Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jako ze wylaczylismy mechanizm dodawania jpg/png przez vB - nie ma mozliwosci wrzucenia fotek do albumow.
    W tej sytuacji ich istnienie jest bez sensu.

Dodam ze mamy 56 albumow, z czego 90 procent byla uzyta w momencie pojawienia sie tej funkcjonalnosci.
    Reszta bardzo sporadycznie.

Zastanawiam sie nad wylaczeniem oraz ich wykasowaniem, co sadzicie misie?

Skomentuj

wszedzie ktos sie czepia, krytykuje, narzeka...
      chyba pora na urlop

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
        To nie fajnie ponieważ sam lubiłem je oglądać i samemu coś wrzucić :(

Skomentuj

Nie na temat...
          U mnie w podstawówce były kotyliony

z tego co widzę, to w obecnej sytuacji takie odznaki by najbardziej pasowały.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
            To nie fajnie ponieważ sam lubiłem je oglądać i samemu coś wrzucić :(
            Masz az jedno zdjecie ;p
            Od biedy moglbym zastapic fotki na froncie, losowymi z tych co sie dodaje przez uploader - tylko tam nie ma kategorii i moga to byc dziwne zdjecia czasami he he

Skomentuj

Masz az jedno zdjecie ;p
              Od biedy moglbym zastapic fotki na froncie, losowymi z tych co sie dodaje przez uploader - tylko tam nie ma kategorii i moga to byc dziwne zdjecia czasami he he
              Miałem pełno zdjęć głośników i paru innych rzeczy ale usunąłem by potem zrobić nowe, ciekawsze :)

Jak trzeba to trzeba, nie jest to wymagane do działania forum więc trudno ale na pewno był to dobre by coś wrzucić i pokazać bez potrzeby tworzenia nowych tematów (ludzie widzieli to dzięki losowym obrazkom na głównej stronie).

Skomentuj

O proszę, czyżby przełom? ktoś zapytał o zdanie szarych userów, no nie możliwe :P

To nie można wrzucić tych obrazków do jednego "albumu" na serwerze i aby nadal był jako losowo wyświetlany? czasem nadal klikam, dodawać już nie, bo nie mam miejsca co też mi się nie podobało. Q zwiększał mi objętość, ale wiadomo... zawsze mało.

Aha, jednak nadzieja zgasła, bo i tak decyzja podjęta z góry:

-- komunikat 28.07.2013
                1. Jako ze dodawanie jpg/png przez mechanizm vB zostal wylaczony (teraz tylko http://obrazki.diyaudio.pl) nie ma mozliwosci dodawania zdjec do albumow (niestety ten sam mechanizm). Nie ma zdjec - nie ma albumow, tak wiec plugin albumow rowniez zostal wylaczony.
                Wielkiej straty nie bedzie gdyz albumy dzialaly odkad jest vB i bylo ich tylko 56, z czego w ostatnim miesiacu modyfikowanych bylo 6, a wszystkich zdjec w tych przeszlo 50 albumach bylo tylko 60 (11 albumow pustych). Reszta albumow w wiekszosci edytowana byla w momencie udostepnienia tej funkcjonalnosci (w zasadzie brak zainteresowania)

Jesli bedzie parcie w przyszlosci na 'albumy' to bedziemy mogli popracowac nad wlasym mechanizem.
                Ręce opadają, po co pytać o zdanie jak i tak się zrobi po swojemu?

Nie na temat...
                Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                wszedzie ktos sie czepia, krytykuje, narzeka...
                chyba pora na urlop
                Najgorsze wyjście dla "szefa" - wyjść w trakcie wojny, bo jak wróci, może się okazać że nie będzie miał kim zarządzać.
                Trzeba się wziąć do roboty Pawle i po zakończeniu sporów - a szkoda że nic nie działasz w temacie, można iść spokojnie na urlop, rozdając zadania dla podwładnych.

