Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

A co z Audiomania ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A co z Audiomania ?

Jak w temacie, prosto i rzeczowo.

AM przeskoczyło na drugi brzeg, który był chyba za daleko bo się nogawki zmoczyły, gdzie stara gwardia, gdzie te czasy ?

Jest tu jeszcze ktoś :?:

Hehe szybki jesteś.

AM umarło już jakiś czas temu, gdzieś jest o tym temat.

Skomentuj

O proszę kogo zastaliśmy... :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez Budzik
        gdzie te czasy ?
        Jak to gdzie, bezpowrotnie minęły :neutral:
        A ze starej gwardii wszyscy sie poddali, trzeba dać sie młodym wyszumieć :lol:

Wzięło cię na robote jakiś kolumn, że sie nagle pojawiłeś ?

Skomentuj

O BUDZIK )))) ja tez tesknie za AUDIOMANIA

Skomentuj

Re: A co z Audiomania ?

gdzie stara gwardia
            Stara gwardia czuwa :wink:

Skomentuj

Yoshi, na razie brak money, a to jedyny problem z tej kwestii.
              Dużo spraw na głowie, ale niebawem jakiś projekcik się strzeli i może zacznie realizować. Bynajmniej mam całkiem dobre słuchawki do mp3 :mrgreen:

A co z mistrzem Q. Wycofał się z biznesu, trzyma tylko domenę, żeby nikt inny jej nie przejął, czy chodzi tu o coś grubszego ? A może wszystko się po prostu skończyło ??

Skomentuj

btw. ja nie w temacie, czemu w ogole Audiomania zdechla?

Ma ktos baze forum albo cos, moze by tak ozywic na nowo :>

Skomentuj

Padła bo Q olał sprawę, teraz zaczyna byc podobnie z diyaudio.

Skomentuj

Oooooo Budzik obudził sie ze snu zimowego
                    Witaj chłopie! Gdzieś Ty był jak Ciebie nie było? A Audiomania niestety upadła, smutne ale prawdziwe....

gdzie stara gwardia
                    No toż przecież jestem :mrgreen:

Skomentuj

Na zamknięcie AM na pewno miało wiele czynników zebranych w całość dały taki właśnie efekt. Raz,spadło zainteresowanie na AM przez ostatnie miesiace swojego życia i wiało nudą. Dwa utrzymywanie dwóch serwisów podejżewam było dla Q jednak za duzym obciażeniem. Trzy 2 x wiecej roboty administracyjnej , szczególnie w obliczu ciagłych atakow i włamow na AM, zmiany mechanizmu niewiele pomagały bo ciagle sie coś działo.

Troche szkoda bo na AM bardziej mi sie podobało niż tu. Tam była lepsza strona główna, były audiosites które myśle z biegiem czasu zyskiwały na popularności, forum ogólnie było jakby lepiej i przejżyściej skonstruowane. Myśle, że wskrzeszenie portalu nie byłoby problemem, na pewno jest zarchiwizowana strona i forum, wystarczy to wszystko przywrócić do działania

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
                        Na zamknięcie AM na pewno miało wiele czynników zebranych w całość dały taki właśnie efekt. Raz,spadło zainteresowanie AM przez ostatnie miesiace swojego życia i wiało nudą. Dwa utrzymywanie dwóch serwisó podejżewam było dla Q jednak za duzym obciażeniem. Try 2 x wiecej roboty administracyjnej , szczególnie w obliczu ciagłych atakow i włamow na AM, zmiany mechanizmu niewiele pomagały bo ciagle sie coś działo.

Troche szkoda bo na AM bardziej mi sie podobało niż tu. Tam była lepsza strona główna, były audiosites które myśle z biegiem czasu zyskiwały na popularności, forum ogólnie było jakby lepiej i przejżyściej skonstruowane. Myśle, że wskrzeszenie portalu nie byłoby problemem, na pewno jest zarchiwizowana strona i forum, wystarczy to wszystko przywrócić do działania
                        Zrobic aktualizacje skryptu, badz zmienic na cos bardziej stable (o ile taka mozliwosc, bo nie wiem co tam bylo - nie pamietam) postawic to dobrze na maszynie i mysle ze by bylo OK

Moze i moglbym cos podzialac w ta strone, ale nieestey nie zalezy to odemnie tylko :)

Skomentuj

Tam była lepsza strona główna, były audiosites które myśle z biegiem czasu zyskiwały na popularności, forum ogólnie było jakby lepiej i przejżyściej skonstruowane.
                          ... no i oczywiście ten klimat, którego do dzisiaj nie mogę zapomnieć.

