Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy macie inne hobby oprócz DIYAudio?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Rfck, heh piekne akwa:)
    ja obecnie zamieszkuje w szczecinie na wygnaniu(studia):), ale za jakis rok juz bede na swoim to chce zrobic dwa akwa, jedno z tanganika a drugie wlasnie jakies male z roslinkami, krewetki i jakies stadko malutkich rybek:) ale to musi poczekac jeszcze...

Skomentuj

Rfck, miodzio akwarium :) Co ile trzeba wode zmieniać? Ile ono ma litrów?

Te rybki to tanganiki? niebiesko czerwone - kojarzę je. A ile kosztowałoby założenie jakiegoś takiego mniejszego akwarium? :) takiego na bo ja wiem .. 10 litrów :) tzn jakie rybki byście polecili oraz ile kosztują rośliny, samo akwarium itp.

Skomentuj

Hmmm ze mną to jest tak ze interesuje mnie prawie wszystko
        za dużo by pisać wiec te najważniejsze (ogólnie napisane)
        1. Audio
        2. Stolarka
        3. Elektronika
        4. Komputery
        to co idzie za mną przez ponad połowę życia
        to AUDIO (nie jestem wstanie policzyć ile kopów dostałem od brata za rozkręcanie jego kolumn by przerobić według własnej koncepcji :) )
        STOLARKA od małego miałem dryg (pewnie po ojcu bo rzeźbiarz) ale poważnie rozkręciło się w szkole średniej.
        Ostatnio elektronika bardzo ciekawy temat ale ograniczam się do KITów (to musiało nastąpić ze względu na akustykę :)

To były główne zainteresowania tych mniejszych mnóstwo a z czasem coraz więcej i za to się nie lubię -nie mogę się skoncentrować na jednym by być w tym najlepszym tylko wszystko co opanuje mój umysł musi zaraz być przez niego wchłonięte przynajmniej w stopniu podstawowym

Anegdotka:
        mój brat miał kiedyś rybki ale ja jako małe dziecko pewnego razu zmartwiłem się że one nie rosną, stwierdziłem ze brat je głoduje więc postanowiłem je nakarmić wszystkimi kapciami i butami które były w domu :lol: przeżyły chyba tylko gupiki (czy jakoś tak)

Skomentuj

Biedne rybki :mrgreen:

Moje zainteresowania oprócz audio DIY:

-praca przy nagłaśnianiu koncertów,mam za sobą jakieś ze 100,ostatni dobry to był Closterceller (ale to chyba też jako audio się liczy). Uwielbiam to bo wiążę z tym dalsze plany życiowe.
          -rower (lekkie DH)

...no i jest jeszcze coś...ładunki wybuchowe...ale to ciiiii :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
            ...no i jest jeszcze coś...ładunki wybuchowe...ale to ciiiii :smile:
            Chyba raczej WIELKIE BUUUUUUM!!!!!

Skomentuj

Ja z termitem mocno ćwiczyłem. :mrgreen:

Skomentuj

Moje hobby, a zarazem kierunek studiów to informatyka: ostatnio mnie pochłonęła grafika 3d :)

Skomentuj

moje drugie hobby jest takie samo jak moj zawod - programowanie (yap zboczenie)

Skomentuj

nonameplum, w czym bawisz się w to 3D ??

Skomentuj

W Rhino, a ostatnio zaczynam w 3dmaxie

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                        raczej robić dopiero będzie, najpierw to magistra miusi zdobyc. Sam doktorat to kupa kasy na wydanie i 5 lat mordegi z roznymi cwanikami. Jak mawial moj kolega dr hab inż profesor uczelni (30-pare lat ma chłopak) robienie doktoratu to jak rzeźbienie w gównie.
                        Inżyniera robię właśnie , temat elektroniczno - medyczny :P
                        Doktor raczej nie będzie mi do szczęści potrzebny :P

Skomentuj

Zamieszczone przez nonameplum
                          W Rhino, a ostatnio zaczynam w 3dmaxie
                          Trzeba będzie sie zainteresować bo efekty pracy sa bardzo ciekawe. Czasem mi barkuje właśnie takiego zwizualizowania wizjii kolumn, karta i ołówek to jednak nie to .

Skomentuj

Rfck, miodzio akwarium :) Co ile trzeba wode zmieniać? Ile ono ma litrów?

Te rybki to tanganiki? niebiesko czerwone - kojarzę je. A ile kosztowałoby założenie jakiegoś takiego mniejszego akwarium? :) takiego na bo ja wiem .. 10 litrów :) tzn jakie rybki byście polecili oraz ile kosztują rośliny, samo akwarium itp.
                            Jak pisalem to nie moje akwa, pewnie ma z 300 pare litrów, podmiany wody w takim zbiorniku to max co 2 tygodnie 30%, dodatkowo odpowiednie dawkowanie płynnych nawozów.

Tanganika to jezioro w Afryce, mówiać Tanganika w akwarystyce określa się to mianem biotopu. Akwarystyka nie polega na wrzuceniu kilku rybek do zbiornika i heja :)
                            Tu jest troche podobnie jak w akustyce ;-)

Można zrobić coś z bani na oko glosniki dibeisi byle jaki kond na wysokim i przypadkowa obudowa, bedzie gralo ;-) ale to bedzie takie amatorskie:)

Z akwarystyką jest podobnie, prawdziwa zabawa zaczyna się gdy chcemy odworować pewien biotop, np wspomniane jezioro tanganika, woda w jeziorze jest wodą bardzo twardą i zasadową, czyli o wysokim pH, teraz trzeba w akwarium odwzorować takie właśnie warunku, dodatkowo jest to biotop skalny gdzie elementy wystroju grają również bardzo ważną rolę, na końcu dobieramy ryby.

Te ryby wtym zbiorniku nazywają się Neon czerwony ;-) [/quote]

Skomentuj

OK, już rozumiem - akwarystyka to hobby nie dla mnie

Skomentuj

fotografia
                                akwarystyka
                                diy(najmłodsze :) )

Skomentuj

Twój zbiornik ? Świetne krzaki, tylko te palety :razz:

Skomentuj

tak, same naleśniczki u mnie pływają :)

Skomentuj

Nie lubie palet ;p akwa niezłe, widzę że akwarystow kilku jest na forum ;p

Skomentuj

co Ci zawiniły te piękne rybcie?

Skomentuj

bingant, to jest dopiero akwarium! Normalnie podziwiam.

Czasu chyba nieźle trzeba takiemu hobby poświęcić :| Z diy jest inaczej - chce Ci się - robisz, nie to nie. A rybki to jednak żywe stworzenia :) Nie ma, że się nie chce

Skomentuj

Czaruję...
                                          X