Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

A co z Audiomania ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ludzie pomyślcie... po co wam drugi taki sam portal :/... chcecie wrócić do tego co było wtedy czy do osób które wtedy rajcowały się diy?
    Mamy mały kraj i żeby portal był porządny i trwały to trzeba zebrać jak najwięcej zapaleńców na jednym portalu, a nie odcinać się od początkujących...
    To wygląda tak jakby się wam znudziło i szukacie tego zapału w tym co było kiedyś.

Skomentuj

Zamieszczone przez Maniura_pl
      Ludzie pomyślcie... po co wam drugi taki sam portal :/... chcecie wrócić do tego co było wtedy czy do osób które wtedy rajcowały się diy?
      Mamy mały kraj i żeby portal był porządny i trwały to trzeba zebrać jak najwięcej zapaleńców na jednym portalu, a nie odcinać się od początkujących...
      To wygląda tak jakby się wam znudziło i szukacie tego zapału w tym co było kiedyś.
      szukają korzeni nic dziwnego - AM było czymś co ich łączyło, co razem zbudowali, tęsknią :)

Skomentuj

Maniura_pl większość z "nas" i tak duzo częściej gadała i gada na GG lub tez fon, niz na forum wiec nie bardzo rozumiem po co mamy sie odcinać i od kogo :neutral:

Skomentuj

Chyba każdy ma po troche racji. Nie da się całe życie tkwić w jednym hobby, chyba że jest się maniakiem, inaczej trzeba mieć kilka .
          Osobiście uważałem, ze jakby miał zniknać jeden portal to wolałem zeby zniknęło DIY , AM wydawała mi sie lepiej rozwiazana. Brakowało mi później troche rozwoju strony głównej. Początek był imponujący później troche przygasło ale i tak ilość artów i ogół portalu przygniatała to co sobą reprezentowało DIY a prawie wszystko co teraz mamy tutaj przecież było robione pod kątem audiomanii.
          Problem tak na prawde wynikł w momencie przejęcia DIY gdyż AM miała być i była przeciwagą dla DIY, nowym, świerzszym podejsciem. W momencie kiedy "nie było z kim walczyć" AM zaczęła powoli podupadać, czy też padła ofiara własnego sukcesu. Bo wydaje mi się, ze ludzie rozmawiali na DIY a czerpali wiedze z AM. Siłą DIY było i jest forum, jakoś ludzie tutaj chętnie zaglądaja.

Ja znam sprawe bardziej od zaplecza i wydaje mi się, że gdyby nie przejęcie przez Questera DIY to AM by nadal istniała i rosła w siłe a DIY prawdopodobnie by upadło lub stało się forum z niewielką garstą aktywnych wiernych użytkowników

Skomentuj

Yoshi_80, Moim zdaniem po prostu przerosło Q utrzymanie dwóch portalów, jednocześnie o takej samej tematyce. A to że upadło AM było może jeszcze związane z tym, że przed upadkiem były ataki zmiana mechanizmu, a po zmianie mechanizmu spadek odwiedzin i polularności a w tym czasie Diy korzystało i zbierło nowych uzytkowników, i to powodowało, że wolał zostawić DIY, a AM usunąć.

Sam pisał że po przejęciu Diy ilość odwiedzin wzrosła- tak to prawda a to dlatego że;

1. Ludzie którzy znami AM, również dobrze znami Diy, i prześli tutaj.

2. Domena AM jest dość dobrze wypozycjonowana w google, i po przekierowaniu na Diy ilość odwiedzin wzrosła.

Skomentuj

Chwila przerwy w rozmowie bo na POLSACIE Pudzian będzie bił Najmana, zapraszam do polsatuuuuuu !! :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
                Widzisz Budzik stara gwardia tak naprawdę w większości odeszła… Maxi podobnie…
                Maxi? toć to alkoholik jeden a nie audiomaniak...i może miał by jakieś fajne kolumny gdyby nie wydawał wszystkiego na browar...sam widziałem jak niósł pełną skrzynkę na jeden wieczór...a to wszystko przez Dresa z którym się zadaje :mrgreen:

Skomentuj

A mi sie wydaje ze wielu z tych ludzi porpostu z tego wyrasta :) jak wyrasta sie z sr... w pieluchy ))

Ja pamietam moje zapalenie na poczatku z zabawa z DIY juz powoli wygasa na dzien dzisiejszy, na to miejsce przychdza inne zainteresowania i tak za lat 40 za pewne przyjdzie mi pielic w ogrodku na dzialce hehehe mam nadzieje ze nie PPP nie lubie pielic w ogrodku ))

