Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakiego operatora komórkowego wybrać?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

panowie każda umowa czy ustna czy pisemna jest umową cywilno-prawną tak samo ważną wobec prawa.
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czyli lepiej podpisać ten papiór? Do 10 dni mogę odstąpić od umowy podobno ... Tylko w jaki sposób?

Skomentuj

cudny90, to już nie ma znaczenia. Możesz powiedzieć, że się rozmyśliłeś i nie odebrać telefonu albo odebrać i odesłać mówiąc, że ci nie pasuje bo nie tego się spodziewałeś. To już twój wybór. Ale z tym odsyłaniem to zawsze jest problem. Bo albo żle wyślesz, albo odmówią przyjęcia bo coś tam itd. Jak go nie chcesz to nie odbieraj i nie będzie po tym żadnych konsekwencji.
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi
          możesz zawsze powiedzieć, że przeczytałeś cały tekst umowy i nie zgadzasz się z jej punktami i nic nie podpiszesz...proste
          I nie ma co kombinować....

Skomentuj

możesz zawsze powiedzieć, że przeczytałeś cały tekst umowy i nie zgadzasz się z jej punktami i nic nie podpiszesz...proste
            Czyli będą do mnie dzwonić

I nie czekają mnie żadne kary ? Hmm no bo jednak jakaś tam umowa słowna była chyba no nie?

Nikomu nie obiecałem, że podpiszę ten papier :)

Skomentuj

cudny90, powiedz, że się rozmyśliłeś i tyle. Nie czekają cię żadne kary.
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie zadanie :mrgreen:
                Jaki spośród tych telefonów najdłużej będzie trzymał baterię ?
                http://allegro.pl/4978_nokia.html?a_enum[44]=1&a_enum[1954]=all&buy=1&clear_cookie=0&distance=1&id=4978&listi ng=0&listing_sel=2&listing_interval=7&postcode_ena bled=0&state=0&city=&order=p&postcode=&price_from= &price_to=200&view=gtext

Uchylam sie ku 2630 2330 lub cos co zaproponujecie:razz:
                My być: nowy i bateria z 4dni by trzymała do 2stówek

Skomentuj

NIe nie nie bierz PLAY!!!!Ja mam play i zasięg niekiedy niknie na 60min!!!Poczytaj sobie na www.pasjagsm.pl co ten play kombinuje..Ja raz w miesiącu wysłałem 10sms-ów i przyszło mi za nie płacić 50zł,minuta kosztuje ponad 2 zł.Pozdrawiam

Skomentuj

Ty Głośnik to w ogóle jakieś nieszczęście jesteś... Jak się wysyła smsy premium to się buli, prawda? 2 zł to kosztuje minuta, ale z Playa do Danii :lol:

Skomentuj

Głośnik1234@@ przykro mi z Twojego powodu :smile: Ja mam tez play`a i nie mam z nim zadnych problemow na razie :wink:

Skomentuj

Moją mame przerzuciłem jakiś tydzień temu z orange go do play fresh bez zmiany numeru i wszystko przebiegło kulturalnie, zasięg ma lepszy niż orange :P Wszystkie bonusowe złotówki itp. dostała - elegancko :]

Sam też będę przechodził do play ale dopiero gdzieś pod koniec maja pewnie.

Skomentuj

Teraz jak patrze na swoje konto play24 to sie okazuje ze jak ktos do mnie dzwoni to mi na konto przychodzi bonusowa kasa... Nawet o tym nie wiedzialem, ale krzywda żadna :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                            Teraz jak patrze na swoje konto play24 to sie okazuje ze jak ktos do mnie dzwoni to mi na konto przychodzi bonusowa kasa... Nawet o tym nie wiedzialem, ale krzywda żadna
                            Krzywda dzwoniącego bo mu więcej kasy schodzi :wink:

Skomentuj

Witam!
                              Ja jestem zadowolony z Orange, mam firmę i kilka telefonów. Stawki napewno najlepsze, ogólnie oferta fajna, ale może tylko dlatego że mam znajomego kumpla, który tam pracuje:).... Jak masz firmę i potrzebujesz telefon to napisz postaram sie pomóc

Skomentuj

Jestem w Orange od około 9 lat (Dawniej idea) i chwale sobie. Nie mam żadnych problemów. Obecnie korzystam z planu Nowe Orange GO. Doładowuje zawsze 100zł i mam korzystne stawki i do tego bonusowe "prezenty".
                                marcinsywala.pl
                                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Panowie mam kolejne pytanie :)

W lipcu kończy mi się umowa z Orange, a mam zamiar przejść do play na kartę.

I teraz tak: Dzwonią już do mnie Panie i namawiają do przedłużenia umowy, ale się nie dałem

Umowa jest do lipca, ale jeśli chcę przejść do play to muszę pisać jakieś pismo? Czy po prostu umowa się kończy, ja jej nie przedłużyłem więc automatycznie umowa ulega zerwaniu?

Jeśli chodzi o przeniesienie numeru to do play mam iść chyba 2 miesiące przed terminem zerwania umowy...

Skomentuj

jeśli nie wypowiesz umowy na minimum miesiąc przed końcem jest ona automatycznie przedłużana na czas nieokreślony na obecnych warunkach, jeśli chcesz przenieść numer to udaj się do Playa i pogadaj z nimi, będą najbardziej w temacie...
                                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                                      Umowa jest do lipca, ale jeśli chcę przejść do play to muszę pisać jakieś pismo? Czy po prostu umowa się kończy, ja jej nie przedłużyłem więc automatycznie umowa ulega zerwaniu?
                                      musisz wypowiedziec im umowe i jak to zrobisz, przejdz sie do play i zloz wniosek o przeniesienie numeru, tylko zaznacz ze po ukonczeniu umowy z orange maja Ci przeniesc bo inaczej bedziesz bulil za zerwanie umowy :wink: Jak juz odejdziesz z orange to kwestia jednego dnia i masz przeniesiony numer. Zrobilem podobnie. Orange ma takie oferty teraz, ze nawet jak ktos siedzi w tej sieci 5lat to ma gorsze stawki niz pierwszy abonament w playu :wink: A jak juz przedluzasz w play to w ogole orange odstaje..

Skomentuj

Dzięki, a wypowiedzieć umowę muszę na piśmie im wysłać do Warszawy, czy gdzieś tak?

Kiedy? Tzn. np. miesiąc przed końcem umowy?

Wysyłam list i od razu idę do salonu play? Czy dopiero jak mi orange da znać, że umowa została zerwana?

Jak ma wyglądać takie pismo? Humanista ze mnie żaden

Skomentuj

Zdaje mi się, że nie: idziesz tylko do Playa i oni załatwiają wszystkie formalności za Ciebie. Warunek: umowa w Orange musi być skończona (czyli musi być w stanie "na czas nieokreślony").

Skomentuj

Czaruję...