Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ramka pod tablicę rejestracyjną

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

adam1980, czekam na fotke
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
      TO JEST ZŁY POMYSŁ
      Kolego proszę o argument dlaczego?

Skomentuj

vicher, jest to po prostu sprzeczne i niezgodne z głównymi zasadami estetyki :) Inaczej tego ująć nie umiem :) wyobraź sobie logo coca cola, a obok tego tą samą czcionką na przykład "poczuj orzeźwienie" :P bezsens

Skomentuj

PS: Jeśli ktoś mi podeśle na maila projekt tej naklejki na rejestrację w wektorze to mogę forumowiczom tutaj uwypaśnić ją
          Powiem tak cudny90 - gdzie byłeś jak trzeba było przerobić logo na wektory? Logo, którego sam jesteś autorem. Posiedziałem, porobiłem projekty...poświęciłem czas a Ty nagle wyskakujesz z takim tekstem. Szkoda, że wektory, które dostałem od Ciebie nie nadawały się do niczego do cięcia na ploterze i od zera zrobiłem to logo do forumowych celów.

Oświadczam, że ja sobie wytnę takie jak będę chciał i nie będę się już tym zajmował. Mam nadzieję, że kolega cudny90 opracuje resztę, zajmie się wszystkim i że projekt będzie spełniał wymagania projektu pod cięcie pod ploter lub co tam sobie wybierzecie.

Plik w corelu X4 do pobrania tutaj

Plik będzie dostępny końca czwartku.

Pozdrawiam
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

pod wcześniej podanym linkiem leży do wieczora wersja w corelu 9, później usuwam wszystko z serwera

Pozdrawiam
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

LuSzTi, spokojnie.

Przesłałem Ci wektor przerobiony z automata, bo nie miałem zbyt dużo czasu na zabawy w corelu.

Dużo się nie napracowałeś przerabiając logo diyaudio bo nie jest skomplikowane.

Zaproponowałem takie ulepszenie projektu naklejki bo widzę, że tu każdemu inna wersja się podoba.

Dzięki, że wrzuciłeś plik w wektorze - zajmę się tym w weekend, bo w piątek mam ważnego kolosa zaliczeniowego i muszę kuć - no cóż, życie.

Pozdrawiam, Adam.

Skomentuj

LuSzTi, spokojnie.

Przesłałem Ci wektor przerobiony z automata, bo nie miałem zbyt dużo czasu na zabawy w corelu.

Dużo się nie napracowałeś przerabiając logo diyaudio bo nie jest skomplikowane.

Zaproponowałem takie ulepszenie projektu naklejki bo widzę, że tu każdemu inna wersja się podoba.

Dzięki, że wrzuciłeś plik w wektorze - zajmę się tym w weekend, bo w piątek mam ważnego kolosa zaliczeniowego i muszę kuć - no cóż, życie.

Pozdrawiam, Adam.
                No tobie jakoś nie chciało się tego przerabiać, ale teraz jesteś mądry i piszesz, że dużo czasu mi to nie zajęło...bez komentarza...

Skomentuj

cudny90, jesteś w stanie zrealizować zamówienie, tzn. wydrukować/wyciąć i porozsyłać te naklejki? Mam nadzieję, że tak. Jeśli nie to prosiłbym o nie robienie zamieszania. Temat został założony 18.04. LuSzTi zaoferował pomoc 20.04. Pierwsze propozycje naklejek pojawiły się 23.04, a Ty dopiero 12.05 piszesz, że czcionka nie pasuje i możesz się tym sam zająć. Mogłeś od razu wrzucić swoją propozycję, a nie czekać, aż ktoś inny to przygotuje.

LuSzTi i cudny90 mam nadzieję, że dojdziecie do jakiegoś porozumienia bo szkoda by było jakby cały pomysł z naklejkami upadł :sad:

Skomentuj

banda dzieciaków.... :sad:

Skomentuj

Czy mi się zdaje, czy ktoś się zobowiązał zrobić projekt przez weekend??? :evil:

Skomentuj

Wiedziałem, że o czymś zapomniałem :???: ... Ale już projekt jest gotowy. Czy lepszy? Nie wiem sam ... Jeśli się Wam nie spodoba to wykorzystamy projekt LuSzTiego.

bart, ja dałem tylko luźną propozycję "uwypaśnienia naklejki", nie spodziewałem się, że LuSzTiego może to tak wkurzyć. Nie napisałem nigdy, że dotychczasowy projekt jest do bani, po prostu napisałem, że mi się czcionka nie podoba ... Nie chciałem zrobić niczego złego :oops:

Skomentuj

Nie jest zły, ale czy da się to wyciąć na ploterze?

Skomentuj

Na ploterze się nie da, chyba, że w kilku częściach :P Ale chyba nikt nie ma białej ramki pod rejestrację. Wg mnie druk normalnie na białej folii.

Skomentuj

ładny projekt...ale nie do wycięcia z folii...a wydruk na folii w warunkach w jakich znajduje się ramka nie wytrzyma długo...jutro ruszę znajomości odnośnie produkcji takich ramek...tu jest jeden kolor więc nie powinno być bardzo drogo...no chyba, że kolega cudny90 ma coś przeciwko...

Skomentuj

LuSzTi, napisz jaki będzie koszt
                                marcinsywala.pl
                                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

LuSzTi, kolega nie będzie miał nic przeciwko, daję słowo :razz:

Skomentuj

Oczywiście, że nie mam nic przeciwko - zrobiłem projekt, jeśli się podoba to proszę bardzo - drukujmy, organizujmy zamówienia.

LuSzTi - chciałeś wycinać tylko to co białe na ploterze i przenosić te kawałeczki na folię przezroczystą? Wg mnie to kiepsko będzie wyglądać ... Tak znaki drogowe robią, a przy takiej wielkości jak paseczek pod rejestrację to będzie raczej lipnie wyglądało, chociaż nie wiem. W każdym razie mojego projektu się nie da przez to kółko z napisem diy w tle, można to wywalić i wtedy będzie się dało ( tak myślę ) w sposób o jakim myślał LuSzTi.

Skomentuj

LuSzTi - chciałeś wycinać tylko to co białe na ploterze i przenosić te kawałeczki na folię przezroczystą? Wg mnie to kiepsko będzie wyglądać ... Tak znaki drogowe robią, a przy takiej wielkości jak paseczek pod rejestrację to będzie raczej lipnie wyglądało, chociaż nie wiem. W każdym razie mojego projektu się nie da przez to kółko z napisem diy w tle, można to wywalić i wtedy będzie się dało ( tak myślę ) w sposób o jakim myślał LuSzTi.
                                      To nie będzie lipnie wyglądać jeśli zastosuje się papier transferowy, działa to mniej więcej tak:
                                      wycinamy z białej folii wzór
                                      wybieramy z pociętej folii to co nam nie potrzebne, zostaje sam wzor
                                      naklejamy papier transferowy
                                      odrywamy papier transferowy razem z wyciętym wzorem (wzor trzyma swoją geometrię i wygląd)
                                      naklejamy wzor na tablicę
                                      z racji, że klej folii jest dużo mocniejszy niz klej papieru transferowego odrywamy papier a wzor zostaje nam na powierzchni klejonej

na początek przyszłego tygodnia mam mieć wycenione drukowane ramki w zależności od ilości

Skomentuj

Oto mi właśnie chodziło .. tak właśnie znaki robią Jeśli ok to może być, wywali się z mojego projektu to co w tle jest i git.

Skomentuj

Dla zainteresowanych zamieszczam zdjęcie gotowej ramki - całość prac zajeła ok 15 minut.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X