To nie rozkazy, ani nic, tylko dobre słowo, pomyśl zanim coś zrobisz, bo potem odwrotu może nie być.

Skomentuj

Nie na temat...
                  Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                  pomyśl zanim coś zrobisz, bo potem odwrotu może nie być.
                  Sam pomyśl co robisz, bo może się okazać pewnego ranka, że sam będziesz na urlopie, ale od pisania na forum.
                  Stajesz się bardzo irytujący i nie tylko ja to zauważam.

Skomentuj

Nie na temat...
                    Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                    Sam pomyśl co robisz, bo może się okazać pewnego ranka, że sam będziesz na urlopie, ale od pisania na forum.
                    Stajesz się bardzo irytujący i nie tylko ja to zauważam.
                    Ludzie gniewają się o prawdę.
                    Owszem, może i jestem irytujący - ale tylko dlatego, aby osoby z góry zauważyły to co robią źle. Nie dlatego żeby komuś dać po dup... czy dopiec, bo z natury jestem spokojnym człowiekiem i takim tu byłem do pewnego czasu, aż zaczęło mnie denerwować zbyt wiele dziwnych sytuacji, w sumie paranoi które pojawiły się na forum, a nie powinny. To zachowanie jest jednocześnie protestem, leżącym nie tylko w moim interesie, bo nie tylko ja ale wielu userów widzi że na forum dzieje się źle (my też piszemy między sobą) i to nie z mojego powodu, a sił wyższych. Racja, prościej jest zablokować, niż wysłuchać i starać się dostosować.

Skomentuj

Nie na temat...
                      Panowie, po co te spinki? O jakieś tam galerie zdjęć, o odznaczenia, o naliczanie czy nienaliczanie postów... Niektórym forum myli się chyba z piaskownicą. To już nawet nie jest śmieszne - bardziej żenujące.

Skomentuj

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                        Panowie, po co te spinki? O jakieś tam galerie zdjęć, o odznaczenia, o naliczanie czy nienaliczanie postów... Niektórym forum myli się chyba z piaskownicą. To już nawet nie jest śmieszne - bardziej żenujące.
                        To co wymieniłeś, to tematy które służą do odwrócenia uwagi od ważnych rzeczy. Dokładnie tak jak w kochanej Polsce, np. nagłośnienie tematu Madzi by spokojnie "pod spodem" przeszło wprowadzenie GMO... Tu robi się tak samo.

- nowy nie wie o mechanizmie obrazków, bo gdzież jakaś informacja, lub dodanie przycisku do okienka postów.
                        - wszelkie decyzje podejmowane są bez zapytania użytkowników forum, a to niby forum dla nich. Prosta ankieta, wątek by się przydał, ale nie, decyzja z góry podjęta.
                        Jak pytanie o coś jest, to i tak jest to robione po swojemu nie wg głosu ludu.
                        - regulamin i przepisy obowiązują tylko userów, moderatorów już nie.
                        - Admini nie mają jaj, by prawidłowo rządzić, utemperować moderatorów, czy kłótnie powstające w każdym praktycznie wątku. Bo jak rządzić kolegami, czy osobami z którymi robi się interesy? Prawo do reklamy przysługuje także tylko moderatorom.
                        - Racje ma tylko władza.

Na więcej obecnie nie mam czasu, ale myślę że nad prawdą którą napisałem - wypadało by porozmawiać po męsku.

Skomentuj

Nie na temat...
                          LS zaraz rzeczywiście dostaniesz od mnie zakaz pisania .

- nowy nie wie o mechanizmie obrazków, bo gdzież jakaś informacja, lub dodanie przycisku do okienka postów.
                          http://diyaudio.pl/showthread.php/21...io-pl?p=346192
                          JEST NA DOLE LEWYM ROGU POD OKIENKIEM Z ODPOWIEDZIĄ .
                          Teraz widzisz ?

