Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

waloos trafił w sedno.

DIYer jest za pokazanie gotowej konstrukcji na forum w dziale własnych konstrukcji.
    Konstruktor jest przyznawany za pokazanie w pełni opracowanej konstrukcji, gotowej do skopiowania.

Nominować może każdy i każdego. Następnie załoga forum (zieloni i czerwoni) głosują nad tematem.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
      DIYer jest za pokazanie gotowej konstrukcji na forum w dziale własnych konstrukcji.
      Konstruktor jest przyznawany za pokazanie w pełni opracowanej konstrukcji, gotowej do skopiowania.
      No właśnie coś tu nie pasuje w takim wypadku, dlaczego kilka osób tutaj ma odznaczenie "konstruktor" a raczej nie stworzyli żadnej konstrukcji gotowej do skopiowania? A przynajmniej takowej nie ma w "Projekty".

Pierwszy lepszy przykład kogoś z tego tematu - marian posiada konstruktor otrzymany za:
      Powód otrzymania: Za całokształt.

Skomentuj

Widać że Ciebie coś boli człowieku.
        Czy nie fakt że działając na Daudio byłeś "kolorowy" i miałeś "władzę" a tu jesteś "szary"?
        Zrób coś, pokaż, dostaniesz odznaczenie, bo jak na razie nie widzę żebyś coś pokazał gotowego.

Nazwa: Konstruktor
        Odznaczenie przyznawane m.in. za prezentację na łamach forum niebanalnej własnej konstrukcji, własnego projektu autorskiego.

Nazwa: DIYer
        Odznaczenie przyznawane za opublikowanie własnej, kompletnej i ukończonej konstrukcji elektroakustycznej (np. zestaw kolumn, subwoofer, kompletny wzmacniacz itp.)

Z mojej strony wszystko się zgadza.

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
        Hmm tu chyba kwestia interpretacji się wkrada, bo np dla mnie oznaczenia są logiczne. DIYer coś sobie zmajsterkował i pochwalił się tym na forum, nie ważne co to było ważne że ruszył tyłek i się pobawił. Konstruktor natomiast wykazał się wiedzą, kreatywnością lub innowacyjnością i wykonał coś czego jeszcze nie było. Dla mnie jest to jasne
        Proponuję się nie czepiać o byle co tylko dobrze czytać to co jest napisane, bo jakoś waloos nie miał z tym problemu.

Skomentuj

Panowie powiększcie swój spokój

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
            2. Zamiast postów lub po prostu pod nimi dodać ilość podziękowań ponieważ jest to lepszy wyznacznik możliwości pomocy innym danej osoby.
            Jestem jak najbardziej za.
            Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

zamiast czepiac sie o glupoty zacznijcie cos robic!

Skomentuj

Właśnie, i wtedy będą rozdawane oznaczenia :)

Skomentuj

Ja mam kilka "konstrukcji" ale każda z nich powstala na bazie gotowych paczek, dobralem tylko głosniki zrobilem zwrotke itp więc nie bardzo sie to nadaje do publikacji, ale kolejne moje diy powstana już od 0.
                  Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                    Widać że Ciebie coś boli człowieku.
                    Czy nie fakt że działając na Daudio byłeś "kolorowy" i miałeś "władzę" a tu jesteś "szary"?
                    Zrób coś, pokaż, dostaniesz odznaczenie, bo jak na razie nie widzę żebyś coś pokazał gotowego.
                    Ponieważ trzeba być konsekwentnym w tym co się pisze - kolega LuSzTi napisał iż konstruktor jest otrzymywany za gotową do skopiowania konstrukcje więc albo jest tak jak on mówi albo inaczej a to co zaproponowałem było czystą propozycją aby wyróżnić osoby które dały coś do skopiowania dla innych.

Bądź tak łaskaw i skończ płakać bo zawsze sobie znajdziesz jakieś większe wymyślone znaczenie czyjejś wypowiedzi a tak naprawdę nic tam nie ma oprócz dwóch sugestii na ulepszenie forum...

