Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://www.audiostereo.pl/bassa-refl...ny_118505.html kolejny elektrodowiec zabladzil na AS :)

Skomentuj

A to widzieliście: http://kwejk.pl/obrazek/2254711/uzyj-opcji-szukaj.html ?

Skomentuj

Bo dla gimbazy internet powinien byc tylko read-only :)

Skomentuj

Przełączenie na nie poprawia oddech, przestrzeń ale przepłukuje barwę
          U mnie na miedzi są za bardzo pogrubione instrumenty ale Marcus Miller z płyty Free utwór nr 8 ( petarda na miedzi ) natomiast na srebrze jest wiecej oddechu , powietrza , średnica bardzo bogata w plankton.
          Zmiany wywolane zmiana bezpiecznika

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zasada zmian jest dość prosta.
          Elementy na wysokie napięcia będą ocieplać, wygładzać dźwięk, będzie mniej analityczny, podobnie olejaki.
          Jak szukasz szczegółów, bogactwa barwy i przestrzeni to elementy na małe napięcia; minimalnej długości po osi.
          Rezystory drutowe - ceramiki też mniej ingerują w dźwięk, niż metalizowane; szczególnie przy dużych mocach.
          Zmiany dotyczą też druku zwrotnicy; wywalenie go i montaż punkt do punktu pozwala uzyskać bogatszą barwę, większą precyzję
          Odnosnie elementów w zwrotnicy glosnikowej
          Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Moze nie z forum lecz na tyle dobre ze wisi u nas na uczelni w gablotce :)

Skomentuj

http://www.strefacaraudio.pl/topic/4...za-wzmacniacz/

Nasz kochany nowy szpenio ostro błyszczy.

Skomentuj

Chłopak pomylil termopare z przetwornikiem temperatury, czasem tak jest ze sie o jednym mysli a mowi o drugim ;p
                Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

"6 tyś dałeś za te 2 kolumny, zbiłeś 2 pudła i wsadziłeś głośniki. ja już bym wolał sobie kupić orginalne kolumny typu reloop rsp 30 które lepiej sa policzone i lepiej zagrają, no i są firmowe a nie firma kogucik."

"i nie dam sie nabrac na wasze pisanie o ldmach i innych kolumnach, czy wzmacniaczach adsach czy t ampach że są najlepsze itp a że reloopy najgorsze- to puszczanie bajek o reloopach. do tego zbijanie skrzyń i wsadzanie głośników do źle policzonych obudow- kiedyś też taki głupi byłem i zbijałem kolumny jak małe dziecko- kupa roboty i mnie więcej kosztowała samoróbka niżeli bym nową ze sklepu kupił."

Gość urwał się z choinki, kupił Reloopy (chyba pierwsze kolumny PA w jego życiu) i jest tak zachwycony (nie wiem z czego, chyba z siebie) że na kolumny Granata na głośnikach B&C mówi że szmelc

A tutaj o swoich reloopach:
                  Najpierw podłączył końcówkę pod laptopa... było cicho więc:

"podłączyłem starą wierze jako przedwzmacniacz i już gra głośno i nie potrzeba żadnych mikserów..."

...ale po czasie znów mu za mało:

"mam problem z całym sprzętem i nadstawką, słychać trzaski w głośniku (w kolumnie 2x15 cali 400 wat rms.) i mruga clip czerwony. Wczoraj mi przyszła nowa kolumna do domu Reloop Rsp 30 4 omowa 400 wat rms na dwóch 15 calowych głośnikach a tydzień temu kupiłem nową końcówkę mocy Reloop Dominance 1402 2x360 wat rms przy 4 omach

Więc tak: mam końcówkę mocy, laptop i wieżę. Sygnał idzie z laptopa do wieży i z wieży do końcówki mocy 360 wat rms na kanał przy 4 omach

Na nic mi ta wieża, gdy było bezpośrednio z laptopa do końcówki i potencjometr w końcówce na max to grało jakieś 110 wat rms a gdy teraz przechodzi przez wieżę (czytaj mikser czyli przedwzmacniacz) to gra jedynie troszke głośniej tak na 140 wat i limiter clip czerwony się zapala i słychać trzaski w głośnikach potencjometr na końcówce odkręcony na maks czyli do oporu- nawet jak był na polowie a dałem na wieży do oporu to też było słychać trzaski i mrugający clip. Mi się wydaje że wieża czy tani mikser daje do końcówki mocy zniekształcony sygnał poprzez mp3 poczym clip mruga podczas uderzeń zniekształconego basu a potem dźwięki gdy dam jeszcze głośniej. Wziełem głośniej- dało sie głośniej ale już mocniej trzaskało. Bo nie sądzę że to jest maks na końcówce. (dodam że w winampie i w laptopie suwaki są do połowy)

Jaka jest tego wasza teoria. Bo to jest bardzo ważne co ja wyżej napisałem. Nie mogę rozwiązać tego problemu ale jedynie się domyślam że sygnał jest z niekształcony i mruga clip i głośniki trzeszczą (pierdzą) przy sporej głośności.''