Myśle, że wskrzeszenie portalu nie byłoby problemem, na pewno jest zarchiwizowana strona i forum, wystarczy to wszystko przywrócić do działania
                          To może znajdzie się jakaś grupa śmiałków, która podejmie sie tego wyzwania ;>

Skomentuj

Jeśli Q ma wszystko z tamtego serwisu zapisane na dysku, myśle żeby to wskrzesić nie będzie problemu, ale potrzeba do tego osoby która się tym zajmie i będzie to utrzymywala w porządku, bo jak widąc Q po czasie jak przejoł Diyaudio. AM mało się zajmował, z jeden strony mu się nie dziwię bo żeby ogarnąć dwa tak duże ze sobą serwisy to nie jest takie proste, a jeszcze opłaty też nie są wcale takie tanie.

Jedynie zastanawia mnie to, dlaczego do tej pory nie udostepnił audiomani do czytania pisał, że będzie taka możliwość a mineło już mnóstwo czasu a efektu zerooo.

Q, po prostu przekierował odemenę aduiomania na diyaudio i po sprawie teraz wpisując audiomania wyskakuje nam diyaudio.

Skomentuj

ja dysponuje czasem oraz maszyna na ktorym by to sobie moglo wisiec, musialbym dopytac Questera o pare rzeczy

jestem adminem tak wiec moglym z kazdej strony z tym robic, napewno trzeba by bylo aktualizacje zrobic jak mowicie ze tam takie kosmos sie dzialy, byc moze przejsc na cos nowego i przekonwertowac baze czy co tam bylo

Wszystko da sie zrobic, trzeba troche checi :)
                              Ja tam moge zaoferowac swoja pomoc.

Skomentuj

Przed upadkiem AM oferowalem Q taką pomoc, że mogę się zająć AM, żeby nie upadła, nie dostałem zadnej odpowiedzi, dlatego postanowiłem założyć własny serwis.

Skomentuj

tom3kk, zmiana silnika na inny jak php by Przemo w przypadku audiomanii jest niewskazana. Między innymi to zabiło AM.

Zamieszczone przez piku16
                                  jeszcze opłaty też nie są wcale takie tanie.
                                  koszty zawsze mozna rozłożyć na pare osób o ile takie by sie znalazły i z czasem sie nie wykruszyły

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
                                    tom3kk, zmiana silnika na inny jak php by Przemo w przypadku audiomanii jest niewskazana. Między innymi to zabiło AM.

Zamieszczone przez piku16
                                    jeszcze opłaty też nie są wcale takie tanie.
                                    koszty zawsze mozna rozłożyć na pare osób o ile takie by sie znalazły i z czasem sie nie wykruszyły
                                    Ja nawet nie pamietam na czym to stalo, nie zakladam z gory ze PHPbb, moze byc to cos innego...
                                    Ew. zawsze mozna aktualna wersje phpbb uzyc bez modow, nie jest to najgorsze :)
                                    Jest troche mozliwosci ;]

Jakby quester napisal jaki ruch generuje diyaudio.pl badz ile miala audiomania, jestem po prostu ciekaw ile GB danych miesiecznie.
                                    Nie ukrywam ze ma maszynke dedykowana, ktora sie 'troche' nudzi.

Bylbym w stanie sie tym zajac totalnei za free, bez kozysci.
                                    Oczywiscie jakby ktos chcial jakos wesprzec portal to czemu nie

Skomentuj

O ile pamiętam Q. to mistrz solówki Ale samemu wszystkiego nie da się ogarnąć. Praca, dom, rodzina, hobby. Więc na tworzenie własnymi rękoma wszystkiego nie ma po prostu czasu. Informatykiem nie jest, grafikiem też nie. Hobbystą jak wszyscy inni na pewno tak ale to inna bajka niżeli utrzymywanie i dostosowywanie portalu do 21 wieku na własną rękę. Domyślałem, że to się tak skończy, o ile się skończyło.

Skomentuj

Widzisz Budzik stara gwardia tak naprawdę w większości odeszła… . Borys poza krajem, Uwe słuch o nim zaginał, Esh0 czasem wpada, Magik zaginął, TotoTurbo (jakoś tak) tez, SW nie zagląda, Przemek czasem wpadnie, EZO ma mała córeczkę, Umberto mało go widać, Maxi podobnie… Można tak wymieniać i wymieniać.
                                        Myśle ze wielu z nas weszło w bardziej dorosłe Zycie ma więcej obowiązków cześć z nas już nie wydaje całej kasy na DIy a ma inne zainteresowania bądź dupeczki które tez kosztują :mrgreen: :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X