Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak mocno przykręcacie śrubami głośniki, (...) zastanawiam sie jaki wpływ na dźwiek może mieć maksymalne dociśnięcie bądź nie dociśniecie.
    z audiostereo, a jakże

Skomentuj

Myślę że niedokręcony głośnik uderzający o obudowe moze miec negatywny wpływ na dźwiek, ale ja tam się nei znam, audiofilem nei jestem :twisted:

Skomentuj

cytat:
        Zamieszczone przez qman
        moje R1 SE miały na sztywno podklejone granity. U góry nie wielki estetycznie wyglądający, natomiast dolny to gruby i ciężki kawał granitu. Pomyślałem, że p.Kisiel, konstruując dla siebie te kolumny i strojąc je, żadnych kamieni nie podklejał, a więc dźwięk mógł ulec jakiejś zmianie po zamontowaniu kamieni. Dodam, że kolumny grały super, jedynie brakowało mi swobody oderwania sie dźwięku od głośników, co przy SS Revelatorze nie powinno być problemem.
        Z wielkim trudem odkleiłem granity, przykleiłem kolce pod kolumny i postwiłem na owych granitach odizolowanych od drewnianej podłogi gumowymi podkładkami. Pojawiło się to, czego mi trochę brakowało. Przestrzeń 3D. Można wgapiać sie w głośniki, a i tak pozostaje wrażenie, że grają muzycy, a nie one. Scena pozostała stabilna, precyzyjna i polepszyła się głębia i gradacja planów. Kontury dźwięków lekko się "uwolniły", stały się jakby naturalniejsze i oddały więcej wybrzmień i alikwotów. Pojawiło się więcej muzyki w muzyce
        źródło:
        http://www.audiostereo.pl/forum_wpis...at=48193&p=6#k
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...218&highlight=

Jakie polecacie gwizdki 10cm

Ten jest całkiem niezły, ale chyba nie ma 10 cm
          http://www.nokaut.pl/oferta/gwizdek-fox-40-classic.html

Post a raczej riposta naszego kolegi Tomq z forum odnośnie głośników wysokotonowych przepraszam (gwizdków).

Skomentuj

Zamieszczone przez Comandante W
            Aby choć jednostronnie zmniejszyć ryzyko ponownego niezrozumienia, schematyczny rysunek słoneczka może przedstawiać słońce, a może przedstawiać schemat odbytu kota.
            Musialem :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez qman
              Pojawiło się więcej muzyki w muzyce
              Ilość cukru w cukrze pewnie też się zwiększa po dosypaniu cukru do cukrownicy...

Niektórzy z tego AS to :roll:

Skomentuj

Zamieszczone przez Bartuś
                MIGIEM odpisuj jak gra 2x m18wh !!!!!O!!
                Zamieszczone przez Przemek
                SUCHOJEM odpiszę że jeszcze nie gra. Jeszcze z miesiąc.
                :mrgreen:
                jak ktos wie o co chodzi...

Skomentuj

Pawel S., dla chcacego nic trudnego :) na google pierwszy wynik - radziecki samolot ale fakt, dobre poczucie humoru jesli moge tak to okreslic :)

Skomentuj

Zamieszczone przez deco_23
                    Właśnie chodziło mi o przetworniki ( było już późno).
                    Są potrzebne? I do czego służą? Zakłada się je miedzy wzmacniaczem a głośnikiem aby ich nie spalić?
                    :shock:

Skomentuj

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=237211#237211 Prosze:)

Skomentuj

Tak ale miej na uwadze że jbl jako car audio to nie ta bajka co estrada [...] ma ładnie wyglądać mieć ogromną moc max,moc rms itak nie wiarygodna zwracając uwagę na napęd jak i cewkę nie wspomnę już o membranach z plastiku robionych na wtryskarkach do zniczy...
                        :lol:
                        Elektroda.pl

Skomentuj

jaki głośnik najlepiej kupić do band-passa jedno lub dwu wietrzonego, tak żeby pozwalał na zejście charakterystyką do 10Hz

Skomentuj

Rozmowa klienta (K) ze sprzedawcą (S).

K: Kupiłem ostatnio u pana głośniki basowe i trochę mi pierdzą, jak puszczam głośno.
                            S: To dlatego, że wzmacniacz nie wykorzystuje całej powierzchni membrany głośnika.

No i to jest coś, czego skomentować nie potrafię:). Jakieś propozycje?:).

Skomentuj

Pawel S., miałem to wkleić ale nie chciałem być taki bezczelny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Allegro:
                                wzmacniacz jeden z lepszych modeli boschmana ma spora moc 600 wat i jest 4 kanałowy. można mostkowac. ma w sobie bezpiecznik 30A miałem tubę z głośnikiem magnata 400 wat max i bez problemu by rozerwał ten głośnik...
                                kup Pan wzmacniacz - bez problemu rozrywa magnaty w tubach :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl
                                  wzmacniacz jeden z lepszych modeli boschmana ma spora moc 600 wat i jest 4 kanałowy. można mostkowac. ma w sobie bezpiecznik 30A miałem tubę z głośnikiem magnata 400 wat max i bez problemu by rozerwał ten głośnik...
                                  Tuby. To też dobre:). Pamiętam jak mój kumpel na pytanie innego, dlaczego konstrukcje do
                                  samochodów nazywają się tubami, powiedział drwiącym głosem: "bo robią tubu tubu tubu"

Skomentuj

[quote="Racjonalny"]
                                    Zamieszczone przez dabyl
                                    "bo robią tubu tubu tubu"
                                    ROTFL
                                    dla takich ludzi tubu tubu wystarczy ;D

Skomentuj

Zamieszczone przez Racjonalny
                                      "bo robią tubu tubu tubu"
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Opinia na temat "tweeterów" boschmann za 50zł / para
                                        najlepsze soprany jakie można dostać w granicach 100zł... dobra jakość dźwięku, bardzo wysoka skuteczność w połączeniu z małą mocą RMS i wysoką PMPO tworzy idealne warunki do wyodrębnienia ich pod osobny średniej mocy wzmacniacz z filtrem górnoprzepustowym... znakomite pasmo przenoszenia nawet lekko wykraczające poza książkowe 23kHz
                                        :cool:

Skomentuj

Temat o gainclone
                                          Pytanie poza konkursem - po co ludzie zdzierają "koszulkę" z kondensatorów ?
                                          bo myślą ze jest tak jak z penisem ze bez skorki przyjemniej... (...)
                                          hehehe

Skomentuj

Czaruję...
                                          X