Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Znowu frezarka

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez paldo
    No co ty, nie starczy ci. Jeden frez na jedną kolumne wychodzi
    :mrgreen:

Skomentuj

Krystian Markow, no dostalem dzis :) wyglada solidnie zobaczymy co potrafi za pare dni :) bo teraz jakos nie ma czasu. Jeszcze tylko wykonam sobie cyrkiel i bedzie komplet. ale jak zalaczylem ja na pelnych obrotach to mi korki w gniazdkach wybilo :mrgreen:

Skomentuj

slipknot1989 ja tez jestem w trakcie wykonywania cyrkla zalatwilem sobie prety fi 12 jutro blachy i spawanie. Podoba mi sie to ze mozna tez pokretlem regulować glebokosc ale frezowac jeszcze nie frezowalem bo brak ogrzewania w warsztacie :neutral: na minus to ze dostalem z nadlamana oslona w miejscu jej przykrecania :twisted:

Skomentuj

Zamieszczone przez Krystian Markow
          ja tez jestem w trakcie wykonywania cyrkla zalatwilem sobie prety fi 12 jutro blachy i spawanie.
          Nie wiem co to za frezarka ale ten pręt fi12 to nie będzie za gruby? Te pręty w prowadnicach przy frezarkach to przeważnie tak z ~5mm mają...

Skomentuj

frezarka:
            http://www.allegro.pl/item918962476_...w_graphit.html
            a prety serio sa takie chyba ze nie umiem odczytywac z suwmiarki :razz:

slipknot1989 zobacz:
            http://www.allegro.pl/item926406732_..._frezarka.html
            http://www.allegro.pl/item926406728_..._frezarka.html
            a nam dali za free czyli frezarka to jakies 50pln :lol:

Skomentuj

dabyl, powaznie te prety sa takie grube, sam sie zdziwilem ze sa takie masywne, ale to dobrze :)
              Krystian Markow, no to sie nam udalo :P a ja sie zastanawialem po co to jest :mrgreen:

Skomentuj

http://allegro.pl/item922594142_frez...uro_1150w.html
                co o tym sądzicie??

Skomentuj

ja jestem takiego zdania....
                  pierwsza opcja kupujesz dowolną z tej półki super taniej ..czyli jakies eourotec, magnum, lub to twoje duro..... i jezeli taką chcesz półke to najzwyczajniej w swiecie wybierz która najtansza...bo tak naprawde różnią sie tylko kolorem obudowy i nalepką, a chińczyki klepią je na jednej taśmie i "losowo wybierają kolor" hehe

druga opcja to wybierasz coś firmowego czyli półka od ~350 w górę.. ... ostatnio bawiłem się boshem POF1400 ACE i jestem pod wrażeniem ;p ...
                  (choc nie mialem doczynienia nigdy z małymi górnowrzecionowymi z tej półki ~1500)

do wszystkich tak naprawdę z doświadczenia swojego i "opinii na necie" wiem ze najważniejsze to dobry frez ... ;p

Skomentuj

chodzi mi o to, że ta ma fajne rączki i włącznik w rączce to jest dobra rzecz, poza tym 4 frezy w komplecie
                    tylko nie wiem czy jest sens kupowania jej jak i tak w lato dopiero będę mógł czegoś takiego użyć, po prostu nie chce później płacić drożej

Skomentuj

smiem tweirdzic ...ze te frezy mozna sobie w d... wsadzic ;p tymbardziej jezeli koszt kompletu to 90zł ;p

rączki hmmm przycisk on/off to masz racje wygodniej jest jak jest w rączce...ale sam ich profil to na serio bez różnicy ......mi przynajmniej nie robiło to kompletnie zadnej róznicy ... a paroma mialem okazje się "pobawić"

Skomentuj

ale przycisk taki w rączce jest lepszy bo jak się puści rączkę to przestaje frezarka pracować, nie wiem czy akurat w tej frezarce jest tak

Skomentuj

W każdej frezarce tak jest - to dla bezpieczeństwa
                          Co do uchwytu w rączce to nie jest to jakiś tam argument za. Do frezowania "podłużnego" może i jest fajne ale jak frezujesz otwory pod głośnik (a tutaj chyba w przeważającej części przypadków właśnie tak jest) to i tak kręcisz frezarką w około i co chwilę przekładasz "łapy" w różne miejsca i tutaj raczej lepiej spisuje się włącznik na obudowie bo generalnie przy takim frezowaniu frezowaniu lepiej (wygodniej) trzymać za korpus frezarki niz za rączkę.

Co do ceny i opłacalności to jest dokładnie tak, jak napisał bawolek, do amatorskiej zabawy w domu - jak najtaniej a resztę kasy przeznaczyć na dobre frezy (np juz z Dedry są OK), do pracy profesjonalnej - tutaj raczej nie patrzysz na cenę tylko na jakość

Skomentuj

Czaruję...
                          X