Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Narodowy test słuchu :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://odsiebie.com/plik/2496659---d57d.html

hasło: diyaudio

Skomentuj

Warg, jeśli wytłumaczysz jak to ściągnąć to może ściągnę.

Skomentuj

poprawiam linka :)
        http://odsiebie.com/pokaz/2496659---d57d.html
        klikasz pobierz plik ... wpisujesz hasło i klikasz pobierz plik ... a na końcu Aby rozpocząć pobieranie kliknij tutaj
        zamieszane troche ;p

Skomentuj

No teraz to jo :smile: ściąga się.

O ja pierdziele,co to za serwer,godzinę będzie ściągał :evil: przecież dałem linka gdzie można wklejać,tam się ściąga w nie całą minutę.

Skomentuj

No no no, Shiver będzie się działo, czuję że co niektórzy umówią sie po tym teście na wizytę u laryngologa :razz: :mrgreen:

Skomentuj

Gorzej będzie jeśli nikt nie ułoży piosenek w odpowiedniej kolejności :lol: Shiver, możesz już zdradzić jaka będzie częstotliwość bitrate danych utworów? No i czy Ty osobiście słyszysz różnice tych piosenek które chcesz dać nam do testu?

[ Dodano: 2009-04-28, 22:58 ]
              Warg, mam 2 pytania:

1. jaki jest bitrate poszczególnych piosenek które zapodałeś?
              2. czy Ty słyszysz różnicę?

Skomentuj

marian, kolega Shiver nie bierze udziału czynnego w zabawie, jest ADMINEM tej zabawy :mrgreen: Za bardzo wtajemniczony w krąg birate :razz: :mrgreen: Pomylenie kolejności "mp3.flac" z kolejnoscią to mała porażka, ale FLAC.flac z mp3.flac to... :wink: Shiver jak potrzeba CI muzyki o różnym rodzaju pamiętaj że mogę pomóc, troszkę tego mam :wink:

Skomentuj

ktoś słuchał mojej próbki ? jak wrażenia ? :roll: :razz: :twisted: :mrgreen:

Skomentuj

Dawid-SS, nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Co z tego że Shiver da nam do przesłuchania i ocenienia poszczególne utwory skoro sam ich nie odróżni? i może być tak że NIKT ich nie odróżni,i co wtedy?

Dawid-SS, słuchałeś tych piosenek od Warga? jak na razie nie mogę się doszukać różnicy między 1 a 2 utworem,3 mi nie działa (wyskakuje jakiś błąd podczas rozpakowywania).

I dlatego pytam jaki jest bitrate poszczególnych piosenek.

[ Dodano: 2009-04-28, 23:10 ]
                    Warg, odpowiedz mi na pytania.

Skomentuj

u mnie działa wszystko. a różnice, hmmm głownie w wybrzmieniu talerzy :)
                      co do bitrate
                      flac jest skompresowany level 5 791 kbps
                      obie mp3 skompresowane lame jedna 126 kbps a druga 208 kbps :razz:

Skomentuj

To coś tu jest nie tak bo ja słyszę różnicę,i to kolosalną,pomiędzy 128 a 192kbps. Chyba trzeba zmienić utwór.

Skomentuj

Najgorszego mp3 słychać od pierwszego uderzenia talerzy, pozostałe dwa są dla mnie nie do odróżnienia. Ogólnie chyba zbyt prosty kawałek jak na LAME, może jakieś gitary były by łatwiejsze do rozpoznania, np Santana - Bella. http://www.youtube.com/watch?v=5bJouVEzr0k

Nie jestem żadnym audiofilem, tak po prostu ten kawałem wpadł mi w ucho ostatnio.

Skomentuj

lega-m, który plik twoim zdaniem to ten najgorszy ? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Warg
                              lega-m, który plik twoim zdaniem to ten najgorszy ? :)
                              No właśnie,sam jestem ciekaw. A ta piosenka Santany to kolejny utwór na którym żadnej różnicy nie będzie słychać,po prostu jest za wolna i mało dynamiczna.

Skomentuj

Kurde a już myślałem, że jestem głuchy bo nie słyszę różnicy między tymi utworami...

Skomentuj

Warg, kolejne pytanie do Ciebie:

-czy po tym co wyczytuje podczas dekompresji idzie stwierdzić który utwór jest najgorszy? bo jak otwieram tego rara to mi się wyświetla że 1 utwór ma (30 189 536) 2 utwór ma (30 188 352) a 3 ma (29 848 896)...i to wszystko jest podpisane jako skompresowanie. :wink:

Skomentuj

fakt troche wtopiłem, bo nie pomyślałem o tym że będą się w różnym stopniu kompresować :razz: :oops: :sad:

Skomentuj

To jest test słuchu czy sprzetu?
                                      Aby zbadac sluch idzie sie do lekarza:P
                                      Na innym forum juz to dawno przerobilismy wiekszosc polegla i wava od flaca, ba dobrego mp3 od flaca nie odroznila..

Skomentuj

No Warg trochę wtopiłeś :smile: Teraz jestem ciekaw czy lega-m też to zauważył i się chwali że sam to usłyszał czy naprawdę ma tak dobry słuch.

Warg, to teraz dla kolegi lega-m zrób tak aby każdy plik miał nie więcej niż 30mb i nie kompresuj tylko prześlij tym: http://www.speedyshare.com/ zobaczymy czy tym razem usłyszy bo ten test po prostu był bezsensu.

Skomentuj

Może jakiś rock? mogę powrzucać chevelle, różnicę mp3 a flac dobrze słychać, pełno instrumentów, śpiewanie dynamika co wy na to?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X