- wszelkie decyzje podejmowane są bez zapytania użytkowników forum, a to niby forum dla nich. Prosta ankieta, wątek by się przydał, ale nie, decyzja z góry podjęta.
                          I wszystkie spr. ciągły by się miechami jak w polskim sejmie, dyskusją nie było by końca a oburzonych nie brakowało .

- regulamin i przepisy obowiązują tylko userów, moderatorów już nie.
                          No przykład ?

- Admini nie mają jaj, by prawidłowo rządzić, utemperować moderatorów, czy kłótnie powstające w każdym praktycznie wątku.
                          Jak piszesz bzdury i czepisz się bzdur to niby nasza wiana ?
                          Mam cytować ?

Bo jak rządzić kolegami, czy osobami z którymi robi się interesy? Prawo do reklamy przysługuje także tylko moderatorom.
                          Jakiej reklamy ? Widzisz tu jakąś reklamę ?
                          Bo ja nie ? I jakie interesy ? Przykładowo że dolphin mi po kosztach budkę do lampiaka zrobił ?
                          Czy ja filtr dla forum który kosztował mnie kilka set PLN i dwoje się i troje w ramach mojego wolnego czasu żeby było dostępne w jak najniższych kosztach ? Tak samo Irek ?
                          No chyba coś Ci się pomieszało.
                          Boli Cię to ?

- Racje ma tylko władza.
                          Ja widzę że tylko Ty masz monopol tutaj na rację.

Skomentuj

Nie na temat...
                            LightSound i inni koledzy (dobrze wiecie kogo mam na myśli), chcecie aby na forum było fajnie, prawidłowo, tak jak być powinno (czyli tak jak Wy to widzicie, bo zawsze moderacja się myli i tak jest waszym zdaniem w 90, i widać to na każdym kroku.
                            Robimy co robimy, ustalamy tak jak ustalamy, Wam jednak to nie odpowiada.
                            Ankiety? ankiety są wtedy dobre kiedy większość userów w niej weźmie udział i się wypowie, praktycznie jednak wyglądało by to tak, że wypowiedziało by się może ze 20-30 osób (nie wliczając moderatorów), a na forum jest więcej userów, znacznie więcej niż tych którzy się logują codziennie. Będziemy czekać aż wszyscy się wypowiedzą? miesiąc? dwa?

Kłótnie typu "powinno być tak jak ja mówię" do niczego dobrego nie prowadzą, jedynie do tego że na spotkaniach DIYaudio osoby takie nie będą mile widziane.
                            Forum (dla wielu z nas) to nie tylko pisanie postów i dzielenie się informacjami, ale również dobrzy znajomi.
                            Śmiem twierdzić (ze swoich obserwacji) że Ty do nich nie należysz, i z dnia na dzień coraz bardziej się w tym pogrążasz.
                            Inni Twoi "koledzy" robią to samo, może dlatego że rozmawiacie między sobą i każdy każdego podburza do buntu.
                            Prawda jest taka, im bardziej krzyczycie tym bardziej jesteście olewani.

Skomentuj

Z całym szacunkiem do Twojej osoby Raven (bo wiesz, że darzę Cię niezwykłym szacunkiem) ale się nie zgadzam co do spraw na forum i chciałbym na parę rzeczy odpowiedzieć z mojego punktu widzenia:

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                              No dobrze ale co zrobił niezgodnego z regulaminem? Jego krytyka jest konstruktywna i pisze co jest źle i jak poprawić i ma dostać bana za to, że po prostu nie zgadza się z Wami?

I wszystkie spr. ciągły by się miechami jak w polskim sejmie, dyskusją nie było by końca a oburzonych nie brakowało .
                              Dlatego robi się demokratyczne wybory - ankiety w których każdy może wziąć udział.

Poza tym, skoro ludzie z forum wybraliby to ci oburzeni mieliby tylko problemy do siebie nawzajem a nie do osób które prowadzą forum.