:lol:

Wiecie co jest najlepsze, że koleś jest z Bydgoszczy.
                  Zaproponowałem spotkanie, ale moderka wywaliła posty do kosza.
                  Last edited by marian; 05.03.2015, 20:04.

Skomentuj

Ciekawy przypadek, ale i dosc czesty :) Najwiecej gadaja ludzie, ktorzy niewiele wiedza. Najgorsze, ze z taka ogromna pewnoscia siebie, swojej wiedzy. Wtedy lepiej tylko cicho siedziec i przytakiwac.

Skomentuj

Ehhh jakiś gimnazjalista, miałem styczność ze sprzętem reloopa. Jedyne co można powiedzieć to to , że to taka trochę lepsza chińszczyzna.

Skomentuj

I kolejny mądry post tego gościa:

"sądzę że mikser to przynajmniej za tysiąc zł. trzeba kupić aby głośniki nie trzeszczały i do końcówki płyną normalny czysty sygnał bez zniekształceń i przesteru"

Skomentuj

"Kolumny bardzo mi się podobają ale zastanawia mnie dlaczego mają taki kształt"

"Miał być trapez, ale nie wiedziałem jak zrobić tunel br. Przy takim ksztalcie miałem problem z głowy"

Skomentuj

"Jeśli chodzi o wstawienie paneli z wełny za kolumnami to u mnie poprawiło się o tyle, że bas pojawił się w miejscu odsłuchu i wokół kolumn bo wcześniej był ale w łazience 6-7m dalej.
                            Nie jest go mniej ani więcej tylko zmienił lokalizację i jest tam gdzie być powinien."

Bardzo ciekawa wypowiedź :)
                            Z jednym się zgadzam, że bas się poprawił w pokoju... ale ta wypowiedź brzmi jak by bas z łazienki przeniósł się w miejsce odsłuchu :)

Skomentuj

To akurat calkiem mozliwe.

Skomentuj

Mnie się wydaje że gość po prostu popłynął z opisem.
                                Gdyby nic nie pisał o łazience to wszystko by się zgadzało.

Napisał "zmienił lokalizację", ale brzmi to tak, jak by ten bas który pojawił się w miejscu odsłuchu, to ten bas który był w łazience :)
                                Last edited by marian; 27.04.2015, 22:32.

Skomentuj

Ale to nie sie co śmiać, u mnie akurat w kuchmi jest lepsze zejście nia w pokoju gdzie sprzęt, a i majwazniejsze ! jeszcze zalezy ktore drzwi jak otwarte [emoji14]

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                                    Ale to nie sie co śmiać, u mnie akurat w kuchmi jest lepsze zejście nia w pokoju gdzie sprzęt, a i majwazniejsze ! jeszcze zalezy ktore drzwi jak otwarte
                                    Słuchając Drum & Bass pokroju pendulum włączam piosenkę i idę "na klopa" i wtedy wiem jakie zejście oferuje chińska Koppa DW160 bo tam sięga hadesu

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                                      ...... bo tam sięga hadesu
                                      Bo najlepszy jest rezonans z sedesu ;-)

Skomentuj

" Pani Teresie wyszło, że w teście ABX są 3 rzeczy do rozróżnienia, a wiadomo, że są 2

Pani Teresie wyszło, że jak się wie, co gra, to wiadomo jak gra, a jak nie wiadomo co gra, to nie słychać jak gra. Nawet popsutego wzmacniacza się nie odróżni od dobrego. Więc wobec tego wystarczy sobie powiedzieć, że się ma świetny sprzęt i że świetnie gra. I wtedy on tak zagra. Można sobie też powiedzieć, że dzisiaj jestem facetem, to będę słuchać metalu. A na drugi dzień powiedzieć, że jestem kobietą i będę słuchać Połomskiego.

Jak się słucha, to się słyszy. Ale jak się zacznie słuchać czegoś innego, to się nie pamięta jak grało to coś wcześniej. Więc nie można porównać dwóch systemów. Bo jak słuchasz to wiesz jak to gra, a potem już nie wiesz, bo zapominasz. Więc tylko w czasie odsłuchu wiesz jaka jest jakość"

:thumbsup:

http://www.audiostereo.pl/dlaczego-n...bx_120253.html

Skomentuj

"Witam. Od niedawna wpadłem na pomysł zrobienia potężnych diy do pokoju 30m2. Powycinałem już płytę na wymiary 120x38x43 i chcemy z tatą zrobić 2 kolumny po 2 stxy w jednym i jakiś mały driver.Chciałbym żeby zejście i uderzenie niskich tonów było takie idealne do trapu np troiboy OG.
                                          Do tego chciałem zrobić suba na stx 15cali i 800w
                                          Czy z tymi wymiarami wyjdzie mi z 35hz czy jakie muszą być wymiary żeby była ta częstotliwość. Jakich zwrotnic użyć. Czym to będę musiał przenosić bo wychodzi ze jedną kolumną będzie miała 75kg"

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3049158.html

Łubudubu zawsze na czasie :thumbup:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X