Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

marian, może pomoże jak basownice dołoży :lol:
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie no wiesz,to taki skrót,jak "wysoki","średniak"... no i mój "basowiec" :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez Bartuś
        Skrzynia wykonana jest przeze mnie, jest idealna "próżnia" w środku co można bardzo łatwo sprawdzić.
        niezłe musi mieć zaplecze skoro potrafi osiągnąć idealną próżnie. Zawstydził wszystkich naukowców świata

Skomentuj

etam zaplecze, mocujesz na terminalu małą czarną dziurę i załatwione, problem może być z ruchem zassanej membrany... :lol:
          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

No to nieźle ogólnie przecież oto chodzi - bo w próżni właśnie występuje "...dźwięk...." a nie przecież w powietrzu, nie? - :lol: (chyba nie wytrzymam)

Skomentuj

O wygrzewaniu kolega słyszał? Oceniać zaraz po zakupie to jak chwalić szynkę, która jeszcze biega i chrumka.
              :)

Skomentuj

pewnie kupił ten gadżet w tele markecie do tych pojemników próżniowych i przez BR zassał całe powietrze ze skrzynki :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Bartuś
                  Skrzynia wykonana jest przeze mnie, jest idealna próżnia w środku co można bardzo łatwo sprawdzić.
                  Próżnia to ciekawy pomysł na brzmienie. Zwłaszcza, że fala dźwiękowa może rozchodzić się jedynie w ośrodku sprężystym i co z tego wynika w próżni owa nie zaistnieje :). I dzięki Koledze przypomniał mi się żart, który poczyniłem dawno temu na fizyce w szkole średniej. Kobita spytała mnie, dlaczego gdy uderzy piorun, to najpierw widać, a potem słychać. No i ja przekonany, że mój żart spotka się z aprobatą odpowiedziałem: bo oczy są bliżej niż uszy. Ale była afera, szanowna pani miała jednak inne poczucie humoru niż ja :P. Z fali dźwiękowej w próżni pewnie też by się nie śmiała, coś mi się wydaje :).

Skomentuj

Może to jakieś audiofilskie rozwiązanie :)... w końcu mowa o próżni wewnątrz obudowy więc wewnątrz nie ma rozchodzenia się dźwięku :P... piękny sposób na pozbycie sie fal stojących i innych niemiłych zjawisk :twisted:

Skomentuj

żeby sie wypróżnić do obudowy to musiałby być bass-reflex taki z 10cm minimum, chociaż zależy którą stroną ktoś miały sie wypróżniać bo by i 3cm starczyły może... ale to i tak o skrzynie zamkniętą chodziło :P

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                        Może to jakieś audiofilskie rozwiązanie ... w końcu mowa o próżni wewnątrz obudowy więc wewnątrz nie ma rozchodzenia się dźwięku ... piękny sposób na pozbycie sie fal stojących i innych niemiłych zjawisk
                        baaa, no problem chłopaki moge nauczyc :)))

[ Dodano: 2010-09-22, 20:54 ]
                        Miało być to słowo w cudzysłowie i mówić o tym, że skrzynia jest szczelna, poprostu słowo próżnia ładniej wygląda zwłaszcza dla kogoś kto nie zna tematu.
                        pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                          Z przodu i z tyłu jednocześnie to ma pedał w dzień urodzin...
                          Padłem :lol:

Dotyczy odpowiedzi amdr na temat zamontowania głośników z przodu i tyłu samochodu.

Skomentuj

uwaga cytuje:
                            Drzwi samochodu staramy się zrobić szczelne na wzór obudowy zamkniętej kolumny domowej lub studyjnej jednak .....
                            nawet najdroższe kolumny zamknięte nie są całkowicie szczelne pomimo tego, że dość niskim kosztem dało by się to uzyskać.
                            Z założenia kolumna typu closed nie powinna być całkowicie szczelna lub inaczej ma być szczelna w miejscach gdzie powinna i nieszczelna w miejscach gdzie nie stanowi to negatywnego skutku na grę kolumny.
                            i dalej:

Jak byś zamknął szczelnie subwoofer to byś się przekonał na własne uszy ale zróbmy inaczej.
                            Możesz to przecież sam sprawdzić przez obliczenia.
                            IMiGW => zapytaj tam:
                            a) Jakie w przeciągu ostatniego roku na terenie polski zostało odczytane najniższe ciśnienie i przy jakiej temperaturze ;
                            b) Jakie w przeciągu ostatniego roku na terenie polski zostało odczytane najwyższe ciśnienie i przy jakiej temperaturze ;
                            z tych dwóch danych będziesz mógł obliczyć jak czysto teoretycznie zwiększyła się lub zmniejszyła obudowa Twojego zamkniętego subwoofer-a (nawet zrób to procentowo).
                            A teraz sam odpowiedz sobie na pytanie czy zamykając głośnik w dwóch tak różniących się obudowach słyszysz normalnie różnicę w ich grze.
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Coś pięknego. Ciekawe, czym autor "szczelnął" się w głowę...
                              Może to ofiara dopalaczy?

Skomentuj

w pewnym sensie ma racje...
                                ale glupio to opisal

Skomentuj

Mnie rozbwaliło to i to z naszego forum :)

Nie mam zamiaru się z tobą kłócić bo zgodnie z powiedzeniem musiałbym zniżyć się do twojego poziomu, a tak pokonasz mnie doświadczeniem.

Skomentuj

Zamieszczone przez smerfetek13
                                    Ok.. Robiąc zintegrowane będe musiał opracować jakić filtr górnozaporowy dla GDN,ów.. Ktoś mi z tym pomoże..?
                                    Hmm następny będzie filtr z zaporożca x_X

Skomentuj

Away z czego się cieszysz..? Jak niewiesz czym jest filtr górnozaporowy to się nie wypowiadaj.. Mnie w szkole tak uczyli i tak też pisze inaczej moge powiedzieć dolnoprzepustowy i na to samo wyjdzie..!! Dokształć się a dopiero potem zobacz czy aby napewno wypowiedzi innych są śmieszne czy tylko ośmieszasz swoją wiedze..!!

Skomentuj

Zamieszczone przez Away
                                        smerfetek13 napisał/a

Ok.. Robiąc zintegrowane będe musiał opracować jakić filtr górnozaporowy dla GDN,ów.. Ktoś mi z tym pomoże..?

Hmm następny będzie filtr z zaporożca x_X
                                        I to się własnie nadaje do tego tematu (kolega chyba czytać nie umie :P górnozaPorowy - górnozaWorowy) gdzie pomyłki są śmieszne :) owszem silniki górnozaworowe OK ;] ale dolnozaworowy też moze być a i filtr z zaporożca też ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                                          Dziwne że koleś banana nie dostał po tylu bzdurnych przebłyskach twórczych.
                                          Zamieszczone przez marek157
                                          Są i banany dla tych co dokładnie robią i psute są drogie przyrządy oraz zakłócane pomiary i trzeba się trochę znać aby nie badać tego co nie jest prawdą , czyli mieć na uwadze czy pomiary są prawdziwe. Ile dobrych i normalnych schematów wzmacniaczy było od początku tranzystorowej techniki, bo to jest przecież najprostsza audio elektronika i liczona z ułamka.
                                          :lol:
                                          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Czaruję...
                                          X