No przykład ?
                              Sprawa z Goorelasko (wybaczcie ale nicku dokładnie nie pamiętam) i Marianem.
                              Nie chciałem tego wspominać ale jak już ktoś pyta o przykład to jest to dobrym przykładem.

I oczywiście z góry mówię, że nie znam i nie znałem Goorelasko w ogóle dlatego piszę to z neutralnego punktu widzenia.

Mam cytować ?
                              No właśnie nie czepia się bzdur bo są to dosyć ważne rzeczy na forum a dzieją się tutaj ostatnio dziwne rzeczy.

Paweł ma tutaj tematy od wycinania laserowego i tworzenia cyrkli a nikt inny podobnego nie może założyć ponieważ jest on niezgodny z regulaminem.
                              Fakt! Nie zarabia na tym dużo a praktycznie pewnie wcale ale chodzi o zasady które powinny dotyczyć wszystkich.

Brak możliwości wystawienia na forum przez użytkowników informacji o możliwości tworzenia przez nich różnych rzeczy za pieniądze (przykładowo wycinanie elementów stalowych, tworzenie przedmiotów na tokarce, możliwości naprawy lub inne) ponieważ jest to niby reklama a niby dlatego, że sam bym takiego tematu nie utworzył ale chętnie chciałbym mieć pod ręką ludzi którzy za pieniądze wykonają mi dany przedmiot.

Skopiuje tutaj wypowiedź pewnej osoby do mnie z którą się w 100% zgadzam i mam nadzieję, że nie ma nic ta osoba przeciwko:

...To ciekawe, bo jak padaja kwestie budowy kolumn, zwrotnicy czy obudowy, to "wiadomo" do kogo trzeba sie zglosic zeby zrobic obudowe, zaprojektowac zwrotnice. A ja np mam kilka wzmacniaczy do naprawy i nie mam w okolicy kumatych ludzi, wiec chcialbym je komus poslac. I nie wiem komu moge to zlecic. Oczywiscie takich przykladow mozna mnozyc na peczki. Admini powiedza, ze przeciez mozna dac ogloszenie, ktore zniknie dosc szybko (jak to teraz jest na forum).

Jak pisalem, ze jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kase, to nagle nikt nic nie wie, zainteresowani nabrali "wody w usta". Ja nie mam nic przeciwko zeby sobie dorobic, ale czemu nie dac wszystkim jednakowej szansy? Zrobic temat podzielony na np elektronike, stolarstwo, pomiary, elementy z metalu i tak dalej. Kazdy bedzie mogl napisac, co moze wykonac na zlecenie i tyle. Ale wiesz, nikt nie lubi konkurencji....

Skomentuj

Za co? Za prawdę i konstruktywną krytykę forum? Czy jest jakiś personalny problem?

Rzeczywiście! tyle czasu a nie rzuciło mi się nawet w oczy - działa jak widać, tragicznie, ograniczenia rozmiaru obrazka (kto to teraz wprowadza), to że się otwiera w tym samym oknie też jest porażką, bo posta muszę drugi raz pisać, ale już wiem na przyszłość, żeby z tego nie korzystać. Skoro ja tego nie zauważyłem, to świeżak zauważy? Na czerwono albo granatowo to i jakieś logo obrazka chociaż wstawić.

Skąd wiesz skoro nawet nie spróbowaliście? Ankieta na tydzień, by każdy mógł udzielić, odpowiedzieć, a potem podsumowanie i decyzja - przynajmniej wspólna jak to można nazwać.

No przykład ?
                                Marian - wystarczy?

Mam cytować ?
                                Chętnie poczytam, chce poznać krytykę z drugiej strony i się na nią nie zamykam. Tak, wiem jestem niewygodny.

