Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

WTF?! Generator fazy! Na chwilę obecną to mój guru!

Skomentuj

Niestety Audiohobby jak Audiostereo. Co teraz czytać od kogo się uczyć ?
      Panowie, jako ze miałem do czynienia kilkoma produktami tego typu może 2 zdania :-)
      Nie wiem jak działa platforma Rogoza, kiedyś mieliśmy w pomieszczeniu stolik i nie różnił się on brzmieniowo od dowolnego mebla na którym stał wcześniej sprzęt....czyli stolik jako mebel jest OK :-)
      Za to bez 2 zdań słyszalna różnica była na stoliku firmy EMA (korzysta z nich podczas prezentacji np. Ancient Audio). Platforma wykonana obłędnie (jakość powłok a cena 1500zł kosmos - drewno zatopione w "szkle"(mieszanki żywic ala najwyższej klasy szelak)...znam faceta z EMA, wolę to napisać dla jasności, co niczego nie zmienia, bo gdyby robił rzeczy takie sobie to bym nie wspominał.
      Drugą rzeczą która działa jest platforma Acapelli. Podłożona pod CD Sony (by topowy mod Michael Swoboda)...tym razem cena ok 4Kzł.
      Pamiętajmy, ze mówimy tu o różnicach w skali gadżetów. A wiec nie są to sprawy typu zestawy głośnikowe itp :-)
      Niemniej po całkowitym dopieszczeniu toru audio nie sa to tez jakieś kosmiczne wydatki a różnice są faktyczne a nie z serii psychoakustyka....po prostu jedne cacka działają inne działają, inne poza funkcjami czysto użytkowymi nie oferują nic więcej.
      Na potrzeby recenzji rozumiem, ze trzeba nieco "rozciągnąć" skalę w przypadku gdy mówimy o skali niewielkiej.
      Ja osobiście różnice odbierałem jako klarowniejszy, głębszy i mniej nerwowy przekaz. Czy to było w skali kilku klas to bym nie powiedział :-) ...ale na pewno słyszalnie i jeśli ktoś wydał na sprzęt załóżmy 30Kzł to taka platforma za 1500 czy 2Kzł nie jest uważam przestępstwem ani żadnym objawem naiwności.
      Oczywiście dowodem naiwności może być i wzmacniacz czy CD player :-) - ale to zależy od konfiguracji a tą w momencie pomysłu na ekstra platformę czy stolik mamy już zakładam za sobą..
      Nie dalej jak tydzień temu po raz kolejny sprawdziłem możliwości sieciówki (powiedzmy x...cena ok 5Kzł) i co tu dużo gadać dobra jest czyli pozytywnie słychać jej działanie. Dźwięk słyszalnie przyśpieszył i nabrał wyrazistości bez oznak dziwnych efektów itp. Czy bez sieciówki nie dało się słuchać ? Oczywiście że się dało i też się podobało...ale z sieciówą było nieco lepiej....nawet w przypadku wzmacniacza 2 x od niej tańszego :-) Spokojnie. Sieciówka na codzień gra ze wzmacniaczem 14x od niej droższym....i to są myślę normalne proporcje.
      Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
        Za to bez 2 zdań słyszalna różnica była na stoliku firmy EMA (korzysta z nich podczas prezentacji np. Ancient Audio). Platforma wykonana obłędnie (jakość powłok a cena 1500zł kosmos - drewno zatopione w "szkle"(mieszanki żywic ala najwyższej klasy szelak)...znam faceta z EMA, wolę to napisać dla jasności, co niczego nie zmienia, bo gdyby robił rzeczy takie sobie to bym nie wspominał.
        Te stwierdzenie wszystko wyjaśniło (koleżeńska opinia, albo............... za taką opinie, i wszystko jasne )

Skomentuj

Cytat:
          postanowiłem poprawić brzmienie moich Altusów 300 poprzez wymianę kabli wewnątrz
          i odpowiedź:
          http://img824.imageshack.us/img824/9472/facepalmyh.gif

Z as.

