marian, może pomoże jak basownice dołoży :lol:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum
Collapse
X
-
Zamieszczone przez BartuśSkrzynia wykonana jest przeze mnie, jest idealna próżnia w środku co można bardzo łatwo sprawdzić.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez n_omyzsMoże to jakieś audiofilskie rozwiązanie ... w końcu mowa o próżni wewnątrz obudowy więc wewnątrz nie ma rozchodzenia się dźwięku ... piękny sposób na pozbycie sie fal stojących i innych niemiłych zjawisk
[ Dodano: 2010-09-22, 20:54 ]
Miało być to słowo w cudzysłowie i mówić o tym, że skrzynia jest szczelna, poprostu słowo próżnia ładniej wygląda zwłaszcza dla kogoś kto nie zna tematu.
pozdrawiam
Skomentuj
-
uwaga cytuje:
Drzwi samochodu staramy się zrobić szczelne na wzór obudowy zamkniętej kolumny domowej lub studyjnej jednak .....
nawet najdroższe kolumny zamknięte nie są całkowicie szczelne pomimo tego, że dość niskim kosztem dało by się to uzyskać.
Z założenia kolumna typu closed nie powinna być całkowicie szczelna lub inaczej ma być szczelna w miejscach gdzie powinna i nieszczelna w miejscach gdzie nie stanowi to negatywnego skutku na grę kolumny.
Jak byś zamknął szczelnie subwoofer to byś się przekonał na własne uszy ale zróbmy inaczej.
Możesz to przecież sam sprawdzić przez obliczenia.
IMiGW => zapytaj tam:
a) Jakie w przeciągu ostatniego roku na terenie polski zostało odczytane najniższe ciśnienie i przy jakiej temperaturze ;
b) Jakie w przeciągu ostatniego roku na terenie polski zostało odczytane najwyższe ciśnienie i przy jakiej temperaturze ;
z tych dwóch danych będziesz mógł obliczyć jak czysto teoretycznie zwiększyła się lub zmniejszyła obudowa Twojego zamkniętego subwoofer-a (nawet zrób to procentowo).
A teraz sam odpowiedz sobie na pytanie czy zamykając głośnik w dwóch tak różniących się obudowach słyszysz normalnie różnicę w ich grze.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Away z czego się cieszysz..? Jak niewiesz czym jest filtr górnozaporowy to się nie wypowiadaj.. Mnie w szkole tak uczyli i tak też pisze inaczej moge powiedzieć dolnoprzepustowy i na to samo wyjdzie..!! Dokształć się a dopiero potem zobacz czy aby napewno wypowiedzi innych są śmieszne czy tylko ośmieszasz swoją wiedze..!!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Awaysmerfetek13 napisał/a
Ok.. Robiąc zintegrowane będe musiał opracować jakić filtr górnozaporowy dla GDN,ów.. Ktoś mi z tym pomoże..?
Hmm następny będzie filtr z zaporożca x_Xa i filtr z zaporożca też ;]
Skomentuj
-
Zamieszczone przez amdrDziwne że koleś banana nie dostał po tylu bzdurnych przebłyskach twórczych.Zamieszczone przez marek157Są i banany dla tych co dokładnie robią i psute są drogie przyrządy oraz zakłócane pomiary i trzeba się trochę znać aby nie badać tego co nie jest prawdą , czyli mieć na uwadze czy pomiary są prawdziwe. Ile dobrych i normalnych schematów wzmacniaczy było od początku tranzystorowej techniki, bo to jest przecież najprostsza audio elektronika i liczona z ułamka.ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19
Skomentuj
Skomentuj