Skomentuj

Szczerze ? Jedni piszą jak to bardzo diy "zyskało" na upadku AM, inni że diy od zawsze było lepsze i popularniejsze, ale imo prawda wygląda tak że przez parę miesięcy przed faktycznym upadkiem na AM nie działo się wiele ponad odliczaniem na SB kto pierwszy się obudził... Poza tym nie działo się praktycznie nic, a już na pewno nic ciekawego. Audiosites ? Podobnie. Z drugiej strony poziom diyaudio też od jakiegoś czasu spada i choć może nie mówią o tym liczby typu liczba wyświetleń, nowych postów czy tematów , to wystarczy poczytać parę ostatnich stron każdego z działu by się o tym przekonać. Ciągle wałkowane jest dokładnie to samo, ciągle te same pytania z tym że coraz więcej tych poniżej wszelkiego poziomu, coraz niższa kultura wypowiedzi i ich szeroko pojęta jakość. To wszystko zniechęca. Zamiast iść do przodu w powiedzmy stronę diyaudio.com idziemy w stronę elektrody. To przykry i samonakręcający się bieg wydarzeń - im niższy poziom forum tym więcej ludzi którzy mają coś do powiedzenia stąd ucieka. A gdzie ? Wszędzie, dla coraz większej rzeszy userów forum przestało być miejscem gdzie mogą się rozwijać, sam nieraz wolę poprogramować sobie w matlabie niż siedzieć tu i czytać ciągle to samo. Po jakimś czasie wracam mając nadzieję że coś się zmienia, ale niestety...
                    Słychać głosy obarczające Q winą za te procesy , a ja zapytam tak - kto z Was napisał kiedyś jakiegoś tutoriala czy art na stronę główną ? Bo takie osoby potrafię policzyć na palcach jednej ręki...
                    Pamiętajcie że poziom forum zależy od tych którzy je tworzą - od ludzi tam piszących.
                    A całość staję się podwójnie smutna gdy ktoś pamięta to forum czy nawet AM sprzed paru lat lub jeśli zna też inne dobre fora, niekoniecznie o tej tematyce, choćby autokącik.
                    Na AS jest dużo bardziej zgrana ekipa niż tutaj...

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                      To tam jest jakaś ekipa w ogóle? Czy stado matołów?

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                        Bez przesady, są tam ludzie którzy znają się na rzeczy i wyróżniają (pozytywnie rzecz jasna) z papki audiovodoomaniaków.

Choć przyznam że większość AS to audiopedofeele którzy słyszą jak im kabel od zasilania tętni 50Hz...

Skomentuj

wiesz takero zdziwiło mnie to zdanie z twoich ust bo wolę żeby to forum pozostało takie jakie jest teraz niż miało by się zamienić na AS gdzie większość wypowiedzi jest poniżej krytyki zadufanch wielce modrych audiofili.

Skomentuj

A czy tutaj ktoś poza irkiem potrafi/umie zaprojektować jakiś układ matole???

Skomentuj

Ty na pewno nie. Ja owszem.

Skomentuj

Zamieszczone przez awaria
                                A czy tutaj ktoś poza irkiem potrafi/umie zaprojektować jakiś układ
                                myślę że tak...
                                Zamieszczone przez awaria
                                matole
                                troszeczkę się opanuj ok :?: :!:

Skomentuj

iść do przodu w powiedzmy stronę diyaudio.com
                                  Tam tylko artykuły są interesujące a forum nudne, kilka osób się lansuje i tyle.A tu na diy to najbardziej kreatywni nie mają czasu na rozwijanie forum bo zajmują się moderką, a jest co robić bo ciągle ktoś wyskakuje z tematem na nie najwyższym poziomie, no i coraz częściej ludzie skaczą sobie do oczu co mi się najbardziej nie podoba.

Skomentuj

Zamieszczone przez funiax1
                                    bo ciągle ktoś wyskakuje z tematem na nie najwyższym poziomie
                                    Przy rejestracji kazac odpowiedziec na 30 pytan z dziedziny audio, elektroniki i elektroakustyki i tyle. I juz kejtrów tyle nie będzie. Moge pytania jakies sklecic, ale musze miec gwarancje ze to wejdzie w zycie,

Skomentuj

Forum na pewno zyska na zawartosci jak Q odblikuje wiedze z artów audiomanii i pozwoli nam przeredagowac ja jako arty na DIY. Czekamy na to

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
                                        wiesz takero zdziwiło mnie to zdanie z twoich ust bo wolę żeby to forum pozostało takie jakie jest teraz niż miało by się zamienić na AS gdzie większość wypowiedzi jest poniżej krytyki zadufanch wielce modrych audiofili.
                                        Problemy z czytaniem ze zrozumieniem ?

Przy rejestracji kazac odpowiedziec na 30 pytan z dziedziny audio, elektroniki i elektroakustyki i tyle. I juz kejtrów tyle nie będzie. Moge pytania jakies sklecic, ale musze miec gwarancje ze to wejdzie w zycie,
                                        Tuta jakiegoś napisz albo arta.

Skomentuj

Dziwicie się ? Pokażcie mi kogoś kto zrobił swój AUTORSKI projekt ostatnio ?? Nie ma ? a jak są to 2 osoby pewnie, jak się wszystko co chwile kopiuje i wałkuje w kółko to samo to taki jest efekt, sory ale te forum to jest jeden wielki lans STX'a chyba w każdym temacie jest wzmianka o STX'ie, jak można się rozwijać robiąc kopie coraz to nowszych wynalazków STXA.
                                          JEśli nie stać mnie na lepsze głośniki to poprostu zbieram, nie robie byle czego czyli kolejnych kolumienek na stxie na skopiowanej obudowie i schemacie zwroty, a tutaj nikt sam z siebie nie zrobi ciekawego AUTORSKIEGO projektu, poprostu nikt nie chce się widocznie uczyć i brnąć dalej tylko stać w miejscu i budować to co już ktoś zbudował.

Dla mnie DIY daje możliwość dopasowania dźwięku dla siebie, mam możliwość ingerencji w zwrotnice, strojenei ewentualnego BR itd. choć obecni ejestem zwolennikiem obudowy TL i pracuje nad kolejnym projektem, jeśli dla kogos DIY to skopiowanie gotowej konstrukcji i to go zadowala nie może liczyć na rozwój w tej dziedzinie. Ja staram sie iść ciąle do przodu i pozyskiwać nową coraz większą wiedzę.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X