Zamieszczone przez paldo
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czym pstrykacie fotki ?
Collapse
X
-
-
Zamieszczone przez bingantnajlepszym sposobem obnażenia złego obrazowania matrycy, jest ludzka sóra
Jak sie chwalimy to:
Puszki:
Canon eos 50, 50D, G9 i silne parcie na 1dmkIIIspełnione bedzie w kwietniu :twisted:
Pentax ME Super, p30N
Pentacon SIX
Cały osprzet do Canona:
430EX, 580EXII
Tokina 12-24 F4
Canon 28 1,8 USM
Canon 50 1,4 USM
Canon 85 1,8 USM
Canon 70-200 2,8 L USM
TC 1,4x
Statywy, parasolki, bezprzewodowy system wyzwalnia lampek
Pełno filtrów wezyków itd.
Duzo wymieniać;-)
Dolphin nie kupuj Tamrona, Tamrony to ZŁO!!!
Quester 500Ws to duzo naprawdę!!
http://karolzdyb.blogspot.com/2009/1...-poczatki.html Robione 2/3 lampami 300Ws Czesto na 1/4-1/16 mocy!!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez csbiczekluke666, no faktycznie fotki znośne ale za ten telefon co Ty masz mam mój obecny aparat, telefon i jeszcze mam na piwo :razz:
Zamieszczone przez paldoMiałem lgki dwa i straszny to jest shit. Nie wiem jak ten model, ale z tego co widze to szybko się sypią te telefony i nie są za fajne. Moja dziwczyna ma tteraz dotykowego lg (nie tego) to wole się go nie dotykać, tak ten panel do d.
Raz mi upadł na kątownik metalowy z ponad metra, na szczęście kantem obudowy i nic się nie stało. Kumpel uderzył przypadkowo w kant stolika prosto w ekranik i telefon musiał iść do naprawy.
Jak ktoś dba o sprzęt, nie rzuca nim to żadko się coś psuje.
Największą wadą w aparatach (głównie tych w telefonach) jest zaszumienie.
Faktycznie, firmy robią matryce o coraz większych rozdzielczościach a jakość zdjęć robionych w słabo oświetlonych pomieszczeniach jest bardzo kiepska.
Wiadomo, aparat w telefonie nie zastąpi nawet kompaktu, choć rozwój techniki coraz bardziej zmniejsza ten dystans.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123Najprostszym przykładem- zrób zdjęcie pokoju (gdzie masz jakiś blady kolorek piaskowy czy inny) i później na kompie porównaj sobie czy faktycznie kolor ściany jest taki jak widzisz subiektywnie :wink:
więc to nie ja mam problem z oddaniem kolorów :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123Najprostszym przykładem- zrób zdjęcie pokoju (gdzie masz jakiś blady kolorek piaskowy czy inny) i później na kompie porównaj sobie czy faktycznie kolor ściany jest taki jak widzisz subiektywnie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bingantTutaj jeszcze dochodzi cholernie ważna i często lekceważona kwestia monitora i jego kalibracji. Można mieć Hasselblada, a na lapku i tak g...o zobaczymy
Ja oólnie nie mam problemu kolorów bo z reguły robie w RAWach, chyba ze jakies mecze lub rajdy wtedy trzeba lekko pomysleć bo nie ma czasu na Rawy.
Skomentuj
-
Kit sony alpha 300 plus jakiś tam filtr polaryzacyjny b+w reszta czeka na brak kryzysu ale ogólnie rzecz mówiąc daje rade polecam ją amatorom takim jak ja, aktualnie nie ma co sie pchać w 330 bo to tylko ładniejsze opakowanie i nowe szkło co w sumie nic nie zmienia a 500zł dopłacamy a 300 gdzies na wyprzedaży lub lekko używaną bardzo tanio wyrwiesz... Ktos tam dał zdjęcia z telefonu że niby dobre jako ciekawostkę mogę wrzucić zdjęcia z noki 6630 i założę się że między lustrem a tą nokią wielkiej różnicy nie ma w słoneczny dziń chociaż ma 1.3mpx ale tylko w piękny słoneczny dzień bo wystarczą chmury lub pomieszczenie i przez szumy ludzie wyglądają jak ufoludki zresztą każdego tel to dotyczy wystarczy porównać fizyczną wielkość matrycy np w mojej alfie co ma tylko 10mpx a jakiegoś nowego tel co ma nawet 8mpx a zrozumiecie dla przykładu powiem że lepsze lustrzanki mają matryce wielkości standardowej klatki jak w analogowcu...
Skomentuj
-
dj_zibi czekałem wręcz na Ciebie w tym wątku :)
I popatrz... mnie napisali, że zaszalałem hehe... powiem tak: sprzętu i umiejętności Ci bardzo zazdroszczę - naprawdę (szczególnie tego drugiego).
500Ws to fakt bardzo dużo, ale też dość często robię zdjęcia produktowe pokaźnych rozmiarów rzeczy. Do tego jak jest wiele błyszczących powierzchni światła trzeba ustawiać daleko i często nie można bezpośrednio błysnąć (nawet softbox'y nie pomagają) :) Poza tym jak szaleć to szaleć... lepiej mieć zapas niż niedobór
BTW: jak się sprawdza w praktyce Twoja Tokina ? O ile pamiętam z testów to mimo, że jest bardzo ostra, to nie grzeszy ona aberacjami chromatycznymi szczególnie przy dużej dziurze. Jak z celnością AF - faktycznie jest prawie bezbłędny ? Pytam, bo mam chrapkę na to szkiełko (akurat tego zakresu ogniskowych jeszcze mi bardzo brakuje)... no i OFC muszę sobie sprawić jeszcze fish'a
Eh... lista zakupów długa i ciężka
Skomentuj
-
Witam!
Hehe, ale tutaj slangi lecą, nic nie kumam, hehe. No ale nie dziwię się, jak się nigdy fotografią nie interesowałem.
Pawle - żadna sprężynka nie wystaję, coś czuję, że mogła paść jakaś elektronika. Bo mój aparat na naładowanych na full akumulatorkach popstryka (koło 50 fotek) i niby rozładowane, kiedyś dla próby wsadziłem te akumulatorki do aparatu znajomego i śmigały aż miło.
Pozdrawiam,
Krzysiek191022.
Skomentuj
-
Witam!
Zamieszczone przez TatoTurboNie martw się ja mam tak z elektroniką :)
BTW, jaki aparat możecie mi polecić w granicach 500-700zł ? Wiem, że to nie jest wysoka kwota jak na aparat, ale szkoda mi trochę "wywalać" 2 tysiące PLN'ów na lustrzankę, bo po pierwsze nie mam takiej sumy, po drugie nie mam takich wymagań ;-)
Pozdrawiam,
Krzysiek191022.
Skomentuj
-
ja bardzo polecam CANON PowerShot A710IS
ma go mój brat i zdjęcia robi naprawdę rewelacyjne
dobry zoom
Ja jak jadę gdzieś gdzie nie chce mi się nosić lustrzanki to bardzo chętnie go biorę
Jest w internecie dostępny lepszy soft. Wgrywasz go na kartę i cieszysz się lepszymi funkcjami.
Tylko to stary model więc tylko używki wchodzą w grę.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez krzysiek191022Hehe, ale tutaj slangi lecą, nic nie kumam, hehe.Nikt tu nie ma monopolu na wiedzę, więc jeśli Cię coś interesuje to pytaj - albo ja, albo ktoś obeznany z całą pewnością wyjaśni znaczenie niezrozumiałych dla Ciebie zwrotów używanych w fotografii.
Skomentuj
Skomentuj