Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy macie inne hobby oprócz DIYAudio?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy macie inne hobby oprócz DIYAudio?

Tak jakoś mnie naszło i jestem ciekaw jakie inne zainteresowania mają audiomaniacy

Może ja zacznę :razz:
    Moje alternatywne hobby także jest nieco związane z diy, a mianowicie lubię se pogrzebać przy starych motorach. Zwłaszcza lubię te najbardziej old schoolowe maszyny jak np. Iż, boksery radzieckie i stare SHL'ki i Jawy. Aktualnie przygotowuje sobie mały warsztacik do majsterkowania, składam kompresor i będę szukać jakiegoś fajnego klasyka do remontu. A marzy mi sie Iż 49 :mrgreen:

Ostatnio też zacząłem interesować sie ptakami drapieżnymi, a naszło mnie tak po spotkaniu z Bielikiem, który urzekł mnie swoim majestatem. W praktyce wygląda tak, ze jeżdżę z lornetką po różnych stawach hodowlanych, łąkach i innych miejscach gdzie można spotkać drapieżniki (znam pare dobrych miejsc) zaszywam sie i obserwuje niebo. Świetny sposób na odpoczęcie po ciężkim tygodniu

Od 3 miesięcy kfd.pl :cool: oczywiście aktywność z ciężarami mam na myśli.

Skomentuj

Hmmm, długo interesowałem się moddingiem komputerowym, chłodzenie wodne itp., ale już posprzedawałem wszystko - znudziło mi sie :) Gra na gitarze ( bo to też jako hobby ), grafika komputerowa, no i cóż - ogólne majsterkowanie od silników parowych po renowacje starych foteli ^^

Skomentuj

No ja też lubię majsterkować najlepiej z elektryką i mechaniką cały czas buduję jakieś prostowniki ,spawarki , mam kompresor własnej roboty który służy mi już 3 lata i to tak pożyteczne urządzonko że nie mam rzeczy żeby z niego nie skorzystać.

Obecnie buduję wciągarkę budowlaną.

Skomentuj

A Ja dla urozamaicenia interesuje sie w stopniu znacznym akwarystyka slodkowodna. Mialem taki pomysl zeby zrobic Tanganike lub Malawi ale jednak zostaje narazie przy baniaczku ogolnym:)
          A swojego czasu, sporo czasu spedzalem na rowerze, z czasow zainteresowania pozostala mi sie trialowka scott'a ale teraz raczej to do jazdy rekreacyjnej slozy:)
          No i oczywiscie majsterkowanie, jakas szafeczka pod akwa, czy pokrywa z diodami LED:) (bedzie przebudowa), wiec nietylko audio.

Skomentuj

Budzik, co ty koksem chcesz zostać ? :lol:

Ja to tak lightowo na MTB, kiedyś aktywniej, teraz rekreacyjnie ale czasem mnie weźmie i zaatakuje jakaś większą górke. Jak mam dzień to też na basen śmigne bo bardzo lubie pływać :).
            Pozatym troche elektroniki ale to tak bardziej zboczenie zawodowe . No i oczywiście modelarstwo lotnicze, czyli relax na lotnisku z nadajnikiem w łapie i samolotem w powietrzu .

Z modowania i podkręcania kompów juz wysrosłem, teraz przestawiłem sie na energooszczędność .

Skomentuj

Hehe widzę rowerowego kolegę ^^ Ja na co dzień uprzykrzam życie straży miejskiej jeżdząc w streecie na dualu ;]

Skomentuj

Ja lubię odnawiać stare meble, wiosną włącza mi się wędkarstwo i jeszcze mam duże oczko wodne a w domu akwarium, oprócz tego roślinki w szklarni i w ogrodzie, nigdy się nie nudzę :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez maciekpo2
                  na dualu ;]
                  hehe...

Skomentuj

-Muzyka przez duże M
                    -Pływanie przez duże P
                    -spotkania z Kobietami przez duże K
                    -praca w PANie
                    -prowadzenie firmy

Na resztę nie ma już czasu, a niestety zainteresowań sporo...

Skomentuj

Moje gł. hobby które wyparło DIY to foto. Kilka efektów widać w linku z mojego podpisu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
                        No i oczywiście modelarstwo lotnicze, czyli relax na lotnisku z nadajnikiem w łapie i samolotem w powietrzu
                        Nasz klip: http://www.youtube.com/watch?v=VtDWxSlWkWs
                        Sporo filmików z lotów jest.

U mnie to roznie: rower (5-8tys km w sezonie), wzmacniacze lampowe, historia i itp duzy by wymieniac i na wiekszośc brak czasu...

Skomentuj

takero, Ty masz jakiś doktorat czy coś?

Skomentuj

raczej robić dopiero będzie, najpierw to magistra miusi zdobyc. Sam doktorat to kupa kasy na wydanie i 5 lat mordegi z roznymi cwanikami. Jak mawial moj kolega dr hab inż profesor uczelni (30-pare lat ma chłopak) robienie doktoratu to jak rzeźbienie w gównie.

Skomentuj

A w sumie ostatnio też składałem samolot z depronu :) RWD-5 :) Ale skończyło się na wycięciu elementów i złożeniu skrzydeł Nie mam listewek i jakoś nie chce mi się ich robić, ani kupić :P Dlatego samolot w częściach poniewiera mi się od jakiś 4 miesięcy po pokoju :P

A no i jeszcze interesuję się matematyką, chemią, fizyką i geometrią, czyli krótko studiowaniem :P I w ostatnim czasie studiom poświęcam najwięcej czasu.

Skomentuj

Widzę że nie jestem sam z akwarystyką ;-) Deker, warto zająć się Tangą ;D
                                ja obecnie mam zbiornik z tanganiką oraz roślinny w japońskim stylu Nature ;-)

To nie mój zbiornik ale jest to wlasnie zbiorniczek w stylu iwagumi ;-)

Skomentuj

A co dopiero akwarium słonowodne.... to jest bajka.

Skomentuj

Drogie i trudne w utrzymaniu niestety ale dobry, duży zbiornik morski robi wrażenie.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
                                      Moje gł. hobby które wyparło DIY to foto. Kilka efektów widać w linku z mojego podpisu.
                                      mnie to też zaczęło kręcić, ale na razie dużo czytam oglądam i zbieram na jakiś lepszy obiektyw :razz:

Skomentuj

Ze mną i moimi hobby jest nieco jak z wami- swego czasu byłem mocno zajarany akwarystyką, miałem piękne 250l akwarium z pielęgnicami pawiookimi, w międzyczasie pojawiło się żeglarstwo, kilka lat pływałem na różnych mniejszych i większych wanienkach z żaglem. Cały czas było zainteresowanie historią, w szczególności okresem II Wojny Światowej. Modele, zarówno plastikowe jak i papierowe (nieśmiertelny Mały Modelarz) także się składało, u rodziców po dziś dzień stoją i kurz zbierają pancernik Nagato, czołg Leclerc i kilka samolotów z okresu II WS z Messerschmitem bf109, Typhoonem i Ju 87 na czele... Nie dalej jak rok temu zdenberwowany czymś w robocie zamówiłem sobie na mały odstres model śmigłowca Apache. Frajda była niezła znów coś polepić. Teraz nastąpił powrót do korzeni, tj żeglarstwa, gdyż rozpocząłem kurs na żeglarza jachtowego, mam nadzieję że w wakacje będzie okazja już legalnie pożeglować po Jeziorze Myśliborskim. Obecnie zaczynam bawić się fotografią, ale lustrzanki u Mariusza brak i moje początki z fotografią odbywają się na Fuji 6500.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X