Bo ja nie ? I jakie interesy ? Przykładowo że dolphin mi po kosztach budkę do lampiaka zrobił ?
                                Czy ja filtr dla forum który kosztował mnie kilka set PLN i dwoje się i troje w ramach mojego wolnego czasu żeby było dostępne w jak najniższych kosztach ? Tak samo Irek ?
                                No chyba coś Ci się pomieszało.
                                Boli Cię to ?
                                Nic mnie nie boli. Do Ciebie nic nie mam - bo jesteś dla mnie wzorem moderatorstwa, bo robisz to dobrze i Tobie w moim mniemaniu należy się moderatorka jak nikomu innemu. Irek ma monopol na wiedzę i tylko jego projekty się liczą, mimo iż świetne nie są - inne nie mają prawa bytu, aż dziw że Twoich konstrukcji nie usuwa.

Kto z poza moderatorów może się zareklamować? Mimo iż są osoby które umieją i wykonują coś np. zawodowo, często nie mogą o tym głośno pisać na forum, a ogłoszenia dziwnie szybko znikają.

Ja widzę że tylko Ty masz monopol tutaj na rację.
                                Gdzie to widzisz? Ja nie mam racji, mam swoje zdanie, które wyrażam.

Skomentuj

Paweł ma tutaj tematy od wycinania laserowego i tworzenia cyrkli a nikt inny podobnego nie może założyć ponieważ jest on niezgodny z regulaminem.
                                  Pawła wszywszy znają i wiedzą na jakich zasadach jest to robione.
                                  Tak samo inne zaufane osoby na forum.
                                  Chyba czujesz różnice ?

Panowie mi ręce opadają już mi się nie chce jak tak czytam.
                                  Ograniczę swoje posty na forum do niezbędnego minimum i będę zabierał głos jedynie w merytorycznych sprawach.
                                  Z mojej strony koniec tematu.

Skomentuj

Pawła wszywszy znają i wiedzą na jakich zasadach jest to robione.
                                    Tak samo inne zaufane osoby na forum.
                                    Chyba czujesz różnice ?
                                    Oczywiście ale jeśli dotyczy się to wszystkich zaufanych osób - czy przykładowo dolphin123 (w końcu zna go większość i ma obudowy do zaoferowania) może taki temat założyć bez usunięcia go z powodu regulaminu?

Skomentuj

czy przykładowo dolphin123 (w końcu zna go większość i ma obudowy do zaoferowania) może taki temat założyć bez usunięcia go z powodu regulaminu?
                                      Nie. Jego temat także zostałby usunięty. Tak samo jak i mój i kogokolwiek innego z moderki.
                                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                        Nie. Jego temat także zostałby usunięty. Tak samo jak i mój i kogokolwiek innego z moderki.
                                        Ja wiem, że czasem mogę czegoś nie rozumieć ale może mi ktoś to wyjaśni - czym różnią się teraźniejsze tematy Pawła o cyrklach i wycinania laserowego od możliwego tematu dolphin'a z obudowami do wykonania? Inaczej mówiąc dlaczego Paweł ma to prawo którego nie ma dolphin123?

Skomentuj

No to zróbcie dział na takie jakby "reklamy" userów. Nawet za 5-10zł, można wkleić ogłoszenie usług usera, które znikną po np. roku. Byłoby to swoistą możliwością zarabiania na hosting, domenę. I po roku to samo. Sam chętnie umieściłbym swoją "reklamę" wykonania obudów, bo jak widać a raczej nie widać - doda się takie ogłoszenie to nie zostanie zatwierdzone. Teraz już wiem, że w regulaminie pisze wyraźnie o zakazie reklamowania działalności, ale co to za reklama jeśli zrobi się obudowy dobrej jakości korzystając z dobrego sprzętu, a wszystko po to, żeby zbierać kasę na inny projekt. Nam się zakazuje reklamy, a z drugiej strony wygląda to tak: kto chce CNC to x, kto chce wzmacniacz to y, kto chce obudowy to z, kto chce fornir to b, kto chce c to d.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X