwisu a oni niby coś tam wymieniają - zresztą na ogół niepotrzebnie.

Skomentuj

Płyta albo zasilacz.

Skomentuj

Kiedy może wygasać VISTA X64 wersja dla pracowników MS :?: Posiadam takie coś i oddał by za małą kasę bo już od dawna nie używam, powiedzmy tyle ile warta plytka DVD byla i złużycie "smaru" na ramieniu nagrywarki 5zl :razz:

Skomentuj

Czy istnieje codec lub video decoder obsługujący upscalling?
                                Ma ktoś odtwarzacz DVD z tą funkcją? Jest jakaś kolosalna różnica, czy kolejny marketingowy bełkot.
                                Wiem, że utraconych danych podczas kompresji nie da się odzyskać, więc w jaki sposób to działa? Czyżby postprocessing + wyostrzanie obrazu. Dajcie jakieś info.

Skomentuj

Wie ktoś może jak przełączyć kanał pomocniczy IDE z trybu PIO na MDA?
                                  Samoistnie przełącza mi się w tryb PIO i transfer spada do 1,5mb.
                                  Dodam że odinstalowywanie sterowników nie pomaga bo ponownie ustawia się w tryb PIO.

Skomentuj

Witam, mam maleńki problemik i nie wiem czy to wina oprogramowania czy zrypane pliki CUE, niedawno zasałem płytke Lionela Richie w APE, jest to jeden caly plik + CUE, tyle ze jak wprowadzam CUE do foobara to wyskakuje mi okienko ze piosenki nie działają... a jak wrzuce cały plik APE to jest wszystko ok działa ale mamy jeden cały plik bez mozliwosci odsłuchu poszczegulnych piosenek;/ co zrobic?? HELP!

Skomentuj

Pokaż ten plik CUE, prawdopodobnie jest jakiś mały błąd. W większości przypadków da się naprawić lub napisać ręcznie od nowa.

Skomentuj

http://avaxhome.ws/music/rnb/Lionel_..._2001_ape.html zassaj w FLAC z rapidka lega-m, jak zrobisz cos z tym ze bedzie chadziać to daj znac na PW, pzdr

Skomentuj

Wklej w treści postu zawartość pliku CUE. Zobaczę co da się zrobić. Jakoś nie mam ochoty pobierać tego w całości. Przeważnie nie zgadza się nazwa pliku z muzyką, a najczęściej rozszerzenie jest inne.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X