moje R1 SE miały na sztywno podklejone granity. U góry nie wielki estetycznie wyglądający, natomiast dolny to gruby i ciężki kawał granitu. Pomyślałem, że p.Kisiel, konstruując dla siebie te kolumny i strojąc je, żadnych kamieni nie podklejał, a więc dźwięk mógł ulec jakiejś zmianie po zamontowaniu kamieni. Dodam, że kolumny grały super, jedynie brakowało mi swobody oderwania sie dźwięku od głośników, co przy SS Revelatorze nie powinno być problemem.
Z wielkim trudem odkleiłem granity, przykleiłem kolce pod kolumny i postwiłem na owych granitach odizolowanych od drewnianej podłogi gumowymi podkładkami. Pojawiło się to, czego mi trochę brakowało. Przestrzeń 3D. Można wgapiać sie w głośniki, a i tak pozostaje wrażenie, że grają muzycy, a nie one. Scena pozostała stabilna, precyzyjna i polepszyła się głębia i gradacja planów. Kontury dźwięków lekko się "uwolniły", stały się jakby naturalniejsze i oddały więcej wybrzmień i alikwotów. Pojawiło się więcej muzyki w muzyce
Aby choć jednostronnie zmniejszyć ryzyko ponownego niezrozumienia, schematyczny rysunek słoneczka może przedstawiać słońce, a może przedstawiać schemat odbytu kota.
Właśnie chodziło mi o przetworniki ( było już późno).
Są potrzebne? I do czego służą? Zakłada się je miedzy wzmacniaczem a głośnikiem aby ich nie spalić?
Tak ale miej na uwadze że jbl jako car audio to nie ta bajka co estrada [...] ma ładnie wyglądać mieć ogromną moc max,moc rms itak nie wiarygodna zwracając uwagę na napęd jak i cewkę nie wspomnę już o membranach z plastiku robionych na wtryskarkach do zniczy...
K: Kupiłem ostatnio u pana głośniki basowe i trochę mi pierdzą, jak puszczam głośno.
S: To dlatego, że wzmacniacz nie wykorzystuje całej powierzchni membrany głośnika.
No i to jest coś, czego skomentować nie potrafię:). Jakieś propozycje?:).
wzmacniacz jeden z lepszych modeli boschmana ma spora moc 600 wat i jest 4 kanałowy. można mostkowac. ma w sobie bezpiecznik 30A miałem tubę z głośnikiem magnata 400 wat max i bez problemu by rozerwał ten głośnik...
kup Pan wzmacniacz - bez problemu rozrywa magnaty w tubach :razz:
wzmacniacz jeden z lepszych modeli boschmana ma spora moc 600 wat i jest 4 kanałowy. można mostkowac. ma w sobie bezpiecznik 30A miałem tubę z głośnikiem magnata 400 wat max i bez problemu by rozerwał ten głośnik...
Tuby. To też dobre:). Pamiętam jak mój kumpel na pytanie innego, dlaczego konstrukcje do
samochodów nazywają się tubami, powiedział drwiącym głosem: "bo robią tubu tubu tubu"
Opinia na temat "tweeterów" boschmann za 50zł / para
najlepsze soprany jakie można dostać w granicach 100zł... dobra jakość dźwięku, bardzo wysoka skuteczność w połączeniu z małą mocą RMS i wysoką PMPO tworzy idealne warunki do wyodrębnienia ich pod osobny średniej mocy wzmacniacz z filtrem górnoprzepustowym... znakomite pasmo przenoszenia nawet lekko wykraczające poza książkowe 23kHz
Skomentuj