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    zamiast czepiac sie o glupoty zacznijcie cos robic!
                    No to jedna propozycja odpada - co z drugą teraz? Myślę, że jest to całkiem sensowne.

Skomentuj

Przestań człowieku, moim zdaniem marian zasłużył na te oznaki - udziela się, doradza, opieprza jeśli trzeba i ma ponadprzeciętną wiedzę. Jeśli uważasz, że zasługujesz na jakąś odznakę to zgłoś siebie, myślę, że z pewnością administracja przyzna Tobie tytuł jeśli projekt będzie skończony i nie będzie to dioda podłączona przez rezystor do baterii :) Oczywiście niektóre moje konstrukcje mają taki poziom (:biggrin:), niemniej bardzo miło jest gdy dostaje się taki tytuł - jest to duża zachęta do budowania nowych konstrukcji.

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                      Ja mam kilka "konstrukcji" ale każda z nich powstala na bazie gotowych paczek, dobralem tylko głosniki zrobilem zwrotke itp więc nie bardzo sie to nadaje do publikacji, ale kolejne moje diy powstana już od 0.
                      Moim zdaniem jeśli masz pomiary to jak najbardziej się nadaje - skrzynkę umie wykonać prawie każdy kto ma zdolności manualne. Jeden lepiej, drugi gorzej. Własne zwrotnice i dobór głośników to już nie jest takie proste.

Skomentuj

Zamieszczone przez Raf Zobacz posta
                        Przestań człowieku, moim zdaniem marian zasłużył na te oznaki - udziela się, doradza, opieprza jeśli trzeba i ma ponadprzeciętną wiedzę. Jeśli uważasz, że zasługujesz na jakąś odznakę to zgłoś siebie, myślę, że z pewnością administracja przyzna Tobie tytuł jeśli projekt będzie skończony i nie będzie to dioda podłączona przez rezystor do baterii Oczywiście niektóre moje konstrukcje mają taki poziom (), niemniej bardzo miło jest gdy dostaje się taki tytuł - jest to duża zachęta do budowania nowych konstrukcji.
                        Może zaczniesz czytać ze zrozumieniem? Jak na razie tym to się nie pochwaliłeś a jesteś pierwszy do komentowania.

Nikogo nie obchodzi co marian ma na odznakach ale kiedy są one przyznawane skoro nawet moderatorzy nie wiedzą? LuSzTi napisał inne powody niż te skopiowane przez Mariana więc jak to jest? Trzeba być konsekwentnym w tym co się pisze bo jak na razie to jest tu więcej niewiadomych niż w moich równaniach na studiach.

Ten temat już się wyczerpał jeśli trzymamy się powodów tych które skopiował marian.

Skomentuj

Ten temat już się wyczerpał jeśli trzymamy się powodów tych które skopiował marian.
                          No... to teraz czep się LuSzTiego że napisał co innego...

...potem Tomka że zrobił ikonki do odznaczeń i wpisał za co i dlaczego...

...potem Pawła za to że na to wszystko pozwolił...

...a potem sobie wybierz kolejnego moda do którego się doczepisz.

Czy to ta wysoka temperatura tak działa na ludzi?

Skomentuj

To zróbcie odznaczenia typu :

- konstruktor/ projektant - dla osoby która zrobiła coś sama od początku do końca ( np. dobrała glośniki, zwrotnice itd.) i jest to kompletny autorski zestaw własnej roboty
                            - artysta/ wykonawca - dla osoby która zrobiła coś co wzbudza podziw innych ze względu na wygląd, niebanalne rozwiązania użyte w konstrukcji, ktore pomogą innym .itp
                            - diyer.pl - dodatkowo dla osoby która jest konstruktorem i zgadza się umieścić swój (sprawdzony) projekt dla innych na forum w specjalnym dziale

Skomentuj

No... to teraz czep się LuSzTiego że napisał co innego.......
                              Wybacz, ale dla mnie forum ma działać na tik tak - co, kiedy i dlaczego ma być jasne dla wszystkich a nie tylko wybranków.

a potem sobie wybierz kolejnego moda do którego się doczepisz.
                              I zaś sobie wymyśliłeś, że tylko czepiam się wypowiedzi moderatorów z jakiegoś magicznego powodu? Najwidoczniej mało widziałeś.

