Zwłaszcza, że merynosy to owce a do tego raczej nizinne...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum
Collapse
X
-
Z innego forum:
http://www.audiophile.pl/index.php?n...&p=13233#13233
Pokazałeś nam badziewną estradową koloume DIY Horn
i konstrukcję tej obudowy nazywasz 'tubową', a jest to obudowa labiryntowa ze sfałdowaną tubą wykładniczą
Skomentuj
-
Re: najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum
Witam! Kombinuje ostatnio z dopracowaniem dzwięku w moim systemie poprzez odpowiednie ustawienie odtwarzacza CD. Od prawie roku stoi on na wzmacniaczu (pod nie może ze względu na gabaryty sprzętów) Znajomy pożyczył mi ostatnio podkładki gumowe "Vibrapod 2", które podłożyłem pod cd i faktycznie dzwięk się troche uspokoił ale kosztem utraty kontroli na basie.
I jedna z odpowiedzi:
Mimo zdaniem za tę utratę kontroli nad basem odpowiedzialna jest właśnie ta płyta wiórowa.
Lite drewno jest zdecydowanie lepsze!
Niestety nie potafię powiedzieć, co jest odpowiedzialne za utratę kontroli i kontaktu z rzeczywistością u co poniektórych...
http://www.audiostereo.pl/Ustawienie...lka_59939.html
Skomentuj
-
Z dzisiejszych odwiedzin sklepu ze sprzętem audio:
Zapytałem sprzedawce o ampli stereo z wyjściem na suba i z aktywnym podziałem fronty/sub. Sprzedawca powiedział, że takich ampli jest bardzo mało i lepiej kupić wielokanałówkę. Po czym stwierdził, że w prosty sposób można podłączyć suba po wejściu wysokopoziomowym jako "pasywkę" :mrgreen: a potencjometrem "crossover" odciąć bas z frontów (w tym momencie popatrzałem się w sufit :roll: ) Jako drugą opcję zaproponował żeby "przestroić" wyżej zwrotnicę kolumny (chodzi o filtr HF). [Kto z was zastosował HF na woofer :?: ] Przekonany poprawnością swojego rozumowania wskazał na jakiś monitor KEFa i powiedział (tutaj się uśmiałem):
-"Teraz tak się robi kolumny, np ta (KEF) ma pasmo od 45Hz, ponieważ ma zastosowany taki filtr".
Dałem sprzedawcy dokończyć zdanie, podziękowałem za "parady" i wyszedłem ze sklepu zniesmaczony i roześmiany. Kto rektrutuje takich "znawców" :?:
Skomentuj
-
Najlepsze komenty z serwisów p2p:
1. plik [nazwa_filmu]dvdrip[ENG].avi
pytanie: to jest z lektorem?
odp: oryginalny dubbing jest po polsku ale lektor czyta po angielsku :smile:
odp2: [ENG] oznacza migacza dla niesłyszących oraz Iwonę czytającą po rosyjsku a na górze ekranu są wklejone niemieckie napisy :lol:
2. jakiś film, chyba Avatar w wersji CAM
pytanie: jak jakość?
odp: CAM to najlepsza jakość obrazu w rozdzielczości 1920x1080 z bitrate 25000kbit/s, a jak masz specjalne okularki doświadczysz efektu 3D.
odp2: po 4piwach obraz będzie w 6D.
3. film w formacie mkv, w parametrach podana rozdzielczość 1280x544
pytanie: a kiedy będzie w 720p?
4. coś z muzyki, płyta zripowana do Flaca
pytanie: można prosić o wstawkę w mp3 320 lub 192kb, bo nie potrafię tego odtworzyć, żadne pluginy nie działają :!:
odp: to nie ściągaj i wracaj do swojego winampa 2.5
:cool:
Skomentuj
Skomentuj