Witaj Grzegorz7, możemy posłuchać u mnie, tyle, że 3/5 sprzętu to DIY, które nie doczekało się do tej pory docelowych obudów, (wliczając zestawy głośnikowe). No ale scalaczków posłuchć można. Ja zapraszam.
No ale scalaczków posłuchć można.
Słuchajmy scalaki, nie muzykę, audiofile nie mogą się mylić :)
A tak serio to no chyba raczej nikt, rozchodzi się tylko o samo "wychaczenie" różnicy.....
No jeśli chodzi o "wyhaczenie" różnicy, to te kable, które stawiają "kropkę nad i" modelując poziom w zakresie +-2dB, musiałyby być nie z plecionki, a z litego drutu, aby można było z nich hak zrobić :P. A i tak pewnie zadziałałyby jedynie w delikatniejszych klimatach muzycznych, bo na "ciężkim" brzmieniu to miedziany hak by się odkształcił. Tak więc może do jazzu by pasowały. No chyba, że cudny przewód byłby wykonany z drutu stalowego, tak jak kilometry przewodów napowietrznych, do których cudownie wierzący w kabelkologię podłączają swoje magiczne przewody, to by się nie odkształcił nawet przy najcięższym brzmieniu :P. Ale znowu taki hak z litego drutu to by się z efektem naskórkowości musiał sprzeczać...Aj przepraszam, linie napowietrzne to aluminium na linkach stalowych. Przyznaję, nie miałem racji, pójdę się biczować za pokutę. Tymi kablami +-2dB :P
"Witam,mam kolumny Universum Q1200,jest to konstrukcja 3 drożna. Kolumny napędza Hitachi ha-330. Głośnik niskotonowy ma średnicę 20cm. Kolumny mają dobre wysokie i średnie tony, lecz bas jest słaby. Chciał bym jakość polepszyć jakość niskich tonów, poprzez wyciszenie (którego nie ma są to kolumny zamknięte)."
No skoro są zamknięte kolumny to jak chcesz zrobić wyciszenie?
Skomentuj