Jako moderacja powinniście też pomyśleć nad podejmowaniem decyzji wraz z użytkownikami (np. ankiety na temat zmian) a nie tylko w swoim kółku kilku osób ponieważ było kilka zmian które mi jako użytkownikowi się nie podobają.
                              Last edited by .3lite; 27.07.2013, 16:24.

Skomentuj

Wybacz, ale dla mnie forum ma działać na tik tak - co, kiedy i dlaczego ma być jasne dla wszystkich a nie tylko wybranków.
                                A nie jest jasne? Po co zacząłeś ten temat o odznaczeniach? masz jakieś wątpliwości? wystarczy przeczytać dokładnie za co jest dane odznaczenie dawane.
                                Dałeś za przykład mnie, a ja odpowiedziałem że z mojej strony jest wszystko OK, przeczytaj jeszcze raz za co odznaczenia są dawane, prześledź moje wszystkie tematy, wyciągnij wnioski.

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                Prawdopodobnie LuSzTi się przejęzyczył, bo przecież wyraźnie jest napisane za co dane odznaczenie jest napisane.

A co do mojej osoby:

dlaczego kilka osób tutaj ma odznaczenie "konstruktor" a raczej nie stworzyli żadnej konstrukcji gotowej do skopiowania? A przynajmniej takowej nie ma w "Projekty".

Pierwszy lepszy przykład kogoś z tego tematu - marian
                                Czyli Twoim zdaniem (gdyby tak było jak LuSzTi napisał), żebym miał takie odznaczenie, muszę swoje monitory na W170 i 27TBFC/G dać do działu "projekty"? nie mogą "wisieć" gdzie indziej?
                                ...proszę Cię.

Skomentuj

Czyli Twoim zdaniem (gdyby tak było jak LuSzTi napisał), żebym miał takie odznaczenie, muszę swoje monitory na W170 i 27TBFC/G dać do działu "projekty"? nie mogą "wisieć" gdzie indziej?
                                  ...proszę Cię.
                                  Oczywiście, że nie o ile konstrukcja jest gotowa do skopiowania (zamieściłeś dokładne dane techniczne na temat zwrotnicy i obudowy?) więc jeśli tak jest jak piszesz chociaż nie mogę znaleźć tego tematu to jak najbardziej wszystko jest ok i o to się kłóciłem.

Ja ponawiam moją drugą propozycję bo najwidoczniej ginie w otchłani :)

Skomentuj

Oczywiście, że nie o ile konstrukcja jest gotowa do skopiowania (zamieściłeś dokładne dane techniczne na temat zwrotnicy i obudowy?) więc jeśli tak jest jak piszesz chociaż nie mogę znaleźć tego tematu to jak najbardziej wszystko jest ok i o to się kłóciłem.
                                    No właśnie teraz szukałem tego tematu aby Tobie zalinkować, jednak coś nie mogę znaleźć. Ja te monitory zrobiłem 5 lat temu, jedynie brakowało szkicu projektu obudowy, a tak to wszystko jest podane jak na dłoni.

Skomentuj

No właśnie teraz szukałem tego tematu aby Tobie zalinkować, jednak coś nie mogę znaleźć. Ja te monitory zrobiłem 5 lat temu, jedynie brakowało szkicu projektu obudowy, a tak to wszystko jest podane jak na dłoni.
                                      No to wszystko jest jak najbardziej ok i o to chodziło :)

Zamieść, możne komuś się przyda.

Skomentuj

.3lite, daj sobie z nimi spokój, przecież tutaj rację ma tylko władza, nic już z tym nie zrobisz. Tylko ich zdanie się liczy i jest prawdziwe.

Skomentuj

A ja mam wrażenie że chyba Cię coś ugryzło Komar ?
                                          Chyba za mały

Skomentuj

Czaruję...
                                          X