Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwłaszcza, że merynosy to owce a do tego raczej nizinne...

Skomentuj

tak tylko napisałem, że kozą :razz:
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Cytat z działu ogłoszenia:
        "Sprzedaje ponieważ żona nie ma na fryzjera i każe mi spać na podłodze."

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
          "Sprzedaje ponieważ żona nie ma na fryzjera i każe mi spać na podłodze."
          samo życie :mrgreen:

Skomentuj

"słychać, że głośnik nie jest skrępowany i stresowany zamkniętą obudową"

Uwaga wszyscy którzy mają głośniki w obudowie zamkniętej, Panowie przecież on sie stresuje ;-)
            To jest z opisu jakichs kolumn w lini transmisyjnej ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck
              Uwaga wszyscy którzy mają głośniki w obudowie zamkniętej, Panowie przecież on sie stresuje ;-)
              Ja chyba mieszkam w obudowie zamkniętej :razz:

Skomentuj

Ciągły stres Łukaszu :) musisz coś z tym zrobic...

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
                  Ja chyba mieszkam w obudowie zamkniętej :razz:
                  wytnij w ścianie BR, tylko nie za mały, że świstów nie było :mrgreen:

Skomentuj

o "cieciu" głosnika:
                    Zamieszczone przez irek
                    Zawsze mozna pociac glosniki nozyczkami. Ja kiedys myslalem ze parowanie tranzystorow to jakis zabieg z para wydobywajaca sie z czajnika. Ale to bylo jak lezalem w kolysce :)

Skomentuj

Komentarz do jakiegoś filmu na torrenty.org (mało seedów)
                      X: stoi drugi dzień
                      Y: to radzę włożyć do zimnej wody, powinno puścić
                      :twisted:

Skomentuj

Z innego forum:
                        http://www.audiophile.pl/index.php?n...&p=13233#13233
                        Pokazałeś nam badziewną estradową koloume DIY Horn
                        i konstrukcję tej obudowy nazywasz 'tubową', a jest to obudowa labiryntowa ze sfałdowaną tubą wykładniczą
                        :rotfl:

Skomentuj

z audiostereo, komentarz do podstaw pod kolumny

Podstawa to stalowe płaskowniki. Ciężkie jak niemiecki dowcip i stabilne jak władza Fidela na Kubie. :))
                          :razz:

Skomentuj

Re: najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum

Witam! Kombinuje ostatnio z dopracowaniem dzwięku w moim systemie poprzez odpowiednie ustawienie odtwarzacza CD. Od prawie roku stoi on na wzmacniaczu (pod nie może ze względu na gabaryty sprzętów) Znajomy pożyczył mi ostatnio podkładki gumowe "Vibrapod 2", które podłożyłem pod cd i faktycznie dzwięk się troche uspokoił ale kosztem utraty kontroli na basie.
                            Takie komentarze śmiesznych audiofilów mnie bawią.

I jedna z odpowiedzi:
                            Mimo zdaniem za tę utratę kontroli nad basem odpowiedzialna jest właśnie ta płyta wiórowa.
                            Lite drewno jest zdecydowanie lepsze!
                            Niestety nie potafię powiedzieć, co jest odpowiedzialne za utratę kontroli i kontaktu z rzeczywistością u co poniektórych...
                            W ogóle cały temat to dla mnie komedia:
                            http://www.audiostereo.pl/Ustawienie...lka_59939.html

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8
                              W ogóle cały temat to dla mnie komedia:
                              jak polowa tego forum, nie ma sie co czarowac ;-)

Skomentuj

Z dzisiejszych odwiedzin sklepu ze sprzętem audio:
                                Zapytałem sprzedawce o ampli stereo z wyjściem na suba i z aktywnym podziałem fronty/sub. Sprzedawca powiedział, że takich ampli jest bardzo mało i lepiej kupić wielokanałówkę. Po czym stwierdził, że w prosty sposób można podłączyć suba po wejściu wysokopoziomowym jako "pasywkę" :mrgreen: a potencjometrem "crossover" odciąć bas z frontów (w tym momencie popatrzałem się w sufit :roll: ) Jako drugą opcję zaproponował żeby "przestroić" wyżej zwrotnicę kolumny (chodzi o filtr HF). [Kto z was zastosował HF na woofer :?: ] Przekonany poprawnością swojego rozumowania wskazał na jakiś monitor KEFa i powiedział (tutaj się uśmiałem):
                                -"Teraz tak się robi kolumny, np ta (KEF) ma pasmo od 45Hz, ponieważ ma zastosowany taki filtr".
                                Dałem sprzedawcy dokończyć zdanie, podziękowałem za "parady" i wyszedłem ze sklepu zniesmaczony i roześmiany. Kto rektrutuje takich "znawców" :?:

Skomentuj

DObry koleś, szkoda że ja nie trafiłem na takiego bo by mu sie odechciało pracować w dziedzinie audio, mogłeś zrobić z niego jeszcze większego idiotę, nie wiesz to nie gadaj prosta zasada ;-)

Skomentuj

DIGIPROCOMP, który to sklep? Dobrze by było wiedzieć :smile:

Skomentuj

nie tylko że głośniej, dzwęk ze wszystkich stron no i głośniej.

Skomentuj

Najlepsze komenty z serwisów p2p:

1. plik [nazwa_filmu]dvdrip[ENG].avi
                                        pytanie: to jest z lektorem?
                                        odp: oryginalny dubbing jest po polsku ale lektor czyta po angielsku :smile:
                                        odp2: [ENG] oznacza migacza dla niesłyszących oraz Iwonę czytającą po rosyjsku a na górze ekranu są wklejone niemieckie napisy :lol:

2. jakiś film, chyba Avatar w wersji CAM
                                        pytanie: jak jakość?
                                        odp: CAM to najlepsza jakość obrazu w rozdzielczości 1920x1080 z bitrate 25000kbit/s, a jak masz specjalne okularki doświadczysz efektu 3D.
                                        odp2: po 4piwach obraz będzie w 6D.

3. film w formacie mkv, w parametrach podana rozdzielczość 1280x544
                                        pytanie: a kiedy będzie w 720p?

4. coś z muzyki, płyta zripowana do Flaca
                                        pytanie: można prosić o wstawkę w mp3 320 lub 192kb, bo nie potrafię tego odtworzyć, żadne pluginy nie działają :!:
                                        odp: to nie ściągaj i wracaj do swojego winampa 2.5
                                        :cool:

Skomentuj

Ciekawe doświadczenie zrobiłem u siebie ostatnio.
                                          Posmarowałem płyty polecanym na tym forum gęsim smalcem. Nie za grubo, tylko delikatną cienką warstwę.
                                          No i szczękę zbierałem z podłogi, tak to zagrało.
                                          Polecam wypróbować samemu.
                                          audiostereło

Skomentuj

Czaruję...
                                          X