Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Narodowy test słuchu :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pokaz najpierw na you tubie

Skomentuj

Zamieszczone przez Warg
      u mnie działa wszystko. a różnice, hmmm głownie w wybrzmieniu talerzy :)
      co do bitrate
      flac jest skompresowany level 5 791 kbps
      obie mp3 skompresowane lame jedna 126 kbps a druga 208 kbps :razz:
      Imho bez sensu, za mała różnica pomiędzy bitrate mp3.

128 i 320 to już było by jako tako.

No i jakiś różnorodny, dobrze zrealizowany utwór z gitara etc.

Skomentuj

Ja tam nie odróżniam żadnego :) Ale piosenka niczego sobie.

Skomentuj

Warg, jakiego programu użyłeś do tej kompresji? chciałbym też coś wam wkleić.

Skomentuj

Widzę że jest zainteresowanie tematem. Jeżeli ktoś dysponuje utworami które uważa za adekwatne do testu to można śmiało wrzucać linki download'u na forum, wspólnie wybierzemy coś a ja na koniec przygotuje paczkę testową.

Skomentuj

[b]marian[b] foobar i do robienia mp3 lame :)

Skomentuj

http://rs363.rapidshare.com/files/10...1/Track_15.wav

15-stka Mangera, moim zdaniem idealny utwor do takiego testu. W razie czego to mam konto premium na rapidzie a więc jak ja wrzuce na serwer to link nie umrze nigdy.

Skomentuj

Nie na temat...
                  Michał K., umrze jak konto straci aktywność.

Skomentuj

Michał K., Ja np. nie mogę ściągać z tego ....... . Nie mam tam konta.

Skomentuj

Konto na rapidzie jest niepotrzebne, żeby scigagac stamtad pliki.. najpierw dajesz na free user a potem trzeba odczekac 40 sekund aby pobrac plik.

Skomentuj

Pomysł nie jest głupi, ale.....
                        dużo zależy też od sprzętu na którym słuchamy. SB Live - stary wzmacniacz pioneera - ARZ6608 nie jest jednak sprzętem referencyjnym. Trudno będzie na tym wychwycić subtelne zmiany. No chyba że to są na tyle znaczace różnice, ze na wszystkim da sie to odczuć, no ale nie wiem, nie znam sie, jeszcze w takie cos sie nie bawiłem

Skomentuj

Czekam czekam i nic.

Skomentuj

Nie na temat...
                            ŁukaszN, sb nie jest taki zły, jest duuużo lepszy nawet jako źródło dla DAC niż nowe integry

Skomentuj

Ja bym to zrobił w taki sposob ze dał bym jakas piosenka w ktorej zawarte jest duzo instrumietow ktore wszyscy powinni znac i kto wychaczy wiecej instrumetow
                              Tylko utwor musi bym dosc rozbudowany i instrumety musza byc wmieszane w siebie tak zeby było trudniej troche co wy na to ??

Skomentuj

Jesli chodzi o muzykę, to moze coś z Soundtrack'a z filmu Piraci z Karaibów (najlepiej z części: klątwa czarnej perły)?? Duża orkiestra symfoniczna, mnóstwo instrumentów, dynamiczna muzyka, nagłe przejścia tylko ze wokalu brak.
                                Coś takiego np. http://www.youtube.com/watch?v=GUR2r80SPA8

Skomentuj

ŁukaszN to może "What Shall We Die For"? Jest chór pod koniec, kawałek rozpędza się powoli a na końcu daje ognia :wink: A jeśli coś rockowego to może Santana - Just Feel Better (Ft. Steven Tyler).
                                  Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                  Grado SR125i

Skomentuj

może taka muzyka do testów? ta jakość nie powala nie słychać nawet najwyższych partii lolhttp://www.youtube.com/watch?v=o18IQ2zUJ44

Skomentuj

Zamieszczone przez HeatheN
                                      Na innym forum juz to dawno przerobilismy wiekszosc polegla i wava od flaca [...] nie odroznila..
                                      Polegli to ci co twierdzili, że jest jakakolwiek różnica miedzy wav a flac.

Skomentuj

Sorry chłopaki ale czegoś nie rozumiecie :wink: Te utwory jakie podajecie,mimo iż są dobre,nie nadają się do takich testów. Nikt nie będzie wsłuchiwał się godzinami w dwa utwory żeby znaleźć coś aby je odróżnić...a i tak nic z tego nie będzie.

Utwór na taki test powinien być np. taki:

http://www.speedyshare.com/894157993.html

Piosenki tej pani były puszczane na audioshow.

Skomentuj

Zamieszczone przez Michał K.
                                          http://rs363.rapidshare.com/files/103737131/Track_15.wav

15-stka Mangera, moim zdaniem idealny utwor do takiego testu. W razie czego to mam konto premium na rapidzie a więc jak ja wrzuce na serwer to link nie umrze nigdy.
                                          uwaga zgaduje tytuł płyty :)
                                          LA BAMBA
                                          the 0-zone percussion group Gary amstead Director
                                          vifa nie gra dobrze przy tym kawalku, ale za to 4 etony tworza taki dzwiek ktorego nie sposob opisac :)
                                          Wiec i ja dodam cos od siebie ; )
                                          http://odsiebie.com/pokaz/2522608---087b.html

Skomentuj

Czaruję...
                                          X