Skomentuj

Muszę powiedzieć, że to niezwykła ulga rozmawiać z komputerowcem, który rozumie, kiedy mówię, że kable USB „grają” inaczej. Co tam „rozumie”: sam do tego doszedł dawno temu. I jeszcze nie neguje niczego tylko dlatego, że obecny stan wiedzy mówi, że czegoś takiego być nie może, że różnicy „nie ma prawa być”. Przecież „stan wiedzy” to rzecz umowna i zmienna. Stan wiedzy wciąż się poszerza, także dzięki ludziom takim jak Marcin i jego wspólnik Josef.
            Po pierwsze: FLAC czy WAV. Jak wiadomo, firmy mówią o tym różnie – Reference Recordings bez cienia wahania wybiera WAV, zaś np. Linn optuje za FLAC (patrz recenzja odtwarzacza plików Klimax DS TUTAJ) . Słuchając tego odtwarzacza nie potrafiłem jednoznacznie odpowiedzieć, za czym JA się opowiadam. Pliki WAV brzmiały inaczej niż te same we FLAC-u, ale czasem wydawało mi się, że brzmią nieco lepiej, a czasem, że gorzej.
            Źródło http://www.highfidelity.pl/@main-972&lang=

Skomentuj

Jak to mówi mój kumpel "poskładałem się w kostkę rubika"

Skomentuj

chciałbym porozmawiać z tym "komputerowcem" na żywo..

Skomentuj

Normalnie spadłem z dywanu...

Skomentuj

Ten wątek czasem bardziej przypomina lożę szyderców... cóż...

Skomentuj

Ja tam Pacułę to po tym kwiecistym, pretensjonalnym bełkocie już po 2 zdaniach poznaję
                      Wiedza to rzecz umowna? Krva mać.
                      :(

Sent from my Milestone using Tapatalk

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                        mi sie wydaje czy on porownuje tam ze soba brzmienie programow do odtwarzania muzyki? komus chyba na glowe padlo juz calkowicie, on to pisze z przekonania czy tylko dla pieniedzy? moze za tydzien pojawi sie test odsluchowy myszek ktorymi te programy sa obslugiwane.... moj rozum jest zbyt ograniczony zeby zrozumiec tego kolesia, niezla sciema dla comiesiecznej wyplaty, bracia Grimm i cala reszta bajkopisarzy przy nim wymieka
                        Last edited by damiani; 22.09.2011, 23:20.

Skomentuj

Wniosek jest taki, ze ten Pan sie tam tylko marnuje i rzeczywiscie powinien zaczac tworzyc literature dla wiekszej grupy odbiorcow niz "Audiofile" . Przy okazji by zarobil znacznie wiecej $$ Chyba ze ta wena tworcza jest ograniczona tylko do sfery audio :)

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani Zobacz posta
                            mi sie wydaje czy on porownuje tam ze soba brzmienie programow do odtwarzania muzyki?
                            Nie zdaje Ci się.

Skomentuj

To trzeba uwiecznić :)

Zamieszczone przez the100klipi
                              Napisano 6 paź 2011 :] 10:57
                              "a tak swoją drogą drogą cos wydaje mi sie, ze gdy napęd mocy i źrudla są conajmniej przyzwoite to juz nie czeba swirowac ze scianami (podobno zielony podbija bass). ja np do kolumn uzywam zwyklego kabla 220V. a na sygnal, bo ja ,juz nie wiem jak jest, trafo zasilające to na nim są 4 mniejsze i kabelki wprost wychodzą do jednego bieguna z trafo, drugiego z pyty glównej. dodatkowym aspektem jest to ze przelącze guzik i mi likwiduje buczenie i inne chalasy prawie 100% jednoczesnie jest troche glosniej, a mixer pokazuje silniejszy sygnal. "
                              i komentarz:
                              Zamieszczone przez Tomek 1685
                              "Takie rozwiązanie stsowane jest w najwyzszych modelach Accuintosha, nazywa się zasilowator i jest zajebiste..."
                              AS to prawdziwa kopalnia wiedzy...
                              Last edited by colcolcol; 07.10.2011, 09:01.

Skomentuj

Z pierwszego zdania zrozumiałem że zielone ściany podbijają bas

Skomentuj

To nie wiedziałeś? o.O
                                  Żółte powodują zapiaszczenie wysokich tonów.

Skomentuj

Ja mam w pokoju wrzosowy, czego mogę się spodziewać?

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
                                      To nie wiedziałeś? o.O Żółte powodują zapiaszczenie wysokich tonów.
                                      Bzdury. To wszystko zależy przecież głównie od mocy zastosowanej do oświetlenie pomieszczenia żarówki. Jak się mbar nie znasz, to się nie odzywaj :P.
                                      Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                                      Ja mam w pokoju wrzosowy, czego mogę się spodziewać?
                                      Pewnie nieco wrzoskliwego charakteru wysokich tonów.

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Lepiej przestańmy, zanim ktoś to weźmie jako prawdy objawione.

Skomentuj

To się kurde zdecydujcie bo ja już chciałem pokój przemalowywać...:glare:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X